Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Straż Leśna |
Czy warto zatrudniać się jako Straż Leśna i dalej podejmowanie dalsze kroki o to wym kierunku ? I jak to jest w naszym regionie jeśli ktoś w tym siedzi proszę o wypowiedz ;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Straż Leśna |
Z taką składnią możesz mieć problemy z zatrudnieniem się nawet w lesie. Chciałeś wydymać Freda teraz Fred wydyma Ciebie.
|
|
:))
|
|
Zajebiście śmieszne nie ma co ;)) uśmiałem się ha ha ha ...
|
|
w nawiązaniu do tematu polecam: http://pl.youtube.com/watch?v=mGGfKWAagLs
|
|
Bartes . W straży leśnej przyjmują po maturze. A Ty jej raczej nie masz , sądząc po składni z jaką piszesz.
|
|
Z tego co wiem to do Straży Leśnej przyjmuje Nadleśniczy. W dawnym łomżyńskim nadleśnictw jest 3 w Łomży, Morgownikach i Tamie. Strażnik leśny powinien skończyć specjalny kurs strażnika leśnego, zdać egazmin na broń bo takową w swojej pracy posiadać musi. Zakres pracy to ochrona lasu przed szkodnictwem leśnym (kradzież drewna, choinek, kopalin, wjazdów do lasu w miejsca nieuprawnione itp), kłusownictwem i patrole współne z policja, strażą rybacką i innymi tym podobnymi służbami.
|
|
fajne zajencie. mnie sie podoba jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
he no widac przy pilnowaniu lasu strasznie przyda mu sie ta matura bedzie wiewiórkom opowiadać o Jagnie jaka to z niej latawica była he no ale cos tam o tych roslinach i robalach powinien wiedziec
|
|
Nie mam matury ;)) mam inne szkoły skończone nie potrzebuje matury żeby wyjeżdżać do angli na zmywak ;)) a po drugie to nie ja chce się zatrudnić i nie trzeba mieć matury tylko techniku leśnictwa ;)) maturzyści za dychę z amnestii Giertycha ;))
|
|
Z tego co sie orientuje to pierwsze zaliczenie polega na umyciu gajowemu żołędzi. Na drugim idziecie do szałasu i musisz mu pokazać swoją norę. Kolejnym etapem jest zabawa bobrem w leśniczówce... Od razu zaznaczam że znam ten proceder tylko z opowieści, mnie się on NIE TYCZY!!! więc pomińcie sobie zbędne komentarze ;)
|
|
Lubisz to;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |