Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
problem 4x4 |
Czy może ktoś wie jak załączyć napęd przednich kół jeżeli nie posiadam sprzęgiełek? Słyszałem że można ale nie wiem jak.. Jeśli ktoś się na tym zna to proszę o radę (chodzi o opla monterey)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: problem 4x4 |
Może po prostu masz sprzęgiełka automatyczne i nie musisz wysiadac z samochodu i dopinac ich recznie. Przesun wajhe w polozenie 4H i przod bedzie dopiety.
|
|
właśne tak robie i nic,niewiem co robić!
|
|
chodzi o to że umnie wogóle niema sprzięgiełek a w środku jest wajcha która załącza h2 h4 4L i czy wogóle bez tych sprzięgiełek moge dołączyć przedni napęd
|
|
a skad wiesz, ze nie masz sprzegielek? piszesz, ze przesuwasz wajhe i nic, a co bys chcial? zjedz na jakas sliska nawierzchnie, zapnij przod i sproboj dynamicznie ruszyc, jak tyl zamiele tzn ze cos jest nie tak a jezeli ruszy z miejsca ew. na chwile zamiele 4 kolami to jest ok.
|
|
Właśnie tak robiłem i tylko tył się kręcił a sprzęgiełek na 100% nie mam. Są tylko metalowe kapsle przykręcane na 6 śrób.. Szukam mechanika lub kogoś kto się na tym zna i prosze o kontakt 516125215
|
|
p. Chojnowski na szosie zambrowskiej przy rondzie, facet czesto robi terenowki i ma pojecie o rzeczy. Jak koniecznie chcesz wlaczyc przod bez sprzegielek to nie widze inaczej jak polosie przyspawac do piast:)
|
|
może masz poprostu rozwaloną skrzynię redukcyjną, jak chcesz to napisz emil to się spotkamy i zobaczymy, a wogle co to za pojazd, więcej danych
|
|
do robrob oczywiście możemy się spotkać,mój nr telef podałem wyżej.A jest to opel monterey,to samo co isuzu troper.Silnik 3.1, turbo diesel z intercoolerem,rok produkcji 1998,to jest taka wersja jeszcze w tej starszej budzie bo w tym roku były produkowane i takie i takie nadwozia a z tego co się dowiedziałem to te napędy załącza się pneumatycznie i chodzi o to że to u mnie nie działa.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |