Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
becikowe i inne dodatki |
WITAM SŁYSZALEM ZE JEZELI KTOS ZLOZY PAPIERY O ZASILEK RODZINNY I JEGO DOCHODY NIE PRZEKRACZAJA 504 ZŁ NA OSOBE OTRZYMA DODATKOWY 1TYS CZY MOZE KTOS NAPISAC GDZIE SIE SKLADA PAPIERY O ZASILEK RODZINNY I CZY TO PRAWDA I CO JEST POTRZEBNE DO ZALATWIENIA TEGO WSZYSTKIEGO ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: becikowe i inne dodatki |
składa się na ul.polnej .przejedz sie tam to ci powiedzą co trzeba złożyć ! i tak musisz najpierw wziąć wniosek do wypełnienia :)
|
|
jw
|
|
o becikowe składasz faktycznie na ul. polnej, ale o zasiłek i ten dodatkowy 1000 zł to raczej w mopsie na ulicy dwornej. (ale ręki sobie uciąć nie dam)
|
|
becikowe jest dla każdego bez względu na zarobki
|
|
wszystko to sie sklada na polnej sama tez skladalam i dostalam musisz miec akt ur dziecka xero dowodu osobistego twojego i meza dochodu twoje i meza z urzeu skarbowego i to wszystko chyba powodzenia
|
|
i pesel dzieciaczka koniecznie. z tym to strasznie ganiaja. najpierw ten pesel wyrob-troszke na niego poczekasz- i dopiero papiery do nich zanies bo tak to tylko na darmo bedziesz latac bo bez peselu nie przyjma nawet papierow
|
|
ja na pesel 2 tygodnie czekałam
|
|
sorki faktycznie zapomnialam o peselu dziecka pesel obowiazkowo i zapytaj sie jak tam z tym pieluszkowym podobno maja dawqac dodatkowe jeszcze 1000zl pieluszkowego za dobra opieke i daj znac
|
|
Do tzw. becikowego musisz mieć: -wypełniony wniosek o jednorazową zapomogę z tytułu urodzenia się dziecka wraz z załącznikiem o wykonywaniu bądź niewykonywaniu pracy za granicą- na pierwszej stronie przez osobę, która wniosek składa urzędnikowi, z drugiej strony oświadczenie składa drugi z rodziców(rubryka, oświadczenie matki lub ojca dziecka) -pesel dziecka -akt urodzenia dziecka -ksero dowodów osobistych obojga rodziców dziecka -jeśli rodzice dziecka są zameldowani poza Łomżą muszą wziąć zaświadczenie z właściwej gminy, że tam się o te świadczenie nie ubiegają do rodzinnego jest jednorazowy dodatek z tytułu urodzenia się dziecka, ale jest on zależny od dochodu (504zl na osobę netto) podstawowe dokumenty to: -wypełniony prawidłowo wniosek -akt urodzenia dziecka -zaświadczenia z urzędu skarbowego o dochodach za 2007 rok wszystkich pełnoletnich członków rodziny(te osoby które nie złożyły zeznania podatkowego za 2007 bo nie pracowały muszą złożyć odpowiedni pit w urzędzie skarbowym-na zaświadczeniu musi widnieć dochód 0zL) -ksero dowodu osobistego wnioskodawcy każda sytuacja osoby składającej wniosek jest inna, więc mogą być wymagane jeszcze inne dokumenty . Dlatego też lepiej się wypytać co jest w waszej sytuacji jeszcze potrzebne tel do urzędu: 86 216-63-19,
|
|
I to wszystko z podatków kawalerów... :) A są jakieś dodatki na mieszkania? :) Bo na rodziny to chyba są. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
tam kawalerów, cięzko pracujących panien tez:) dodatki do mieszkania też są na polnej, ale nie jest to dodatek do zasiłku rodzinnego. Niesety nie wiem co jest tam wymagane, na pewno prawidłowo wypełniony wniosek. Niedawno składałam o becikowe i rodzinne to się dopytałam co trzeba przynieść. Poza tym urzędnik wypytuje się o sytuację rodzinną i finansową i na tej podstawie prosi o dodatkowe dokumenty
|
|
inni pracujo i z ich pieniendzy nieroby, nieuki, zule majo dostac z ih kieszeni kase. gdzie tu uczciwosc jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
a jezeli pesel nie zostal jeszcze wydany? to nie ozna nic zalatwic .CZy zona moze zlozyc zaswiadczenia o zarobkach w skarbowce w lomzy jak jest zameldowana w kolnie?
|
|
z tego co wiem to pesel dziecka nie jest obowiązkowy przy składaniu tych dokumentów, chyba ze zależy to wyłącznie od gminy w jakiej składasz.,
|
|
śmieciu "jasiu " chyba o sobie piszesz ja mam skonczona szkole i dobra prace
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |