Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kto śpiewa w hurach kościelnych?? |
No właśnie mam prośbę, czy znajdą się ludzie którzy sfotografują w pasterkę chóry w kościołach. Zarówno w Łomży jak i okolicy. Myślę że warto pokazać kto poświęca się, i stara się urozmaicić mszę w kościele. Tak więc tu też apel do samych księży, i proboszczów. Wszystkim życzę radosnych Świąt Bożego Narodzenia. Temid
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kto śpiewa w hurach kościelnych?? |
ja jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
to wiele wyjaśnia;)
|
|
"warto pokazać kto poświęca się, i stara się urozmaicić mszę w kościele" chór nie zawsze urozmaica - czasem nawet potrafi przeszkodzić - niestety. Poza tym to nie tylko chórzyści "urozmaicają Mszę Świętą". Szkoda, że nie pomyślałeś o tych, którzy sprzątają kościół, gdy Ty jeszcze robisz zakupy -by było ładnie. Zapomniałeś o tych, którzy przygotowują szopkę, o lektorach czytających Pisma i wstępy do liturgii i wielu innych, którzy na codzień dbają o piękno naszych kościołów i liturgii. Jednak Msza to nie tylko pięknie przygotowana liturgia. Jeżeli wybierasz się wyłącznie po to, by usłyszeć ładne śpiewy, to Ci współczuje. zapominasz o Najważniejszym - o Bogu i nawet gdyby nie było chórów - On będzie.
|
|
wiekszosc ludzi ktorzy chodza do kosciola tak naprawde nie wiedza po co tam chodza chodza bo tak wypada i tak mieli wpajane od dziecinstwa
|
|
Agent22 masz racje a śpiewają jacyś chorzy ludzie haha wesołych ....
|
|
ja nie spiewam "Nie ma ludzi niewinnych, są tylko źle przesłuchani" - F. Dzierżyński
|
|
Autor: Wtorek (---.elomza.pl) to wiele wyjaśnia;) liczylem na taki komentaz :P jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
No cóż nic dodać nic ująć, i ja wam też wszystkim Życzę Radosnych Świat Bożego Narodzenia. Jak to mówią ,,Każdy chwali pana jak umie '' A co do zdjęć, pewnie sam bym kilka zrobił gdyby nie fakt że spędzę noc w pracy. Po za tym odnoszę wrażenie, że mój apel raczej nie był skierowany do ludzi którzy raczyli zabrać tu głos. Temid
|
|
Mówi się: kto śpiewa to jakby dwa razy się modlił....Wesołych Świąt:)
|
|
ja moge isc zrobic ::))
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |