poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Sztuki walki

Chciałbym zapisać się na sztuki walki ale nie wiem gdzie w Łomży są prowadzone takie zajęcia. Czy ktoś wie coś na temat takich zajęć (gdzie i jakie są prowadzone)? Z góry dzięki :)

Ze mną to jak z dzieckiem za rękę i do baru... :-)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Sztuki walki

przy 2 lo przyjdz w czwartek czyli dzis o 19 i sie zapisz

...

Witam zalezy co cie interesuje zapraszam na Krav Mage piatek godzina 17 czyli jutro.Wiecej informacji pod numerem telefonu 508155159 , albo na stronie http://www.kravmaga.com.pl/charakt.htm.pozdrawiam

Witam zalezy co cie interesuje zapraszam na Krav Mage piatek godzina 17 czyli jutro albo w sobote godz 10.Wiecej informacji pod numerem telefonu 508155159 , albo na stronie http://www.kravmaga.com.pl/charakt.htm.pozdrawiam

@TomekTomek

Zainteresowałeś mnie tym ;] Tylko podaj pare szczegółów: czy trzeba być 18+, kiedy i gdzie są treningi, jak to mniej więcej wygląda...

Tu coś kiedyś napiszę :)

Krav Maga to nie sztuka walki...
to tylko system... i niewielu instruktorów (oczywiście nie wiem jak jest w tym przypadku) nauczy dobrej techniki uderzania, kopnięć i blokowania...
poza tym często też uczą, że np. można się obronić przed nożem LOL - tyle tylko, że na ulicy nikt nie trzyma noża jak w tych wyuczonych scenkach i rzadko dają drugą szansę ;)

Chesz ćwiczyć, to poćwicz Muai Thai i BJJ + do tego ew. czysty BOKS - kombinacja tych sztuk da Ci jakieś szanse w walce rzeczywistej, ale i tak jest ciężko jak ktoś wyjeżdża do Ciebie z butelką, kijem, nożem lub też ma przewagę liczebną ;)

Aha jeszcze jedno - nie ma sensu tracić czasu na Tae Kwon Do czy Kyokushin - techniki ćwiczone na sucho i te najprzeróżniejsze obroty, wyskoki itd. - fajnie to wygląda, ale się przydaje tylko dla rozciągnięcia ;)
Jeśli już ćwiczyć Karate, to chyba tylko Shotokan, które jest bardziej szorstkie i posiada więcej przydatnych technik... Ale tu też musisz od razu ocenić instruktora - generalnie jak najmniej kata, jak najwięcej kumite...

Sam ćwiczyłem Tae Kwon Do przez parę lat i trochę kick-boxingu i może nie wyszło mi to na złe, ale bić się nauczyłem dopiero na ulicy ;)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Polecam KARATE KYOKUSHIN KAI w poniedzialki,srody i piatki 18.30 w Klubie Karate za budynkiem dyskoteki 7kier

emikarwik

SanOne cos ci sie chyba w saganku pokielbasilo kyokushin jest szorskie a shotokan gowno

gumoooowiec

gumcik: masz rację... pisałem z pamięci, a jako, że nie interesowałem się tematem od 7 czy 8 lat, to napisałem wręcz odwrotnie niż powinienem ;)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

SaneOne na ulicy powiadasz :) To i chyba też pare razy oberwałeś co?

Witam wszystkich zainteresowanych odbywaniem się zajęć z zakresu walki wręcz a także samoobrony Krav Maga.Jeśli zbierze się odpowiednia ilość uczestników to w naszym mieście będzie działać ta sekcja.Dnia 23.01.09 o godzinie 17 i 24.01.09 o godzinie 10 odbędą się treningi szkoła podstawowa nr 2 ul.Piękna2.Jakiekolwiek pytania proszę kierować pod numer 508155159 , należy również potwierdzić swoje przybycie wysyłając sms z imieniem i nazwiskiem i że jesteśmy z Łomży.Fantazjusz myśłę że powinieneś przyjść na trening i sam ocenisz czy jest to dla ciebie .Pozdrawiam

"SaneOne na ulicy powiadasz :) To i chyba też pare razy oberwałeś co?"

ojj zdarzało się niestety;)
pamiętaj, że na każdego kozaka znajdzie się większy kozak :]

Tylko ktoś kto w życiu nie był na kyokushin może pisac takie bzdury,paru chłopaków zrobiłby by ci pewnie pare siniakow,w dalszym ciagu uwazam ze najskuteczniejsze sa style chwytane,idzcie na zapasy bjj,poprawcie boksem ewentualnie kyokushin i bedzie git

nie byłem na kyokushin, ale już nawet o co innego chodzi...
napisałem, że się pomyliłem w nazewnictwie... czytaj ze zrozumieniem...
zresztą tak czy siak uważam, że pojętny chłopaczyna trenujący boks np. 3 lata rozjebie koleżkę, który 3 lata ćwiczy karate...
co do stylów grapplingowych, to masz 100% racji...

a siniaków narobić mi jest w stanie na pewno więcej niż parę osób w tym mieście, ale potrafię się do tego otwarcie przyznać i nie udaję kozaka...
w ogóle staram się unikać agresji, bo miałem przez to same kłopoty w przeszłości, typu trwałe uszkodzenie kolana, pęknięty łuk brwiowy, wykruszone zęby itp. itd., nie mówiąc o dwóch sprawach, na moje szczęście wycofanych...

i radzę wszystkim unikać rozwiązań siłowych, bo z tego nigdy nic nie wychodzi dobrego...

Radzisz unikać :) Chociaż jak nie ma innego wyboru to trzeba użyć takich metod siłowych :D

SaneOne: "Chesz ćwiczyć, to poćwicz Muai Thai i BJJ + do tego ew. czysty BOKS - kombinacja tych sztuk da Ci jakieś szanse w walce rzeczywistej"

Co to znaczy w walce rzeczywistej ???? ;-)

Ja bym z chęcią poszedł na trening Muai Thai tylko ze w łomży nie ma takich treningów teraz .. szkoda .. wiecie mozę czy jeszcze będą ??

viva la feta,viva la grass,viva tableta,viva la kwas :d

TomekTomek

Jestem dziewczyną chciałam zapisać sie na jakiś kick boxing ale w lomzy niestety tego nie ma...Myślisz ze krav maga nadaje sie dla mnie?

yoyo, trener muay thai w swoim temacie jako kontakt i mail do zapisów podał dariuszmma@gmail.com , wpisujesz ten mail w google i wyskakują ci jakieś ogłoszenia drobne , sprzedaż części samochodowych. Tam w nich jest podany ten sam mail, i dodatkowo nr komórkowy, jak chcesz się dowiedzieć czy te treningi będą to po prostu zadzwoń do trenera i się zapytaj ;)

A jednak znalazł sie trener muay thai skubaniutki tak sie schował a tu niespodzianka ogloszenie sprzedam to i tamto :)

fitch77

Dobrze jakby ktoś zadzwonił/napisał sms'a co będzie z MT, ja sam z chęcia bym to zrobił ale nie mam nic na koncie a wszystko przepierniczam w bukmacherce ;/ jak dzis wygram to doładuje konto i napiszę esa do niego

wiele osob ma na srano w glowie od dziecinstwa po filmach typu karate kid odrazu mowie ze w łomży byłem na kilku treningach boksu i na kilku treningach kyokushin i zdecydowanie kyokushin w lomzy jest na wyższym poziomie wiele osob ma opory związan z karate bo mysli ze to malpowanie itd prawda jest taka ze "kata to gowno" ale bic mozna sie nauczyc a krav maga to niestety nie sztuka walki i osoba ktora cwiczy 10 lat krav mage niestety nie poradzi sobie z osobą ktora cwiczy 5 lat kickboxing lub kuokushin wiec jesli chcecie lepiej zainwestowac czas i pieniądze to warto sie zastanowić

gumoooowiec

Gumcik - powiedz mi na jakiej podstawie jesteś stwierdzić że "osoba ktora cwiczy 10 lat krav mage niestety nie poradzi sobie z osobą ktora cwiczy 5 lat kickboxing lub kuokushin"? Uważam że Karate i kickboxing są bardzo ciekawymi sztukami walki. Tak jak Judo, Kung Fu itd. Krav Maga nie jest sztuką walki. Jest to system w którym wykorzystywane są elementy powyższych sztuk walk. Ale co z twoim stwierdzeniem? Byłeś kiedyś na treningu KM? Twoje stwierdzenie odnosi się do wszystkich trenujących czy tylko do niektórych?
Jeżeli chodzi o Krav Mage, to jest bardzo podobna do Tuska - marketing na najwyższym poziomie. Dodatkowo co chwila pojawiają się nowe klony KM np. Krav Magen, który jest podobno brutalniejszy. No i wieczna wojna o kasę pomiędzy "pierwszymi" i "jedynie prawdziwymi" przedstawicielami KM w Polsce. Z drugiej strony, praktycznej (trenuję KM od dłuższego czasu) mogę powiedzieć że jest bardzo dobra. Przede wszystkim jest to jakaś forma aktywności fizycznej, a więc poprawia kondycję. Pytania w stylu: Czy warto trenować KM, Boks itd..? - są dziwne. Lepiej trenować cokolwiek niż nic. Dodatkowo KM wyostrza odruchy obronne które w sytuacji zagrożenia są niezbędne. KM obejmuje techniki walki w stójce, w parterze. Prowadzone są ćwiczenia zadaniowe w dziwnych miejscach np. ciemne pomieszczenia (nie prawda że całkowicie ciemne), autobusy, schody, pomieszczenia ciemne - windy, obrona przed kilkoma napastnikami (wiadomo że im więcej tym gorzej, a mit o obronie przed więcej niż 4 przeciwnikami to fart, albo raczej kłamstwo).
Wiele razy słyszałem że do KM trzeba mieć podbudowę innych sztuk walki. Warto mieć taką podbudowę. To na pewno pomaga i skraca czas nauki, ale można też zacząć od niczego. Trener KM powinien na początku pokazać jak padać żeby nie wyłamać nadgarstków (Widziałem 2 takie przypadki). Zaawansowane techniki powinny pojawić się później. Jak to jest w rzeczywistości - różnie. Bywa tak że trener chcąc zarobić pokazuje na początku jakieś cyrki, żeby kursanci nie odeszli.
Osobiście uważam że nie można powiedzieć że jakaś sztuka walki, lub system obronny jest lepszy lub gorszy, albo w ogóle do d.... (Można to jakoś zmierzyć?) Warto spróbować wszystkiego. I tak naprawdę wszystko zależy od trenera (oby wymagał, ale tak żeby nie złamać) i od trenującego (oby wkładał dużo pracy i serca w to co robi).
Pozdrawiam wszystkich trenujących.

bo tak jak powiedziales krav maga to system ktory tak czy inaczej przygotowuje do konkretnej stuacji a z kad mozesz wiedziec jak cie ktos zaatakuje? a co do reszty zgadzam sie z tobą w 100 procentach leprza jest jaka kolwiek aktywnosc niz zadna i wsystko zalezy od trenera i osoby trenującej

gumoooowiec

Witam cię shiloh myślę że krav maga jest dla kobiet myślę że możesz trenować proszę o to ciekawa strona warto zajżeć http://www.kravmaga.com.pl/index1.htm
Zapraszam cię na trening 6-7 luty piątek godzina 17 , sobota godzina 10.Jak masz jakieś pytania proszę pytaj.Pozdrawiam

a wie ktos gdze so (zapasy)????

Thai Kick Boxing jest w Łomzy jest to odmiana Muay Thai do tego trener ma pojęcie o walkach K1 i MMA najlepsza sekcja w Łomzy

Łomża leży na Mazowszu !

Mam pytanie : a od jakiego wieku można zacząć uczyć dziecko jakiejś sztuki walki? Mam 5-letniego synka i chciałabym kiedyś prowadzać go na tego typu zajęcia.Chodzi mi również o to żeby w przyszłości nie wykorzystywał tych "umiejętności"w niewłaściwym celu tylko żeby umiał się obronić na ulicy w razie czego..:)

hokus a gdzie jest ten thai kick boxing? w SP4 ?

maniaxx jezeli ma 5 lat to chyba troche za wczesnie ale mozesz isc na kyokushin i zapytac trenera

gumoooowiec

pozatym thajski box nie jest najleprzą sekcją w lomzy bylem i wiem jui-jitsu jest bardzo dobre a jesli hokus pokus nie wiesz to nie opowiadaj

gumoooowiec

yhm

Łomża leży na Mazowszu !

Kolejne treningi Krav Maga 6-7 luty , piątek godzina 17 , sobota godzina 10.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org