Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Hura... via baltica przez lomze w 2033r |
Myslalem rze skonam. nie dorzyje tej drogi "Ekspercki projekt koncepcji przestrzennego zagospodarowania kraju do roku 2033 zakłada, że Via Baltica będzie przebiegała przez Łomżę. W porównaniu z ekspertyzą przygotowaną w ubiegłym roku przez firmę Scott Wilson z „ósemką” ma ona się łączyć w Zambrowie, a nie w Ostrowi Mazowieckiej. " jedyny prawdziwy jasio :}
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Hura... via baltica przez lomze w 2033r |
to jest propozycja w 2100 bedzie wiadomo gdzie ona bedzie szla:) bigi2004
|
|
Ekspercki projekt koncepcji przestrzennego zagospodarowania kraju do roku 2033 zakłada zagospodarowanie, które obejmuje projekty wykonywane do 2033r :-) A tytuł czytałeś? :P Eksperci proponują: Via Baltica przez Łomżę już w 2020 roku! Gdyby naprawdę miała powstać w 2020r to jest całkiem spoko....
|
|
wiezysz w to rze sie uda. kiedys mialo byc bodajrze juz w 2010 jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Heh... Jasiu.... czy ja wierzę.... ja mam nadzieję, że chociaż w tym roku będzie :-)
|
|
|
a co z naszą obwodnicą? podobno mają w tym roku podjąć ostateczną decyzje?
|
|
To chyba najświeższe info Eksperci proponują: Via Baltica przez Łomżę już w 2020 roku!, bo przecież Via Baltica sama w sobie będzie obwodnicą dla Łomży....
|
|
Aha... zapomniałem uściślić... Łomży przydałaby się wcześniej obwodnica. Wcześniej tzn. zanim zapadną decyzje ws. Via Baltiki. Jednak myślę, że te dwie decyzje będą ściśle ze sobą powiązane. Być może chodzi tu o kasę.... tzn jaki wkład miasta będzie w budowę obwodnicy w przypadku oddzielnej(wcześniejszej) inwestycji w samą obwodnicę.... a jaki będzie wkład w przypadku jeżeli zacznie być budowana ściśle jako Via Baltica. Muszę się dowiedzieć właśnie jak wygląda ta sprawa.... Bo jak napisałem wyżej Via Baltica sama w sobie jest obwodnicą dla Łomży.
|
|
WIELCY optymisci :) w Łomzy !!!
|
|
W starym podręczniku do geografii(z 2003r), było napisane, że Via baliticę oddadzą do użytku kierowców w 2007roku...Oo (oczywiście przez Łomżę)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |