niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Epidemia" kolędy...

Fajny blog o kolędzie: http://wioska-zabita-dechami.blog.onet.pl/2,ID357874519,index.html

A ja w tym roku "zwabię" księdza do domu. Wpadnie niebożę w "sidła" ateisty .... przebieg kolędy opiszę na forum.

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Epidemia" kolędy...

ha,ha,ha :)))) dlugo nie bedzie z toba dyskutowal. koperte w garsc i do drzwi :))) przerabialam taki wariant. :)))

bagrmosen

jaką kopertę?

no na pocztę idzie...

ma ktoś rozkład jazdy księży w kolędę u św Andrzeja Boboli?

przyjdzie haracz wezmie i pojdzie zadowolony

kolęda to żaden obowiązek -nie chcesz nie wpuszczasz księdza do domu. Nie wiem czemu niektórzy tak się cieszą ze swojego ateizmu i starają się być modni. Ja tam nigdy krzyża z szyji ani ze ściany nie zdejmę - trafiają się księża co są pazerni na kasę ale są też normalni z powołania i takich ludzi cenię. Dawanie pieniędzy to też żaden obowiązek po prostu jeden może wspomóc a drugi nie i jeżeli ksiądz tego nie zrozumie to nie należy się z takim wdawać w zbędne dyskusje. Sam od paru lat należę do Kościoła na Łomżycy i jakoś nie narzekam -ale fakt pozostaje faktem ,że zaradny proboszcz mnie jeszcze nie odwiedził. pozdro

bigi2004

Ale czerwony takczysiak musi się i z tego ponabijać . Twój przykład pokazuje ,że ateiści to naprawdę chorzy ludzie i fanatycy antyreligijni .

a jaki ty chcesz osiągnąć cel w tym że opiszesz przebieg na tym forum ?
już raz ateista na tym forum pisał jakieś bzdury i co mu to dało ? nic.

Po za tym nie chcesz to nie musisz księdza wpuścić do domu i kasy też nikt nie karze Ci mu dawać.(przynajmniej w mojej parafii )

Czerwony, to ty SD, sam jesteś, tylko taki bardziej czarny z mentalnością "czerwonego"...
Nie "nabijam się" z kolędy /ani innej praktyki/ jako religijnego obrządku, znalazłem tylko ciekawy blog na ten temat. O czarnej "czerwoności" SD i im podobnych świadczy ich sprzeciw do krytycznego spojrzenia na religijne zwyczaje, tu na kolędę. Podobnie, żadnej krytyki i opinii nie pasującej do "jedynie słusznej linii", nie znosili ci, których dziś opisuje się mianem "komuna". Mamy więc dziś do czynienia z "kato-bolszewizmem".
Natomiast nie zaniecham "nabijania się" jeżeli uda mi się zwabić księdza na kolędę, który zaskoczony zachowa się w sposób zadający kłam mitowi o świętości kościoła oraz obnaży religijne zakłamanie i obłudę kleru.

A więc czekam z niecierpliwością kolędy, jak nigdy dotąd w życiu, nawet gdy byłem jeszcze katolikiem, za co wszystkich przepraszam...

P.S.
Propagowanie krytycznego spojrzenia na religię, w czasie kiedy Polska otaczana jest coraz gęstszą, czarną, pajęczyną poprzez klerykalizację, ma ogromne znaczenie i dużą wartość. Przyszłe pokolenia to docenią...

rudy błazen z druhem

Nie szkoda Ci czlowieku czasu i nerwow?
Po co wogole rozmawiac z ksiedzem ktory jest na obchodzie swoich poddanych. Popiolem namazac na drzwiach 666 i niech spada;))))))))

Nie szkoda Wam czasu i nerwow na rozmowe z tym gosciem ? Ktory w swym zacietrzewieniu zapomniał nawet zmienic nicka przed kolejnym wpisem hehe.

Jesli do mnie pijesz- wal sie Ptysiu...

Nie kamufluję się pod różnymi nickami, piszę z różnych miejsc i nie zwracam uwagi na podpis.
Warto podejmować działania w celu krzewienia laicyzacji życia publicznego, propagowania a-religijnych postaw i pobudzania do krytycyzmu w sprawach wiary.

Dobre dni dla Polski zaczną się z chwilą nastania złych dla kleru i kościoła.

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

też uważam że póki w Polsce rządzi czarna mafia nic dobrze nie będzie ale to jak kościół jest zły itd to oddzielna dyskusja ten temat dotyczy kolędy ja czekam na relacje jak było pzdr

ps. jeśli katolicy obnoszą się ze swoim katolicyzmem to jest git a jak ktoś chce się pochwalić ateizmem to od razu nazwany jest modnisiem???

Paplik wal się kmiocie i przygłupie . Ciekawe ile masz jeszcze ników na tym forum .Po drugie jesteś ostatnią osobą która będzie mi mówiła co mam robić . Jesteś czerwoną świnią i darwinowską małpą .

Po drugie paplik ty na siłę próbujesz robić więcej ateistów na tym forum , bo już nie raz paplik i takczysiak konwersowali ze sobą , ty jesteś po prostu psychicznie chory i idź się leczyć fanatyku . Teraz jestem w 100% przekonany ,że masz nawet więcej niż dwa niki .

Choć nie powinienem zniżać się do poziomu "kato-pojeba" to jednak, głównie dla normalnych, wyjaśnię, że piszę pod trzema nickami: paplik, takczysiak i Inkwizytor. Jednak nigdy nie udaję trzech różnych osób, a nicki zalogowałem dlatego, że podobały mi się. Jakim nickiem jestem podpisany zależy z jakiego miejsca piszę post.
Świętojebliwa złość "kato-pojebów" wynika z tego, że udowadniam im, iż oni sami wyrażają mentalność "czerwonej świni", tylko przefarbowanej na czarno, stosownie do barwy,aktualnej na dziś, władzy ideologicznej...

Nie bądżcie naiwni w wierze, bo stajecie się marionetką w rękach "duchowych" oszustów.

rudy błazen z druhem

nie wpuścisz tej czarnej kórwy do domu to ci to przy chrzcinach dziecka wypomną

a po co chrzcić??

Czerwona świnio rozdwojenie jaźni ? 3 niki założył i próbuje małpa darwinowska robić sztuczny tłum . Jest kilka tematów w których sam ze sobą konwersujesz idioto , kogo chcesz oszukać . Większego debila w internecie nie spotkałem i kato-pojeby to cię robili ciurze z rynsztoka :D Na parterze w szpitalu jest twoje miejsce czubku .

Zrób sobie jeszcze 2 niki . Czerwona świnia i Darwinowska małpa ,to bardziej pasuje do ciebie .

Cytat:

Autor: mistrzkacper (---.gprs.plus.pl)
Data: 07-01-09 13:40

nie wpuścisz tej czarnej kórwy do domu to ci to przy chrzcinach dziecka wypomną

Po pierwsze - ***** się przez u zwykłe pisze , jak chcesz kogoś obrażać to rób to poprawnie .

Po drugie - Spytaj się mamusi , czy ksiądz Jerzy Popiełuszko i Jan paweł II to były czarne ....... ośle . Też to byli księża i żeby nie katolicyzm i religia to dalej żyłbyś w komunie z pałą milicyjną nad łbem inteligencie .

SD - dobrze powiedziane, pozdrawiam.

Zachwycasz się czarnymi wymiocinami "kato-pojebów"? na zdrowie!

re: mistrzkacper

Właśnie "strach" przed odmową księdza udzielenia chrztu, pogrzebu..., naciskiem opinii rodziny, znajomych, sąsiadów, skłania wielu "wątpiących" do zachowania pozorów lojalności i udawania bycia katolikiem. Znaczna część ludzi przyjmuje księdza po kolędzie, wysyła dzieci na religię....., właśnie dla świętego spokoju, ze strachu przed kościelną zemstą.
Zupełnie niepotrzebnie ludzie żyją wbrew własnemu sumieniu. Dzieci niechrzczone niczym nie różnią się od ochrzczonych, a nawet mają lepszą możliwość wyboru po osiągnięciu dorosłości. Wolny rynek sprawił, że nawet pogrzeb bez księdza przebiega równie uroczyście.
Zapewniam, że niekatolik żyje dobrze, a nawet jeszcze lepiej od wielu religijnych. Dowodem na to jest życie ludzi na Zachodzie gdzie społeczeństwa oparte są na radości życia, a nie na religijnych nakazach i zakazach.

Nie dajcie się oszukiwać "duchowym nauczycielom".

"Kato-pojeby" do kruchty!

rudy błazen z druhem

SD ale ty prezentujesz poziom
jak na takiego radykała katolickiego mało katolickie zachowanie
te wyzwiska obelgi zniewagi
a gdzie zasada twojego boga "jeśli cie znieważają nadstaw 2 policzek"??(czy jakoś tak
zanim zaczniesz szukać drzazgi w czyimś oku wyjmij belkę ze swojej

lowca17 napisał(a):

"jeśli cie znieważają nadstaw 2 policzek"??(czy jakoś tak zanim zaczniesz szukać drzazgi w czyimś oku wyjmij belkę ze swojej

nie no ludzie jesteście żałośni jeden człowieczek przechytrzył wszystkie biedne istotki :o ojej tak strasznie was boli że ten człowiek jest anty religijny mi to zwisa i powiewa kto kim jest warunek "Polska wolny kraj" proste i logiczne chcesz przyjmujesz duchownego nie chcesz to nie. Jesteś wierny bądź prawdziwie a jak nie jesteś to się nie wstydź tego :)
Pozdro...

Start nie znaczy nic... Na mecie doznajesz olśnienia FREESTYLE RIDERS
(:Łomża moją weną:)

nie pisać glupot

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org