Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
pytanie o internet |
Interesuje mnie opinia na temat dostepu do internetu jaki oferuje firma NEO z dmowskiego, moze ktoś ma u nich łącze jak są wasze uwagi na temat jakosci połoczenia ??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: pytanie o internet |
nikt nie chce pisać na ten temat...... nie wiem dlaczego...? ....boją się...? ....wstydzą....? ...nie korzystają? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Ja mam lacze w IST.Na poczatku bylo neizle jak bylo tak do 80 uzytkownikow. Potem zaczely sie problemy. Najpierw nie mzonabylo wyswietlic zadnej strony www. IST zwalalo to na telekomunikacje. Teraz www chodzi juz dobrze tylko ze nie mozna uzywac kazza, nei wiem jak jest z innymi programami typu P2P ale pewnie podobnie. Internet w lomzy jest do dupy
|
|
A próbowałeś iMESH.
|
|
Ja mam w INET -cie / Dmowskiego / i naprawdę jest ok! Instalacja na Ks.Anny chodzi , Polecam Maciek Z. maciek zajkowski
|
|
ja mam w neo, zasadniczo jest dobrze ale proponuje abonament za 52zl a nie za 45, pare zlotych roznicy ale o wiele mniej jobow przed monitorem:)
|
|
To jeszcze ja sie zapytam o jakich polaczeniach mowa - szybkosci? Jest to dla mnie ciekawe. Lukasz S. www.lscafe.com
|
|
Firma spoko ja nie narzekam .
|
|
tylko proba ;) [image]http://www.4lomza.pl/images/logo-4lomza.jpg[/image]
|
|
Mam net z NEO i nie narzekam transfer spoko nie ma co narzekac info na www.interneo.pl
|
|
Cage..... Johny to Twoja rodzina.... :)
|
|
....tzn.... z tego co wiem to sura zadał Tobie pytanie - Johny...... to nie było stwierdzenie.... :) pozdrawiam! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
A pewnie Sura ze rodzinka :D a co ?? Nie ma jak dobre plecy w rodzinie...
|
|
Maciek Z. przecież od 10 lat nie mieszkasz na Ks.Anny. Tego Neo to chyba chwalą twoi emerytowani rodzice.
|
|
I wszystko jasne......
|
|
Swoja droga... Zebys Ty mial plecy w prokuraturze albo w skarbowce:)
|
|
Maciek Z. pozdrów szwagra w Neo
|
|
ja osobiscie uwazam ze najsolidniej jest w INET z Dmowskiego oni nie robia problemow z IRC i KAZA ma sie to za co sie placi i maja najlepsza informacje o swojej sieci na swojej stronie czego inne firmy wcale nie posiadaja. Poza tym sa nie tylko w Lomzy ale i w siedmiu innych miastach. www.4lan.pl sharky1
|
|
Z tego co slyszalem to NEO chyba juz nie ma. Lokal na Dmowskiego stoi pusty. sharky1
|
|
To czemu chodzisz po modemie TP S.A. - czyżby zamknięty lokal zaszkodził na super łącza NEO ? INET=NEO=ZERO(X)CENTER=CI SAMI LUDZIE A ich łącze to 11MB/s w zasięgu rzutu kamieniem, a 100 m = 1MB/s W siedmiu miastach wcisneli lipę, podejście do Łomży ? - Tu durnie wygineli z mamutami , a twoje podejście szacowane wiekiem na czas dojrzewania węgla .
|
|
No i wszystko jasne. Pan "sharkyl" wciska wazeline o NEO, INECIE, koles chodzi na modemie buhahahahha A ile Ci oni placa stary wazeliniarzu co ?
|
|
Jeszcze jedno Iza Ż. Macieju to chyba siostra rodzona szefa Neo=INET buhaha - i z czym do ludzi...buhaha....
|
|
Mozemy zakonczyc ten temat?? Ja wiem jedno: mowcie co chcecie, narazie w Łomży jedyne pewne łącze to SDI. Jeszcze nie slyszalem zlego slowa.
|
|
Tak krzysio, tylko SDI jest cholernie drogie 140zł miesiecznie bez sieci lanowskiej to stanowczo za drogo. Ja mam sdi o roku czekam az mi sie ta cholerna umowa skonczy. Mam ochote zerwac umowe i przejsc do jakies lokalnej firmy ale badz tu madry i cos wybierz..
|
|
Ja rozumiem, Tomaszku, że drogie. Płacisz sporą kasę, ale myślę, że warto. Jak narazie to się lepiej wstrzymaj. Poczekaj, aż owe sieci podziałają trochę na rynku. Ludzie na forum sami napiszą z kim warto podpisywac umowę a z kim nie. Ja jestem skłonny wziąć SDI i podzielić to łącze na dwoje (ja i sąsiedzi, rzadko kiedy korzystamy w tym samym czasie z netu). Masz może lepszą propozycję?? W Warszawie firma UPC zakłada stałe łącza przez TV kablową. Kolega ma, a sam mogłem zobaczyć jak to działa. Jedyna oferta w Łomży, która się może z tym równać to SDI. A po co Ci sieć LAN?
|
|
Ja mam w INECIE i mam gwarantowaną prędkość, non stop leci całą parą nie tak jak jest to w SDI. Więc nie gadajcie bzdur co do SDI. Poczytajcie dakładnie o łączach INETU na ich stronie, a potem dopieru gdybajcie
|
|
To daj adres.
|
|
A masz niespodziewane przerwy z niewiadomych powodów w działaniu internetu?
|
|
Jestem pierwszy raz na tym forum i czytajac co wypisuje Mareczek2 i Tomasz W widze ze nie maja pojecia o czym pisza a przede wszystkim ich slang na pewno nie odpowiada wszystkim. CHCE WSZYSTKIM USWIADOMIC ZE NEO I INET TO DWIE ODREBNE FIRMY. Prosze wiec nie mylic tych dwoch firm i wypowiadac sie na temat czegos o czym nie ma sie zielonego pojecia. Nie chce reklamowac zadnej z nich niech o tym pisza klienci tych firm, a niedowiarkom jeszcze raz podaje adres WWW.4LAN.PL i dla informacji ostatnio podlaczonym miasem czyli siodmym jest OLSZTYM Pozdrawiam wszystkich.
|
|
Widze że moje zapytanie prawie sprzed 2 miesięcy 09-12-02 ciągle żyje i nawet ostra dyskusja się wywiozała. Wiem że internet z firmy neo w porównaniu z inymi wypada bladą ale nie którzy (nie ja) są skazani na to firme tylko dlatego że mieszkają w domku, wiadomo IST (trawiniak) transfery wrecz kosmiczne wyciągniecie 100Kbajtów/s nie jest niczym nadzwyczajnym, ale łacze kablowe (świadłowód) obejmuje tylko nieliczne ulice. Nastepna firma INET płaci się i otrzymuje się to za co się zapłaciło jest bardzo solidna, ale powstaje jeden problem nadjniki urzywane przez to firme muszą się widzieć z tak zwanym wezłem dostępowym, jest to wina częstotliwości jakie te anteny wykorzystują a więc najmiejsza górka,blok czy dzewa mocną dłumią sygnał z anteny. A więc jeżeli mieszkasz w miejscu gdzie coś przysłania sygnał z anteny, mimo że teoretycznie mają tam zasięg firma INET mówi ci przykro nam znajdz pan więcej osób to może postawimy dodatkowy wezeł w tym rejonie. Na koniec zostawiłem sobie NEO firma wiadomo wirtualna bez adresu, tylko numety tel. a więc może ktoś napisze gdy już mieliście w końcu internet to jak jest z transferem czy jest zblirzony do wykupionego czy to istne dno czyli jak na modemie tpsa. tzw.góry i doliny. Acha moim zdaniem firma NEO cierpi poprostu na ogromny brak kasy na inwestycje, i jeszcze jedno zastanawialiście się może dlaczego w NEO nie ma umowy na czas np. jak w INECIE. Odpowiedz jest prosta gdyby była umowa na czas firma by się musiała zobowiązać do dostarczania internetu np. na 2lata, a ta firma poprostu nie wie czy będzie istnieć aż tak długo. Poza tym wiadomo jeżeli firma rezygnuje z lokalu i przenośi się do prywatnego mieszkania to tnie koszy jak można. POZDRAWIAM
|
|
I to mnie wlasnie niepokoi... Bo nie dość, że życzą sobie 480PLN za instalację to jeszcze znikają ze swojej siedziby i .... czasami "trochę" trudno się z nimi skontaktować. Transfer jest zasadniczo stały. Kiedyś miałem modem 28800bps to chodziło to mniej więcej tak samo. Umowa sformułowana mgliście.
|
|
Wiesz _krzysiek_ ja też dłuzszy czas niezakładałem internetu bo niechciałem się wkopać, szukałem firmy ktura mi zagwarantuje stabilność transferu. Ale muszę powiedzieć że moja ostatnia inwestycja -INET- jest najlepszą inwestycją,, transfer leci z netu non stop 24na dobe oto zdjęcie przykładowe transfery wzg.czasu: www.4lan.pl/dizo/tr.jpg www.4lan.pl/dizo/tr2.jpg Cały czas czymś zaskakują na +: w twj chwili jest jakaś dopałka na wysyłanie plików na server ( leci nawet 170kB/s):)))))),oczywiście to samo jest z e-mailami Co do ich łączy to http://4lan.pl/oferta.html
|
|
Thx za adres. A widzisz. Ja się pospieszylem i teraz mam.... 4lan wchodzil w rachube ale oni wymagali 3 osob w bloku. Mowili, ze inaczej nie ruszaja. INFOLAN wtedy sam nie widzial kiedy bedzie sygnal. Podobno mieli jakies przewalki z TPSA. Jedyne co bylo to Neo. No i mam Neo. Czasem tez nie mam.
|
|
Chciałem dodać jeszcze że INET ma łącze z Szeptela (tak słyszłem ) i potrafią robić przerwy w dostawie nawet po 3 miesiące tłumacząc się wymianą sprzętu a NEO ma z Telekomunikacji i dłuższej przerwy jak 7 dni to chyba jeszcze nie było. Pozdrowionka
|
|
Za to były krótsze i bardziej irytujące. 3 miesiące to chyba lekka przesada....... Znajomy ma w pracy stałe łącze z Szeptela. Żeby wszystkie stałe łącza tak działały jak u nich.... czego Wam i sobie życzę:)
|
|
Krzysiek ja nie widze problemu tylko nazekasz i nazekasz z tego co wnioskuje to masz net z neo i z tego co wiem to umowe mozna zerwac w kazdej chwili a gorszego szrotu od szeptela to nie widzialem i nie slyszalem jeszcze załóż se w Szeptelu i zobaczymy co w tedy na forum napiszesz :)) Ps. Jak nie słyszałeś o przerwie 3 miesięcznej to mało wiesz. Pozdrowionka !!
|
|
Słuchaj... mam z Neo. Racja. Jak narazie nie mam co narzekać. Też racja. Bez podstawnie bym nie narzekał. Po prostu były schematy, że netu nie było. Nikt jak do tej pory mi tego nie wytłumaczył z Neo. Sam musiałem do nich dzwonić i się upominać. To mnie wkurzało. Jak narazie jest dobrze, panowie się starają..... Oby tak dalej!!!
|
|
Shrek.. masz Ty słownik w domu??
|
|
Shrek Inet ma w szeptelu , tepsie i 155MB(styk) z innymi dostawcami w polsce. A kiedy była ta 3 mies. przerwa ???. Szeptel ma światłowód do Białega a tam do warszawy,, a ich serwery nie są obciążone tak jak w tepsie, i to mają jeszcze spooooore zapasy. Niektóży nażekają na Szeptel bo poślizneli się na ich modemach (MOTOROLLA), ja też to gówno miałem,były i są to przeżytki.,ale co do szeptela to łącze mają poprostu zajebiste w porównaniu z srepsą.
|
|
Do Shrek: Musze skorygować błędna informacje którą słyszałeś. Trzy miesiące w przerwie dostawy internetu, czy wiesz o czym mówisz ? Na logike to chyba nikomu do glowy by nie przyszlo jak mozna prowadzac dzialalnosc, dopuscic do czegos podobnego. Zapewniam Cię ze nic takiego nie miało miejsca. Kazda osoba ktora zglosi się do INET otrzyma pełną informacje na temat ich sieci łącznie o łączach i na pewno wyprowadzi wielu z błędu. Jeszcze raz podkreslam ze niech oceniają klienci kazdej z sieci, a nie ludzie ktorzy slyszeli lub osoby powiazane z firmami robiące antyreklame. Pozdrawiam
|
|
Antyreklamę?? A jeżeli (trajtując to hipotetycznie) firma jest do bani to już nie można napisać?? Same ochy i achy mają tu padać??
|
|
tam miało być traktując nie tarjtując:))
|
|
Krzychu, zgadzam sie z Toba ze zle tez nalezy pisac, bo uwazam ze uwagi klientow sa potrzebne po to by firmy wyciagagneły wnioski, ale nie zgodze sie z nieuzasadnionymi plotkami o których niektórzy pisza, szczególnie gdy nie mają na ten temat zielonego pojecia ( to oczywiście nie tyczy sie wszystkich osób)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |