Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wpływy |
Witam. Chciałbym poruszyć temat wpływów innych kultur na Polskę a szczególnie Polską młodzież i poznać wasze zdanie na ten temat. Szczególnie chodzi mi o Amerykie(celowo tak napisane) bo mnie wkórza tacy w spodniach jak worek bluza w nie wiem co i prosta czapa i myśli że włada chodnikiem. Wiem wiem każdy ma swój styl ale takich stylów to co drugi chodzi. Albo te arafatki poprostu nie moge na to patrzeć nie dość że Amerka to jeszcze i Izrael. Niedługo w turbanach będą chodzić. A już w ogóle nie moge jak słysze słowa typu "lol", "dżołk, dźołkowałem" czy jeszcze co innego dużo się tego słyszy. I nie wymagam żeby młodzież w strojach ludowych chodziła ale moim zdaniem powinna się troche ogarnąć i zaniechać z internetem. Inna sprawa w Polsce widzi się chodzą w koszulkach, bluzach z flagami np. Niemiec, USA, Włoch a ciekawe czy w tych krajach spotkamy ludzi w naszych barwach (nie licząc Polaków:)). Byłem we Włoszech i nigdy nie widziałem a u nas to powszechne i to też mi się bardzo nie podoba. Czekam na wasze zdanie i pozdrawiam. Support Your Local Football Team.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wpływy |
Hmmm ja tam do stylów nic nie mam. Każdy robi to co chce, dla mnie ważne jest tylko zachowanie. Jak to jest w porządku to nie ma kłopotu. Nie szukasz aby problemów bez sensu?
|
|
Witam, hmmmm , wyluzuj nie możesz patrzeć nie patrz , nie lubisz arafatek nie noś , nie lubisz spodni szerokich nie kupuj , po co te narzekanie sam wojny nie wywołasz, wszyscy z nas kiedyś dorastali, dorastają , lub będą dorastać i większość chce być modnie ubrany lub należeć do jakiejś subkultury , "za moich czasów" jedni należeli do skinów inni do panków a jeszcze inni do raperów czy metali i wszyscy mieli swoją modę , w obecnych czasach bardzo modna wśród młodzieży zrobiła się subkultura EMO , zwróć uwagę jak oni się ubierają,nie przejmuj sie minie skini tez krzyczeli ze są , byli i bedą . czy jest w łomzy choć jeden skin ?????? a to ze ktoś nosi ubranie z barwami innego państwa ,dobrze, przecież jesteśmy w Unii europejskiej powinniśmy się integrować i nie martw sie dzięki takim konserwatystom jak Ty nasza kultura nie zaginie ;)
|
|
przedostatni skin jest, a arafatki krojcie i napierdalajcie po łbach tych co to ścierwo noszą.. pozdro :)
|
|
EMO to już wogóle dno. Skini jeszcze są (znam kilku osobiście). A z ubiorem to źle mnie zrozumiałeś. Polacy noszą ubrania z flagami innych Państw ale narody innych państw Naszych Barw napewno nie założą więc jaka tu integracja? Integrację widziałeś na reklamie Niemców którzy postrzegają nasz Naród jako złodziei a tyle Polaków nosi ich Barwy. Nie chce wywołać wojny, chce tylko poznać zdanie innych. Support Your Local Football Team.
|
|
D***... tzw. "wiocha" zawsze byla i bedzie. Sa ludzie ktorzy nie maja wogole pojecia jak sie ubirac, sa inni ktorzy nie majac wlasnych pieniedzy dostali jakies ciuchy i sa szczesliwi ze je maja. No i pozniej ci ktorzy chca cos swym ubiorem przekazac- te emo czy luzne pory. Czesto to mija i pozostaja wspomnienia. Nie ma sie o co unosic. Jak wspomniano, oby zachowanie w miejscach publicznych bylo ok, wtedy nie mam zastrzezen. Jezyk zawsze sie rozwija. Od stuleci nalecialosci z niemeickiego czy francuzkiego stawaly sie oficjalnymi slowami jezyka polskiego. I tak jest dzisiaj. Denerwujace slowko "like" wtracane co drugie slowo w rozmowie amerykanskiego angielskiego z lat '80 jest juz dzisiaj w slownikach. Przyjelo sie i ma uznawane miejsce w "urzedowym" jezyku angielskim. Ot, taki przyklad. A najlepiej jezeli kazdy bedzie dawal "dobry" przyklad swoim wlasnym codziennym zachowaniem;))))
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |