Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Poczta Polska. |
Witam i Wesołych Świąt ale nie dla wszystkich takie wesołe ,mam taki problem wysłałem 14 dni temu paczke(telefon kom.) przez poczte polsko paczka nie doszła jeszcze miły pan który kupił już sie upominał i chodził na poczte czy przypadkiem awizo nie zostawili i czy paczka nie leży ale jednak nie leży więc nie doszła i co mam zrobić teraz? mam kwitek że wysłałem ale jak odzyskać chociaż paczke? teraz świeta więc czas na poczcie którym kradną paczki... eh
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Poczta Polska. |
Wazne ze masz kwotek wiec bedziesz mogł skladac reklamacje. Taka reklamacje mozesz złozyc po 14 dniach roboczych od dnia nadania paczki. Jesli paczka zagineła to raczej jej nie odzyskasz. Mozesz dostac jedynie odszkodowanie. Ale jego wysokosc zalezy od tego jak nadałes paczke. Jesli normalnie to wiele nie dostaniesz, jesli wyslales paczke z zadeklarowana wartoscia (a taka nalezało wyslac jesli był to telefon) to dostaniesz tyle ile zadeklarowałes. <-_->
|
|
ta gemba dobrze muwi jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Jak ubezpieczyłeś to dostaniesz cały zwrot, a jak nie ubezpieczyłeś to zwrócą Ci pięciokrotność ceny nadania paczki plus zwrot za zapłaconą usługę, czyli łącznie sześciokrotność kwoty jaką zapłaciłeś przy nadaniu. Ja kiedyś wysłałem paczkę (telefon) za pobraniem na 450 zł nieubezpieczoną to zobaczyłem po reklamacji tylko coś koło 67 złotych... i tyle mi było...
|
|
No i co wtedy ? ja nic nie ubezpieczałem bo jeszcze się nie zdarzyło żeby paczki mi ginęły za pobraniem wysyłałem i normalnie i mi przysyłali i ostatnio w ciągu 3 dni przychodziły i nic a teraz ten pechowy telefon ;/ ale to jest złodziejstwo porostu że wysyłasz płacisz 12zł a oni ci tako kradną i zwracają drobne. To jest ZŁODZIEJSTWO PO PROSTU!.
|
|
to sie nazywa zabijanie firmy od srodka. nie win poczte. polska to kraj zlodziei, obudz sie. jak jeden zobaczy u kogos ze cos masz a on nie ma to efekt znany jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
moze dojdzie jeszcze. ostatnio tez zamawialam cos z allegro i 12 dni szlo. teraz ten okres przedswiateczny i jest fajnie
|
|
Człowieku święta masz teraz to i z miesiąc może iść:] ale wyluzuj i nie siej paniki poczekaj jeszcze przynajmniej 2 tygodnie bo teraz to i tak nic nie zrobisz święta, nowy rok....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |