poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
gdzie mozna zjeść dobrą sałatke z kurczaka ?

Gdzie u nas w Łomży można zjeść dobrą sałatkę z kurczaka chodzi mi o takie mięsko kebabowe :-) Nie polecam sałatki z degrasso

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: gdzie mozna zjeść dobrą sałatke z kurczaka ?

jak z kurczaka to nie kebabowe :), kiedys niezla byla w 16 ale lokal juz nie istnieje, ta w pizzeriach to dramat!

w dupie

Właśnie , że może być kebabowe. Jadłem takowe w Turcji i było przepyszne. W Łomży to wieprzowina głównie , czego nie ma w oriencie. Ale to takie pod polskie gusta .

Tak a kebab robi się z kurczaka...

Hej uważam że dobra sałatke można zjeść w sofrze w galerii stokrotka.Jest to sałatka z kurczakiem w sosie miodowo-musztardowym pokecam;-)

omfg jesli w lomzy masz kebab chociaz z wolowiny to mi pokaz gdzie... wszystko z kurczaka (ktory jest zajebisty jesli ktos umie zrobic ;]) osobiscie nigdzie nie widzialem... w warszawie, krakowie, gdansku itp to ok wtedy tak, alew menu pisza ze to baranina a tak naprawde to okolo 20% jagnieciny i reszta to i tak wolowina... wiesz jak jebie baranina ? to dlatego ze w polsce baranki sa hodowane na futerko i sa troszke stare ;] a np w turcji tluka malego i nie smierdzi... zreszta pogadaj z ludzmi ktorzy maja takie lokale i sa z grecji np... w lomzy takich nie spotkasz ;]... jesli przywieziesz baraninke do lokalu to nie bedziesz mial klientow bo uciekna od smrodu ;)

nie wiem gdzie mozna zjesc ale znam bardzo dobry przepis na salatke z kurczaka jest bardzo smaczna i zdrowa bo wiesz jakich produktow uzywasz

jak znasz to napisz...

encepence, każda baranina śmierdzi, młoda też, poprostu sztuka polega na tym, że odpowiednio przyrządzona jest PYSZNA.
Ja sałatkę kebab sama robię, z pamięci napiszę, bo nie wiem gdzie przepis wsadziłam.

Składniki:
jedna duża pierś kurczaka,
kapusta pekińska,
ogórki kiszone (jak nie masz to korniszony też być mogą),
puszka kukurydzy,
kechup,
majonez
przyprawa gyros
sos czosnkowy (winiary najlepiej)

Kroisz pierś kurczaka na dość drobne kawałeczki, jak kto lubi, najlepiej drobno, obtaczasz w gyrosie (dużo, najlepiej nie żałować tego gyrosa) na patelnie, odrobinę oliwy, usmaż (nie przykrywaj patelni!).
Pokrój kapuste pekińską, odcedź kukurydzę, pokrój ogórki na drobbną kostkę.

Potem uładaj w jakiejś misce czy innym pojemniku warstwami, kurczak, majonezem trochę posmaruj, na to kapusta pokrojona, kukurydza, ogórek pokrojony, polej ketchupem, znów kurczak, kapusta, ogórek na to majonez z sosem czosnkowym.

Jak ktoś lubi to cebulę. To mozna posiekać trochę i dodać gdzieś pomiędzy trochę. Tej kapusty pekińskiej to też w zależności jak kto lubi mniej albo więcej.

Mojemu wybrednemu chłopakowi smakuje, także chyba nie jest taka zła ;)
Smacznego:)

ja tez robie taka sałatke z kurczaka i jest dobra:)

dobra salatke z kurczakim to umnie na chaci mozesz zjesc tylko nie wiem czy sie wyplacisz

to moja salatka mniam mniam:)

Najlepiej to samemu sobie zrobić (wiem co jem ;)) - tu masz całkiem do rzeczy przepis: sałatka z kurczaka :)

u babci na wsi :)

u babci to raczej rosół

dobra sałatka z kurczaka, ze szpinakiem jest w czterech porach :)

polecam też sałatkę z makaronem ryżowym - często sama robię, wszyscy się zajadają ;)
makaron ryżowy, ugotowana pierś z kurczaka w kostkę, kukurydza, groszek, majonez, sól,pieprz. można też, wedle uznania - ser zółty dodac lub, jesli ktos lubi, ananasa ...

powiedz lepiej wszystkim durna babo jak zarabiasz na życie :D

najlepsza sałatka z kurczaka to cofka :):):)

Sałatke z kurczaka, jak w temacie czy sałatkę z kurczakiem ?

@ kate_kat
a gdzie Ty widziałaś kurczaka w sałatce z czterech pór roku ?, te parę wiórków drobiu pomiędzy kapustą pekińską ?, jakby w karcie nie napisali to bym się nie domyślił co jem.

Poczytaj post Autor: Sgrisotte (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 12-07-11 14:50

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org