poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Łomżyński As Kierownicy

Proponuje urzadzac cykliczne spotkania w miejscu juz wczesniej wspomnianym. Mozna urzadzic konkurs na szybkosc przejazdu miedzy pacholkami itp. Konkurencje sie wymysli. Jak widze juz paru chetnych jest:) Tzn. ja, Piotrek i ....?:) To kiedy? Jutro o 21:00 w miejscu wczesniej ustalonym?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Łomżyński As Kierownicy

może o 20...?

.....a co do jazdy na czas na tamtym terenie..... to nie wiem czy tak łatwo pójdzie....?

....po pierwsze - zawieszenie....

...po drugie - miśki....

...ale pomysł jest przedni....... do wykorzystania przy jakiejś większej imprezie......

Kiedyś PZMOT w Łomży robił coś a'la rajdy z testami sprawnościowymi..... ale ostatnio jakoś nic o tym nie słyszałem.....

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Jezeli chodzi o zawieszonko to... tam jest relatywnie rowno. Mysle, ze rowniej niz na niejednej ulicy. W kwestii blacharni.... ewentulanie moga przyjechac i .... zasadniczo nic nie zrobia, bo niby co?? Spisza, sprawdza papiery i pojada. PZMOT w Łomży?? No mlody jeszcze jestem to moglem nieslyszec o takowym. Wogole fajnie by bylo jakby sie jakis Automobilklub lub inny PZMOT obudzil i zaczal cos robic. Mysle, ze znalazloby sie wielu chetnych do ganiania w KJSach lub zdobywania licencji rajdowych.

Piwo kazdy swoje czy zrzutka?:)

Chetnie bym sie dolaczyla, ale.......troszke boje sie o moje autko:))))
popatrze raczej z boku na Wasze wyczyny;))

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Mi cos stuka w lewym przednim, nie wiem co:) moze nie odpadnie:)

Cześc wszystkim!!! Zauważyłemm, że poruszyliście temat łomżyńskieko PZM. Otóż moi drodzy PZM w Łomży, a dokładnie Automobilklub Łomżyński organizował takie rajdy w zeszłym roku, ale żadnego odzewu z Łomży nie było. Wiele rajdów nie odbyło się właśnie z braku chętnych. W tej chwili działaność godpodarcza AŁ jest zlikwidowana, ale jeżeli macie jakieś propozycje odnośnie zorganizowania rajdu, jeżeli potrzebujecie jakiejś pomocy to piszcie na mojego maila. Mam z tą instytucją dość dobre stosunki, więc mogę ich poprosić o pomoc. A może byśmy tak zrobili jakiś mały rajdzik internautów np: Rajd 4lomza?? Jeżeli jesteście zainteresowania to piszcie, zobaczymy co da się zrobić....

Pozdrawiam
Marcin DYZIAK Jasińki

:) Juz wielu ludzi o tym myslalo, ale nie wiem czy slyszelisccie o rajdzie mechaniaka? Jak tak to wiecie o co chodzi. Dlaczego nie zrobic takiej imprezy pod patronatem prezydenta miasta Łomży? Malo to u nas miejsca. Plac pod szpitalem, plac na PKS. Ale Łomża jest niestety takim miastem, gdzie to co dobre nie moze istniec, przywoluje tu na mysl swietej pamieci rajd military trophy, wiec jedyne co nam zostaje to start spod swiatel na Al.Legionow kolo dworca :), to chyba jedyne dobre rozwiazanie, a ile przy tym zabawy. Cwiczcie bo nie wiecie kiedy mnie spotkacie :)). A co do lomzynskiego Asa Kierownicy to uwazajcie na Mondeo>Video radar

Tak się składa, że I i II Rajd Mechaniaka zorganizowałem we współpracy z AŁ, ale to tak na uboczu. Oprócz mondeo jest również zielony Fiat Brava też z video-radarem na białych blachach ;) Uważajcie na siebie.

A tak swoją drogą to nie polecam się ścigać na legionów bo to jest pokazywanie takiego naszego wieśnictawa. Bezpieczniej, fajniej pojeździc można na łączniku pomiędzy spokojną (obok terrazytów) a poznańską. Tam jest taki fajny odcinek szutrowy gdzie można jakiegoś ładnego boka zapiąć :)) Jak ktoś lubi to nie ma sprawy zapraszamy. Policji mało, ruch żaden a i brykę ciężko rozwalić (jedno ogrodzenie przszkadza) Miłej zabawy życzę. Szerokości życzę....

Pozdrawiam
Marcin DYZIAK Jasiński

O wiele lepsz odcinek na gonitwy jest "szosa do Mezenina" ja tam rekordy predkosci cykalem. A jezeli chodzi o rajdy to Jednaczewiak tylko i wylacznie. A propos blacharni... LMH70** itd. :) Przewaznie Polonezy Caro Plus, jest tez Golf III, Espero wisniowe, duzo tego maja:) Czy im sie wydaje, ze nikt o tym nie wie??:) O mondziaku to chyba cala Łomża wie.

Jesli chodzi o rajdy i chętnych...... myślę, że problemem było nagłośnienie imprezy. Od kilku lat czekałem na jakieś info w gazetce, czy innym medium.... ale nic nie słyszałem. Dowiadywałem się, że była jakaś impreza już po fakcie - moze to jest problem "braku chętnych".

A jeśli chodzi o gonitwy..... to jednaczewiaka nie polecam, bo:
1. stosunkowo duzy ruch
2. ograniczona widoczność (drzewa)

Natomiast jeśli chodzi o szuter miedzy poznańską, a spokojną...... to jak najbardziej.... tylko najpierw o zawieszenie trzeba się zatroszczyć, żeby gdzieś go nie zostawić..... :D

Pozdrawiam

......i do zobaczenia!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

No to jak organizujemy jakiś mały rajdzik? Widzę, że chętnuch będzie parę osób.

A odnośnie szosy do Mężenina to ja nie bardzo jestem fanatykiem bicia rekordów prędkości i może dlatego nie jestem zwolennikiem ganiania z magicznymi prędkościami po mieście i takie tam. A lasek jednaczewski to kolego szanowny to już nie jest to samo. Mozna sie nielicho nadziac, bo nawet ludzie na spacery tam chodzą i patrzą z wielką pogardą na takich wariatów jak my. Lepiej bawić w miejscach gdzie nikomu nic nie zrobimy.

Mam propozycję odnośnie rajdu.... Najpierw puścimy w eter wiadomość o Rajdzie i zobaczymy jaki będzie odzew. Jeżeli coś się zacznie kręcic to wykręcę jakiś rajdzik. Rozmawiałem już ze znajomymi sędziami i powiedzieli, że nie będzie problemu. Tak więc piszcie na mojego maila co byście chcieli żeby w takim rajdzie się znalazło, jakie próby, którędy ma rajd przebiegać i inne sugestie kwestii organizcyjnej. Ja ze swojej strony bardzo chętnie się przyczynię do ruszenia czegoś w naszym mieście.... Pozdrowienia

Pozdrawiam
Marcin DYZIAK Jasiński

Ładnie się rozkręca. Mały Rajd warto zrobić . Na początek kilka zapaleńców, a za kilka lat telewizja, eliminacje do Mistrzostw Polski czy Europy, itd.
A tak poważnie to świetna propozycja. Ja się na nią piszę. Ale jak byłoby wyciskanie tylko prędkości to wiadomo wydra najlepszy samochód. Mało interesujace. Ale jakoś wyrównać szanse, hmmm ... może być ciekawie. A patronat 4lomza,pl może być.

No no fajnie, że są zapaleńcy... Mam nadzieję, że MP wypalą ;)

Pozdrawiam
Marcin DYZIAK Jasiński

Mozna zrobic np. powtorke z egzaminu na prawo jazdy. Tradycyjne slalomy, pierwsza pomoc podjazd pod Bone:) A co do Jednaczewiaka to nie mialem na mysli drogi asfaltowej. Za lasem jest kapitalna żwirowka. Tam ruch jest znikomy. Wiem bo jezdzilem. Co do rekordu predkosci, to nie ma to faktycznie najmniejszego sensu bo po pierwsze: gdzie? po drugie: jak zmierzyc?:) radarem od policji??

a po trzecie: PO CO???

też :)

a co do konkurencji:

1. sprawnościówka np: jakiś slalom, wjazd w "bramę", cofanie w druga "bramę", slalomik, pętelka, nawrót i finisz po przekątnej (jakiś kwadratowy placyk o długości ok. 30-40 m)
2. równoważnia (widziałem kiedyś coś takiego na rajdzie starych samochodów)
3. test sprawności pojazdu na stacji diagnostycznej (punktowane mieszczenie się w normach - z odpowiednim stopniowaniem)
4. szybkościówka: start, odcinek 100-200 metrów, pachołek i nawrót, na punkt startu, nawrót i tak z 3-4 razy.

dojazdy na punkty przez ciekawe tereny ......można zrobić np. Łomżyński Rajd wokół Narwiańskiego Parku Krajobrazowego.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Piotr.. z tym rajdem wokol Parku to fantastyczny pomysl... bo co to za przyjemnosc "krecic" "na miescie"?? Mozna tez po Puszczy Kurpiowskiej, tam tez jest slicznie. Jazda na orientacje.... odnajdywanie punktow kontrolnych lub czegos innego odnajdywanie. Przy okazji mozna sie odnajdywac w Łomży i zrobic konkurs kto najlepiej zna topografie miasta.

Hehe, swietnie rajd na orientacje
coraz wiecej koncepcji - jak to nazywaja specjalisci - "burza mózgów";). Gdyby ktos potrzebowal "pilota' to...czemu nie?:))

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Zparaszamy wszystkich zaineteresowanych do wypowiedzi na temat rajdu...

Za dwa tygodnie zaczynamy zbierać chetnych?? Co Wy na to??

Pozdrawiam
Marcin DYZIAK Jasiński

Marcin, wiesz, ze ja ZA!! Dusza i cialem. Dwa tygodnie?? A moze sie spotkamy w "koterii" i omowimy kwestie?? Internet jest ok, ale nie jest to zbyt dobre "mendium" do omawiania szczegolow:) To kiedy?? W piatek o 20:00??

Piątek odpada bo ja dopiero okolo 24:00 wroce z Wa-wy, ale sobota jak najbardziej mi pasuje.... Moze byc o 20:00 albo naet o 19:00...

Pozdrawiam
Marcin DYZIAK Jasiński

To w sobote o 19:00 w Koterii?? Fajnie by bylo, jakby te Panie (p. evaa:)) i ci Panowie, przeczytali tego posta i dali odpowiedz. Beda czy nie. Ew. spotkamy sie we dwoch. We dwoch tez sie mozna napic:) No ale lepiej w wiekszym gronie automobilistow:) Wiec moze niech kazdy dokona "samookreslenia". A w przypadku nieprzybycia na spotkanie niech zlozy "samokrytyke".

:) :) :) I rozkrecilo sie, zeby tylko pomysly nie spalily na panewce. A co do bicia rekordów prędkości na szosie do Mężenina , to radze dac se spokoj to bylo dobre kiedys jak byl maly ruch , a teraz niewarto szkoda zginac mlodo.:) Rajd Ok , tylko nie caly zlozony z elementow sprawnosciowy, A moze konkurs poslizgu jak znow spadnie troche sniegu i wyrowna sie na starym dworcu:).

Kto pamięta rajdy Military Trophy?
Przypomnę, zaczęło się to w 1991 roku. I z roku na rok impereza rosła, rozkręcała się, coraz bardziej, i bardziej .... Och, to były czasy. Zostały zdjęcia, wspomnienia, ale i puchar za I miejsce, nie chwaląc się. Uaz-a niestety już nie mam.

Ja pamietam te rajdy:) Podobaly mi sie, mimo iz bylam wtedy jeszcze taka mala dorastajaca osobka, a z racji tego, ze mam niedaleko do jednostki - to juz bez pozwolenia rodzicow tam "biegalam":))
Krzysku ...buuuuuu w sobote nie ma mnie w Łomży:( - szkola...Szkoda ze w weekend planujecie...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

.... :)

OK.... to do zobaczenia w sobotę 25 stycznia o 19.00 w Koterii....

może jakieś znaki rozpoznawcze? .....kazdy przychodzi z resorakiem, albo linką prędkościomierza, a może wystarczą wyłożone na stolik kluczyki od samochodu...? :D

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Ja kluczyków nie biorę bo se może jakiego borwarka sczele, ale bede z takim łysym kolesiem :))) Bardzo latwo rozpoznac. No w sumie moge zalozyc czapke z rogami łosia :))))) Do zobaczyska w Koterii

Pozdrawiam
Marcin DYZIAK Jasiński

Kluczyki można wziąć :) .....a samochód zostawić w domu.... :D

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

...i tak przy okazji wątku motoryzacyjnego :D ..........ciut nie "mistrz kierownicy ucieka":
http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=&Board=motokacik&Number=2024476&page=0&view=collapsed&sb=5&o=7&vc=1

....aż się uśmiechnąłem jak to sobie wyobraziłem.... :)

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

...siostrę?:))...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Hahahaha dobre!!!!! Prawdziwa mistrzyni kierownicy z Niej ;) Spoko. Ciekawe jak sie czul ten koles za nimi??

Pozdrawiam
Marcin DYZIAK Jasiński

Kazdy przynosi do "koterii" fotel z wlasnego samochodu:
1. Znak rozpoznawczy,
2. W razie braku miejsca jest na czym siedziec.
A tak serio, to mozna by zarezerwowac stolik i po klopocie. Kto by wszedl i sie zapytal barmanki gdzie siedza ludzie np. z AŁ to moglaby mu wskazac. Evaa.... czy wiesz, ze Twoja nieobecnosc, trwale sie odbije na dzialanosci Klubu??:) Bedzie to naprawde wielka strata... mam nadzieje, ze na nastepne spotkanie juz przyjdziesz. Teraz, pod Twoja nieobecnosc, postaram sie uratowac jakos sytucje:))) 3maj sie w tej szkole:))

to ja dziś zachodzę rezerwuję stolik na samym końcu lokalu OK?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

O!! Slusznie! Piotrze, zarezerwuj te stoliki w rogu, na samitkim koncu, ok??
Tylko, zeby wszyscy przyszli!!!

Hmm jesli Koteria w sobote "zajeta" to moze poniedzialek?:)))

°°°°°°°°°°
... evaa ...

No to moze jakis inny lokal bo ja w poniedzialek spadam do Wawy :( A bardzo mi zalezy na tym spotkaniu.... Moze Papugi???

Termin ten sam tylko lokal inny :|

Pozdrawiam
Marcin DYZIAK Jasiński

A moze "U Adriana"?? Tam by bylo chyba najlepiej (poza Koteria oczywiscie") w "papugach jest malo miejsca.

Moze w sumie byc podajcie lokal a ja sie dostosuje, tylko piszcie od razu adres knajpy bo od jakis 3 lat nie jestem na biezaca za bardzo (studia w Wawie)

Pozdrawiam
Marcin DYZIAK Jasiński

No dobra niehc bedzie kolo poczty, obok glownego wejscia, bede mial czapke z rogami losia :) nie do nie rozpoznania :))

Pozdrawiam
Marcin DYZIAK Jasiński

u Adriana...... znaczy się pod Justą? ....przy siedzibie Prezerwatywy...?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Dokladnie. Obecnosc obowiazkowa. Wstep wolny.:) Juz sie pogubilem, o 19:00 czy o 20:00??

......sobota, 25stycznia2003 godz. 19.00 ......u Adriana - to jest w piwnicy pod sklepem Justa na skrzyzowaniu Kazańskiej i Por. łagody - wejście od Łagody.

dzwonić na 600822821 - w razie problemów.... :D

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Oki postaram sie tez byc.

Ja bede na pewno z moja kobieta :)) Chyba moge co?? Bedzie jeszcze ze mna prawdopodobnie jeszcze jeden fanatyk rajdów. Tak wogole to juz wiem jak dotrzec do tej knajpy "U Adriana" bede o 19:00 :)

Pozdrawiam
Marcin DYZIAK Jasiński

A ja bede sam:( Ale chyba moge co?:) dobra.... ja bede mial ziolty krawat z kubusiem puchatkiem.

Najblizsze spotkanie: 8.02. godzina do ustalenia. "Pub u Adriana". Mnie nie bedzie. Sesja.

....maestro...... :) ....jak Cię nie będzie - to chociaż nie mieszaj :D .....z tego co pamiętam to w Koterii się umawialiśmy......... :) ....i też o 19.00..... oj....... juz za młodu problemy z pamięcią...?

hihihihi

....powodzenia na sesji!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

W "Koterii"?? Jak tak to sorry;))) Już teraz zaczyna coś kojarzyć:) Piotr: ja narazie żyje "prawoznawstwem" i "organami ochrony prawnej" więc nie wymagaj zbyt wiele:D

widzę ,że teraz życie intelektualne Łomży kwitnie po piwnicach zeszło chyba do podziemia.

calisto

Że jak??

Dzieńdobry wszystkim zainteresowanym. Więc tak Panowie ruszamy powoli z tym wszystkim. Najświeższe wiadomości podam 8 lutego w Koterii :)

Jak jakieś pytania, to zajrzyjcie do mojego profilu tam jest moj nr GG.

Pozdrawiam
Marcin DYZIAK Jasiński

Witam ponownie!!! Odnośnie strony to prace dopiero się rozpoczną, ponieważ mam sesję. Obiecuję jednak, że w do piątku powstanie nowa wersja..... Pozdrawiam

Pozdrawiam
Marcin DYZIAK Jasiński

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org