Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Opinie o Kia Sportage |
Witam, chciałem zapytać osoby które miały do czynienia z tym autem o opinie na jego temat? Przymierzam się do zakupu tego samochodu.Proszę o odpowiedzi osoby które na prawdę miały styczność z tym autem..
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Opinie o Kia Sportage |
http://www.autocentrum.pl/oceny/kia/sportage/ prosze bardzo ;]]
|
|
kija to powinienes dostac po plecach jak kupisz te koreanskie cos wiem sa tanie i kusza ale to delikatne gowno takie jest znajomy ma tego kitajca i rzaloje ze go kupil psuje sie ciagle to auta dla mas lodzkich bleeeee
|
|
co ciekawe green na stronie od Fina większość osób zachwala to auto :) To mam inne pytanie: co wybrać ? nową Kia Sportage (7 lat gw) czy Subaru Forester grudzień 96 rok (został tylko 1 rok gwarancji)
|
|
no pewnie ze subaru ale nie wiem po co ci takie wynalaski skaplikowane w naprawach i wogle jak ci cos siadzie to serwis kup iakiegos niemca lepiej i mie mowie tu o skodach bo to tylko udawane niemcy niby vw a na karzdej czasci pisze made in france czyli skody powstaja z czesci podrubkowych tanichzamiennikuw uwieszmi znam sie na samochodach
|
|
nie chodzi mi o propozycje innych aut bo interesują mnie wyłącznie te dwa modele samochodów.
|
|
Green ,ty kijem to po mózgu ładnie dostać musiałeś. ''Rzałoj lodzka" maso
|
|
Człowieku nowe to nowe!!Ojczulek ma Sorento 3.5 w benzynie i nic,absolutnie nic sie z autkiem nie dzieje.Nie ma co słuchac pajacow,ktorzy usłysza Kia i juz ze szit...Jakos coraz wiecej osob je kupuje,wiec cos o tym świadczy...Kia to juz nie jest ta sama Kia co 10 lat temu...Naprawde koreanczycy daja rade.
|
|
Proponuję raczej poszukać w internecie artykułów o tym aucie... A co do koreańskich marek samochodów to popieram rolnika69 - koreańskie marki to nie ta sama technologia ,nie ta sama jakość wykonania co jeszcze chociażby 7 - 10 lat temu. Musicie wiedzieć ,że nieprzychylnie kiedyś mówiono także o japońskich produkcjach - Toyocie, Hondzie, Nissanie itp. , a dzisiaj wiadomo jaki poziom prezentują - tylko, że tym koncernom dojście do wysokiego poziomu zajęło 20 - 30 lat ,a koreańskie koncerny pokonują tą samą drogę... z tą tylko różnicą ,że dzieje się to ZNACZNIE szybciej.
|
|
A teraz kilka słów do Green'a, który napisał: "no pewnie ze subaru ale nie wiem po co ci takie wynalaski skaplikowane w naprawach i wogle jak ci cos siadzie to serwis kup iakiegos niemca lepiej i mie mowie tu o skodach bo to tylko udawane niemcy niby vw a na karzdej czasci pisze made in france czyli skody powstaja z czesci podrubkowych tanichzamiennikuw uwieszmi znam sie na samochodach" Jak już mówimy o narodowościach poszczególnych marek to musisz wiedzieć, że od dłuższego czasu nie ma praktycznie marek samochodów które byłyby tylko niemieckie, tylko japońskie itd... Chodzi o to, że większość koncernów zleca wykonanie poszczególnym firmom określonych podzespołów.... podam za przykład firmę Bosch , która wykonuje pióra do wycieraczek czy żarówki , które są następnie montowane w wielu modelach samochodów należących do różnych koncernów, taka sama sytuacja jest np. z wtryskami do diesli jak i wieloma innymi podzespołami... Podałem taki najprostszy przykład :)
|
|
Popieram rolnika69. Po pierwsze nowe Kie mają ciekawą stylistykę, są funkcjonalne, i bogate w nowoczesne technologie,. We wnętrzu dominują dobre jakościowo materiały ale zeby się o tym przekonać trzeba po prostu mieć z nią styczność. A co do awaryjności - gdyby Kie pyły w rzeczywistości shitem to producent nie dawał by na nie 7 lat gwarancji! To chyba o czymś świadczy. Porównując stare modele Kii (którymi do dzisiaj jeździ bardzo dużo ludzi i nie narzekają) i nowe łatwo stwierdzić, że producent poczynił ogromny krok do przodu. Jeśli chodzi o części to Sportage i Forester mają bardzo podobne ceny. Tak więc pod wieloma względami Nowa Sportage jest lepsza. Po pierwsze nowa, po drugie 7 letnia gwarancja na silnik i podzespoły. Warta polecenia.
|
|
dzięki za opinie :) Upewniłem się teraz też że lepszym wyborem będzie nowa Kia
|
|
Powiem tak: Kia Sportage to jedyny samochód z tej stajni który m się podoba zarówno pod względem designu jak i funkcjonalności. Jakie to ma znaczenie czy Koreński czy japoński, teraz nawet toyota nei jest japońska tylko chińska ( oprócz Land Cruisera który w dalszym ciągu jest składany w japoniie ale i tak przez chińczyków )
|
|
PS : Skończyła sie Era niezawodnych Japończyków
|
|
pamiętaj tylko o wielkim spadku wartości auta, a może pomyśl o rocznym, który można kupić sporo taniej, i nie kupuj na koniec roku bo dają upusty ale wciskają byle gówno, a ty potem żałujesz.
|
|
ok aż takiego znacznego spadku ceny nie zauważyłem więc tym się nie martwię i najlepsza będzie nówka.
|
|
więc ja dodam swoje zdania. Kia poszło bardzo górę. Konkurencja swoje robi.Gwarancja siedmioletnia na silnik kusi, ponieważ żadna z marek nie daje tak dużej gwarancji a myślę że nie dali by takiej gwarancji gdyby samochód się psuł. Cena jest najniższa ze wszystkich suv proponowanych na rynku , wnętrze, wyposażenie i motor jest ok. Byłam ostatnio z mężem w Kia na Sikorskiego w sam raz mieli samochód do jazd testowych wykonałam jazdę i byłam pod wrażeniem. Rewelacyjnie, więc ja polecam Kia Sportage. Myśle, że Kia jest nie dopobicia, myśląc z perekspektywy kilku lat to gdyby samochód się znudził po 4-5 latach bez problemu znajdzie się kupiec ponieważ samochód jest jeszcze na gwarancji. MI ssię ten samochód strasznie podoba lubię terenowe auta no i mój kolega ma kia Cee,d w silniku diesel i jest bardzo zadowolona,więc myśle że w innych markach płacisz za znaczek dwa razy więcej a nie są lepsze od kia. pozdrawiam
|
|
A co sądzicie o audi Q7 dysel
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |