poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
OPUSZCZONE BUDYNKI I FABRYKI W ŁOMŻY

Czy w łomży są jeszcze jakieś opuszczone budowle rodzaju fabryk,kompleksów bądz budynków kolejowych??fabryka na bawełnie została zrównana z ziemią,kompleks budowli za stacją pryma na legionów również,gdzie w łomży można znalezć jeszcze coś takiego??pytam o to gdyż jest to doskonała płaszczyzna do nauki fotografi dla mnie.jak coś wiecie na ten temat to zapraszam do dyskusji

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: OPUSZCZONE BUDYNKI I FABRYKI W ŁOMŻY

nie wiem, radz se jakos

forty w piatnicy są odpowiednim miejscem do fotografowania troche daleko ale warto

Hmm..faktycznie na bawełnie była ale zrównali z ziemią.Nie ma..Jest chotel metropol i te okolice..za giełczyńską

Pomysłowo.

jeszcze przy Jańskim jest stary budynek, ale nie wiem czy on się będzie nadawał

pan_be - jak masz możliwość, przejedź się do Czerwonego Boru, trochę tam tego jest przy torach.

chotel

Hę ???

nie wiem, radz se jakos

Skoro nie wiesz to po ch.uj się wpisujesz ???

sprawdź między ulicą żabią a torami, tam były nie fabryki ale magazyny stare i klimat też był, jak się nic nie zmieniło (jak za PRLu)

a i jak wcześniej ktoś napisał za miejsc. Wygoda za torami w prawo droga do Z. K. w Czerwonym Borze kilkaset metrów przy torach ciekawe klimaty do focenia.

na Nowogrodzkiej za Retro na końcu uliczki był kiedyś taki opuszczony duży budynek, ale nie wiem czy jeszcze tam jest.

za bazą ŁPB nastawnia przy zlikwidowanej bocznicy kolejowej ( jeśli go do końca nie rozkradli),
Dworzec kolejowy Łomża Wąskotorowa ( naprzeciwko tartaku) (chociaż on chyba jest przez kogoś użytkowany.)
Forty jak najbardziej, ale bez obstawy lepiej nie chodź, jeśli ich nie znasz, bo mozna w jakąs dziurę wpaść, a 12 czy 15 m w dół to nie zabawka

(........)

Jesli nie zburzyli to obok SP 4 byla kiedys odlewnia zeliwa. Wejscie od ulicy Dwornej, pomiedzy kosciolem a pierwszymi budynkami w strone Gielczynskiej

Polecam stare magazyny wojskowe , stara strzelnica, miejsce zabytkowe, za ciepłownią, , gdzieś niedaleko ul Meblowej. Byłam tam rok temu, interesujace miejsce do fotografownia.

z_2013 prosze podaj jakis dokladniejszy namiar na tą miejscówke koło żabiej
debi40 o to samo prosze tez ciebie,najlepiej jak tam dotrzec,jakimi ulicami i moze przy czym jest to umiejscowione.dziekuje wszystkim za tak szybki odzew

Jak się jedzie od CPN przy ul Wojska Polskiego w kierunku centrum, po prawej stronie będzie odchodzila pierwsza ulica Meblowa, a następna droga polna , tez chyba jest tam oznaczenie ul. Meblowa. I trzeba skręcić w tą drogę, przejechać gdzieś koło kilometra. Jest to miejsce ogrodzone drutami , ale wejść było można miejscem po bramie. Są tam wały budowane za czasów carskich, stare zniszczone budynki. Z daleka widoczne jest tylko skupisko drzew. Nie wiem jak to w tej chwili wygląda, bo chyba rok temu ktoś te miejsce wykupił, ale nie wiele tam można coś zmienić bo jest to teren zabytkowy.
Jak jeszcze nie bardzo jasno się wyraziłam to pytaj , chętnie odpowiem.

Ta druga ulica polna w którą trzeba skręcić ma nazwę jednak Forteczna.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org