Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Węgry => Balaton, Hajduszoboszlo |
Witam! Mam pytanie chcialabym wybrac sie z mezem na Wegry (balaton lub Hajduszoboszlo). Ma to byc mala niespodzianka i w zwiazku z tym chcialabym dowiedziec sie czy w Lomzy jest jakies biruo ktore takowe wycieczki organizuje w te rejony??? Moze ktos z Was odwiedzal te tereny i moze powiedziec cos wiecej na ten temat np. czy wybrac sie moze samochodem w takowa podroz, jak ceny takich wycieczek i jak z jezykiem, czy da rade porozumiec sie tam w jezyku angielskim ??? Bede wdzieczna za pomoc ... magia_2
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Węgry => Balaton, Hajduszoboszlo |
Balaton, nie wiem. Hajduszoboszlo, byłem. Sugeruję wycieczkę własnym autem. Jak wjedziesz do miasta jest informacja turystyczna, pracuje tam młody gość władający jeż polskim. W knajpach w mieście i na terenie wód rozpiski również w jęz pol. Jadąc indywidualnie warto też zaskoczyć w okolice Miszkolca, są tam fajne wapienne jaskinie a w nich baseny. A po drodze jeszcze masz Besanovą i Tatralandie na Słowacji. Aby Ci urlopu i kasy stykło.))) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
stefanek1 A wlasnie na jakie koszty tak sie nastawic przy wycieczce np. 7dniowej? Chcialabym skorzystac z tego Aqua Parku takze... Moze nie az tak rozrzutnie, ale chcialabym tez co nieco zwiedzic...Wczoraj szukalam kursu forinta, ale jakos nie moglam znalesc... magia_2
|
|
Ach jeszcze zapomnialam sie zapytac czy warto wierzyc ogloszeniom o pokojach na Węgrzech, bo widzialam na jednej stronie...?Czy moze w hotelu jak nie znajde biura zadnego...? magia_2
|
|
te ceny odpowiadaja cenom w Polsce. Wino tanie, gulasz tani. W hajduszoboszlo spałem w takim hotelu(dośc nowy) przy samych basenach. Dla gości hotelowech wejscie za darmo na baseny. Przy hotelu mały basen z tą leczniczą woda, dalej , ale to trzeba kawałek przejśc reszta kompleksu. Cen Ci dokładnie nie podam, bo nie pamietam. W okolicach Miszkolca, tam co są te wapienne jaskinie z basenami mieszkałem na kwaterrze pryw. Wisza ogłoszenia na domach w jez. pol. Nasz Madziarka była w wieku ok 50 lat i wcale niezle gadała po naszemu. Jedyny problem to podróz, trochę trzeba się najechać. Jeszcze jedno. Na kazde z wym miejsc max 2 dni, bo potem nuda, ile się mozna moczyć?? ))) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Dzieki za podpowiedzi...A ogolnie podobaly Ci sie Węgry? magia_2
|
|
Tak jak Ci wspominałem, byłem w Hajduszoboszlo i Miszkolc z przyległościami, dla nas z Łomży trochę daleko, ślązaki mają blisko i dlatego ich tam sporo. Ale to jest jak choroba wieku dziecięcego, przejść trzeba.)) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |