Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nie podpisujcie umowy z INETem |
Jak w temacie, naprawde staram się być życzliwy dlatych którzy nie mają jeszcze założonego internetu i szukając fimy. Z własnego doświadczenia moge powiedzieć, że polityka firmy wobec abonenta jest chora. Niedość, że ciągle słysze wymówki o wadliwym sprzęcie a nawet otym, że sie akurat na mój blok ktoś zawziol i włamuje się. Szczerze już mi się nie chce w to wierzyć. Tym bardziej jak prosze o rozmowe z administratorem i słysze że go nie ma... a niebieska omega stoi przed firmą :), albo admin ma taki pęd w nogach, że zdąży wszędzie na piechote :]. I rada dlatych którym ta jędza mówi przez telefon o szybkim postaraniu się rozwiązania problemu z internetem, naogół prawda jest taka, że (kórcze dużo mi tego "że" wyszło) ona spowolnienia ścioągania czy blokady portów którymi komunikują się programy p2p może sama naprawić, to tylko jest wymówka jeśli powie iż musi zrobić to administrator. Wiem to bo mój kolega był i jak widział się admin, to padło pytanie "... jeszcze tego nie zrobiłaś?" no i pnia pyk pyk i mój dc++ mógł już ściągać. :) Zapytajcie też albo zaproponujcie aneks do umowy :), jeśli będą zamykane porty dla programów p2p albo jeśli prędkość ściągania będzie drastycznie spadać to jest to wina firmy a wy macie prawo do rozwiązania umowy w trybie natychmiastowym bez szkody dla abonenta. A nie jak to sobie firma wymyślila, że jesli abonent rozwiązuje umowe to musi ponieśc jej koszta. Mam też pytanie do tych którzy są w Vectra, jak to tam wygląda? czy są poblokowane porty? czy prędkość spada? Chyba wybule kasy na pakiet średni i się przeniose. W sumie za 50 zł dostaje się juz 128 kbps.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nie podpisujcie umowy z INETem |
Yoshi w Vectra nie ma problemow z ściaganiem tych plikow mój kolega (Dj.NaPrI) używa z tego dc++ i jakoś sciaga sam go zapytaj a co do predkości ja mam ten pierwszy pakiet internetowy i jakoś mi sie nie zwalnia dobrze idzie wchodze se na wszystkie strony bez problemu.i mi tu nic nie zwalniajo i ściagam przez Kazze i jakos nie denerwuje sie że powoli ! POzdrawiam ALL . <...>Albo damy radę , Albo jak tynk odpadamy<...>
|
|
Dziwne żeczy się dzieją, obsługa INETU obrażona :) za użycie słowa "jędza" .... no coż a jak nazwać taka osobę? jeśli jest ona nie przychylna abonentowi ? No teraz to już pewnie nie bedę miał tego internetu wogóle skoro wiedzą skąd jestem.... Spotkałem się z opinią, że na forum umieszczają posty ludzie którzy nie reguljują opłat na bieżąco... no coż ja mam wszystko opłacone.. no oprócz września ale nie wiem czy będę płacił skoro tak mnie traktują. Dziś znów zadzwoniłem do INETU bo chciałe porozmawiać z administratorem, w ostateczności wierze jeszcze w ludzi i mam nadzieje, że można dyplomatycznie wszytsko załatwić.... Przynajmniej kobieta (uwaga już nie "jędza") nie powiedziała mi, że admina nie ma, jest :))) ale nie chce znikim być łączony ... i co ja mam zrobic? osoba która powinna mi pomóc ma to "gdzieś" No bo gdyby nie miała to przecierz porozmawiałby zemną jak z człowiekiem. A ja jako abonent wzorowy, który ma wszytsko poregulowane jak należy, chyba mam prawo do wymagania obiecanego transferu i wolnego dostępu do "wszystkich zasobów internetu", Okazuje się, że nie :)) choć płace to powiniene się cieszyć, że mi sie "google" otowrzy albo i nie, GOOGLE ! gdzie praktycznie jest zero grafiki i multimedii. Na stronie www firmy INET jest możliwość kontaktu z adminem na gg ale co z jak słoneczko jest ciągle na czerwono :) Kolejna sprawa dotycząca Pani która obraża się za pewne słowa (nie powiem jakie bo może znów się obrazi), w dzisiejszej rozmowie wyszło, że mój kolega który był w poniedziałek nie rozmawiał wcale z adminem..... kórde on kłamie !!!!! .... no coż jak mu to powiedziałem szczęka mu opadła i gdy zadzwonił okazało się jednak, że rozmawiał z adminem.... no to kto tu kreći i kłamie? Kto z kogo wałka próbuje zrobić??? zgadnijcie sami :) A włąściwie niech ktoś mi powiedz od czego jest ta kobieta w INECIE? no bo jeśli jak stwierdziła nie może poprawić mojego transferu ani nic sprawdzić, to co ona tam robi? Bo jak nie przekazuje moich próśb o oddzwonienie admina domnie (no bo jeśli nie oddzwonił to chyba tak było, albo mnie olał jedno z dwóch) no już bym Ci zwrócił za ten telefon, znaj moją dobrą wole, myślałem ze to tylko za komuny było: "... nie ważne czy się stoi czy się leży wypłata się należy..."
|
|
Powiedzmy tyle - w przypadku takich firm jak INET trwałe udostępnienie portów dla klientów p2p spowodowałoby maksymalne zużycie pasma przydzielonego użytkownikowi i to prawdopodobnie 24h na dobę. Dlatego takie firmy często zastrzegają sobie możliwość "blokowania" portów, albo piszą że przewidują w pakiecie transfer _do_ np. 64 kb/s. Ja mam w domku modem z Multimedii (kablówka Perspektywy) i mogę być tylko zadowolony. Dostaję publiczne IP (niestety nie mogę postawić np. serwera http, a ip się co jakiś czas zmienia), jeśli chodzi o ruch wychodzący to nie ma żadnego (chyba) blokowania portów -- osławione p2p działają. Jedyny zgrzyt to działanie DHCP, który wiąże moje połączenie z numerem MAC sieciówki. Powoduje to tyle, że chcąc podłączyć inną sieciówkę musiałbym zgłaszać to administratorom, bo nie dostałbym IP, czyli po naszemu "internetu by nie było". Co do p2p to jest to bolączka administratorów takich sieci blokowych, gdyż sumaryczne maksymalne pasmo przydzielone klientom jest dużo szersze niż pasmo, którym dysponuje firma. Tak więc sieci typu INET liczą na to że będziecie używać sieci do oglądania stron, ircowania, a nawet grania, oby tylko nie p2p. Nie będę się dłużej rozwodził - wniosek jest taki, że jeżeli się jest niezadowolonym z usługi, to zawsze można spróbować poszukać innej.
|
|
Przed chwilą napisałem nowy temat o inecie i patrze już wyrzucony?? Co jest?? Był za ostry?? Nie chce mi się dużo pisać o tych pajacach, poprostu: INET TO GÓWNO!!!!!!!!!!! NIE POLECAM!
|
|
Heniek dobrze gadasz. Dać mu piwa! :). U mnie również transfer nie jest i nigdy nie był taki jaki przewiduje umowa. Ostatnimi czasy nawet jest problem z internetem we wczesnych godzinach rannych. Tak więc jeśli ktoś ma zamiar podłączyć się do INETU to stanowczo odradzam. _____________________________________________________________ Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.
|
|
Ja wszystkim proponuje NordCom są bardzo solidni !!!!!
|
|
ludzie olejcie ten inet to upada biednieją z dnia na dzień jeszcze został im ten biedny hundaj co się nim wlucza po Łomży maja prawdopodobnie 5 mln długów niech ta machna upadnie a ludzie nie będą musieli płacić kasy za zerwanie umowy *************************** Teraz po uszy w tym wszystkim tkwisz Jak nie wiesz to lepiej śpisz Zamknij mordę, albo w język się gryź To potem milczenie okaże się złotem Mój cały skład ma dwa ważne loga Pierwsze szanuj przyjaciół, drugie deptaj wroga
|
|
Powiem krótko - najgorszy net z możliwych to net z firmy INET.
|
|
hmmm a jak ktoś już podpisał? Może znacie kogoś kto się wypisał? I na jakich zasadach to uczynił? A z tymi problemami finansowymi INET`u to może byc prawda? coś ostatnio zmienili siedzibę.....bo tamta była za droga?
|
|
A gdzie mieści się przedstawicielstwo tego INET-u, bo nie wiem, która to firma? ADALL
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |