Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Niopłacone rachunki w sieci era |
Mam zaległości za rachunki w sieci komórkowej Era sprzed 9 lat. Po takim czasie znowu dostaję pisma i jakieś straszenia komornikiem.Czy po takim czasie mogą wszczynać jakieś postępowanie egzekucyjne?Kiedyś chciałam tę kwotę spłacić w ratach,jednak przysłano mi decyzję , iż sprawa jest umorzona. Może ktoś miał podobną sytuację??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Niopłacone rachunki w sieci era |
zapłać bo założą w sądzie sprawę, odbędzie się zaocznie, zapłacisz koszta sądowe, z wyrokiem zaocznym do komornika dadzą cię a on doliczy za usługę i to nie mało a jak wyrok bedą mieli to odsetki ci dopierdola do tego od dnia powstania zaległości.
|
|
Jeżeli masz decyzję o umorzeniu sprawy udaj się z nią do punktu Era niech skserują i wyślą do centrali i dobrze, do tego dołączyć wyjaśnienie w /w sprawy . Sprawa jest poważna i to musisz jak najszybciej załatwić jak dajesz jakieś pisma , to wszystko kseruj dla siebie.
|
|
Jeżeli masz decyzję o umorzeniu sprawy udaj się z nią do punktu Era niech zrobią ksero i wyślą do centrali i dobrze, do tego dołączyć wyjaśnienie w /w sprawy . Sprawa jest poważna i to musisz jak najszybciej załatwić jak dajesz jakieś pisma , to wszystko kseruj dla siebie.
|
|
Kochani najgorsze jest to , że ja wyrzuciłam to umorzenie, ponieważ uważałam sprawę za zakończoną:( oliwia
|
|
Ponadto, sprawa odbyła się w 2003 roku, i własnie wtedy zaczęlam spłacać to, jednak po 6 wpłatach otrzymałam to umorzenie z sądu(także już nie wiem o co chodzi:(chyba muszę się wybrać do radcy prawnego) oliwia
|
|
Ale czy po 9 latach mogą się domagać? Chyba do 5 lat mogą się zgłaszać po takie rzeczy ;) Oliwia, a taka rada, żebyś nigdy nie wyrzucała papierów o takiej wadze, bo później widzisz co się dzieje, ja wszystko staram się składować, segregować ;) Po okresie 5 lat można spalić lub wyrzucić, bo już nic nie mogą wtedy ;]
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |