Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
opel monterey |
Czy wie ktoś może co oznaczają skróty H2 , H4 i L4 na drążku skrzyni biegów w/w samoch.? Proszę o poważne odpowiedzi osób kore się na tym znają.Z góry dziękuję.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: opel monterey |
to są opcje ustawień reduktora i napędu poszczególnych osi. O ile się nei mylę to H2 - włączony napęd na jedną oś (nie wiem, na którą), H4 - obie osie bez reduktora, L4 - obie osie z reduktorem (albo odwrotnie)
|
|
a czyli na L4 nie mozna skrecac tak bo glownie to o te przelozenie mi chodzilo czy morzna na nim skrecac
|
|
oczywiscie, ze mozna... a na os tylną
|
|
Można skręcać. Tu chodzi o jazdę w terenie. Bodajże z reduktorem łatwiej jest pokonywać trudny teren.
|
|
tu bardziej chodzi i przelozenie
|
|
Nie jestem pewny w tym temacie dlatego, Wtorek, napisałem 'Bodajże' ;)
|
|
ale ja nie napisalem, ze cos zle wypisales;) dwie rozne wypowiedzi;)
|
|
H2 przełozenie na tylną oś H4 przełożenie na dwie osie L4 przełożenie dwie osie + reduktor /znaczne obniżenie prętkości bieg do jazdy w terenie/ do L4 może jeszcze dojść blokada mostów ale na każdym z tych przełożeń można skręcać, to w samochodach ciężarowych na blokadzie mostu się nie skręca, ale to inna bajka.
|
|
dzieki robrob o to mi wlasnie chodzilo a moze wiesz gdzie w lomzy mozna pojezdzic w terenie i to wyprobowac co
|
|
na bonie:)
|
|
piatnica
|
|
Wiele osób jeździ na bonę lub na forty do piątnicy, ja często jeżdzę nad narew na grądy, ale dla kontroli auta polecam na początek forty
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |