poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Przegób stuka !!!

Witam od jakiegos czasu stuka mi przegób .. czy moze sie rozsypac?jesli tak czy to moze skonczyc się tragicznie?facet na przeglądzie powiedzial ze smiało mozna jezdzić ale coś mi się zdaje ze on chyba niewie co mówi..

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Przegób stuka !!!

moze sie tak skonczyc ze staniesz gdzies na ulicy i amen a wtedy laweta albo hol

Wymień!

a jak mi się rozleci w zakręcie przy 120km/h ??? to będę zył czy juz nie?

Po prostu nie będzie przekazywany napęd na poszczególne koło

mieczkos nudzi ci sie?

to sie nie rozwale tak?ale i tak trzeba wymienic..nie ominie ehh

nie nudzi mi się aguska1289 skarbe ... a ile kosztuje wymiana takiego przegóbu??

zawitaj do mechanika to ci powie

masz ochotę popisac to dawaj na gygy a nie sie tu bulwersujesz agusia :D

bo na forum jaja odwalasz

ze mnie tez sobie robisz zarty ja mam problem ze skrzynio biegow a ty zasmiecasz forum

Wez sprobuj w ten zakret wejsc przy 90 km/h i zobaczysz przy skreconych kolach dodaj jeszcze gazu jak ci sie cos urwie i sie nie rozwalisz to pozniej rozpedz sie i przywal w najgrobsze drzewo jednego debila mniej bedzie

Tam skrzynia..hee nie robie jaj DxxxD weź ty się tak rozpędź i tym głupim łbem w drzewo przywal :D wtedy to już dwóch debili bedzie mniej ;]

heheheheh dobry jestes DxxD

dajcie juz spokoj chlopaki nierozbijajcie sie bo bede musiala wydac na kwiaty a krucho z kaso

jesli ci stuka a np nie masz mozliwosci teraz wymienic to w zakrety wchodz wolno,nie skrecaj kierownicy do konca - jak np zawracasz i skrecisz kierownice do konca i zacznie walic to delikatnie popusc kierownice,no i przede wszystkim wolniej na zakretach... nie wiem co moze sie stac przy 120 km/h ale przy 50 nic ci sie nie powinno stac. nie wiem jaki masz samochod wiec nie powiem ile moze kosztowac przegub+wymiana w twoim przypadku ale jak juz bedziesz mial go wymieniac to wez lepszy=drozszy. kto placi mniej-placi dwa razy - tak bylo w moim przypadku. te tansze szybciej sie sypia... aha przy wymianie niech mechanik zajrzy czy z drugim wszystko w porzadku jest, mialam taka sytuacje ze walnal mi lewy przegub - wiec go wymienilam,po jakichs dwoch tygodniach zaczal mi stukac prawy-to go rowniez wymienilam,pozniej po jakims czasie znow lewy... wiec dla swietego spokoju wymieenilam dwa i nie kupywalam takiego szajstwa jak wczesniej tylko porzadne... i poki co spokoj :P

Widze ze od niedawna na forum pewnie nie mogles nicka se dobrac ale zapewne w ostatnim czasie zakupiles jakiegos szrota 2.0 16V co ci sie teraz sypie, ale do nicka sie przydalo "Mieczkos2016v " :)

lepszy rydz niz nic

chlopaki ile bede musiala zaplacic za ta pieprzona skrzynie biegow tzn,prawdopodobnie sie zablokowala ni w ta ni w tamta strone niemozna nia ruszyc czekam na odp sensowne w przyblizeniu bo z kaso krucho

pierd**nij młotkiem jak w ursus c 330 i sie odblokuje wiesz dxxxd lepiej jezdzic 2.0 16v niz rowerem ;] zakupiłem prawie 3 lata temu a z rok mi już stuka hehe więc zastanawiam sie czy by nie wymienić ;]

powiedz co się dzieje dokładnie..moze docisk sprzęgła się zepsuł ;D

a cholera go wie sama juz niewiem w poniedzialek laweta i do mechanika jaka co?

a cholera go wie sama juz niewiem w poniedzialek laweta i do mechanika jaka kicha co?

ALE ...NO KICHA..TO KOSZTY SĄ ALE POWIEDZ NA CZYM POLEGA TA BLOKADA CO SIE DZIEJE DOKŁADNIE

jesli to ten docisk sprzegla to powazna sprawa pytam bo co ja baba moge wiedziec a samochod nierewelacja ale jezdzil a ostatnio mi wlasnie te sprzeglo zaczelo brac dopiero na koncu zechol pieprzony

jaki to samochód?no sprzęgła sie nie naprawia sprzęgło się wymienia a to koszt w zaleznosci od auta(raczej spory)

fiat uno silnik 1.0

kobieto to masz luz...do tego samochodu czesci sie kupuje za grosze :D do tego auta to 200-250 zł i masz sprzęgło jesli to to..ale pozostale czesci tez nie są drogie ;]

hm grosze 250 a mechanik komornik wezmie za robote druge tyle

tam nawet skrzynia nowa to chyba z 400 zł kosztuje..bez obaw a który to rocznik???

94

Na przeguby jest sposób: trzeba nieraz się schylić i zobaczyć czy guma nie jest popękana. wymiana gumy jest tańsza niż wymiana przegubu.
Mniej pisków i wchodzenia szybko w zakręty :)

na allegro za 100-150 znajdziesz wiec nie jest zle. ;]

TomekM ja nie lubie sprzęgła za dlugo przytrzymywać..mam za swoje :P a co do tego uno to juz stary samochod jak na uno to sporo latek ..mozna by pomyslec na kupnem czegoś zachodniej produkcji..;]

a ja przeczytałem pogrzeb suka ha ha

pisze sie przegub a nie przegób
zamiast wolac o pomoc wroc do szkoly

wiesz co?jak ci stuka rok,to pojeździsz jeszcze trochę.tylko nie odjeżdżaj daleko od domu bo laweta będzie droższa niż wymiana.a kombinowanie co by było gdyby....nie ma po prostu sensu.stać cię było na auto to musisz mieć kasę na jego utrzymanie.a jak nie to kup sobie rower.tam przeguby nie stukają.

he no nie bój nic mam pieniądze ale jakoś sie przybrać niemoge:P

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org