Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Piramida w Łomży ? |
Nie pozwólmy na kolejne fiasko przebudowy Starego Rynku /Plac Czerwony/. Ostatni projekt jest tak nijaki jak obecny wygląd placu. Nuda i pustka. Obecna zabudowa placu powstała po II Wojnie w ramach tzw. "radosnej twórczości" Wygląd to O H Y D A ! i jest tak zabytkowy jak śmietniki przy blokach. Nikogo nowy projekt tam nie przyciągnie i nie ożywi serca miasta. Projekt z PIRAMIDĄ to jest to ! Wprowadzi życie i przyciągnie wielu mieszkańców także okolicznych miast. Odpowiednio rozreklamowany ściągnie turystów zmierzających na Mazury. Nie każdy może pojechać do Paryża. Nie dajmy robić z Łomzy SKANSENU !
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Piramida w Łomży ? |
Piramida piramida, ale sa w Lomzy punkty atrakcji ktore maja wiele albo i wszystko wspolnego z Lomza i Kurpiami. Na przyklad Muzeum Polnocno-Mazowieckie. Owszem, przekazano im okazaly budynek tuz przy rynku, ale co z tego jak pozostali bez funduszy na wykonczenie jego adaptacji do potrzeb muzeum? Tu nalezy skierowac fundusze. To placowka kulturalna o bogatych zbiorach reprezentujacych kulture regionu, jego historie, tradycje w tym bursztynnictwo. Unikalne eksponaty, cos co powinno byc na wszystkich przewodnikach i znakach drogowych. Pewny magnes dla turystow ktorzy rowniez WYDAJA PIENIADZE! Nie wydadza ich w Lomzy omijajac ja obwodnica... szczegolnie jezeli wciaz nie bedzie wykonczonych ISTNIEJACYCH atrakcji.
|
|
Mi najbardziej Stary Rynek podobał kiedy było tam kilka drzewek, ławeczki, fontanna i taki wygląd by mi najbardziej pasował. Czy piramida wprowadzi życie - nie sądzę.
|
|
A może kosmodrom z bajkonuru tu przenieść. To byłaby atrakcja. Najlepiej jednak mądrze dosadzić kilka drzewek, fontanna owszem, a na obrzeżach różne ogródki z róznościami. Nie robić kolejnej rewolucji i nie wypie..... kasy na kolejne bzdury typu "ni przypiął ni przyłatał". Jest wiele bardziej koniecznych i potrzebnych wydatków.
|
|
Już widzę te stado pędzących aut z turystami ... Setki kilometrów ,żeby zaparkować auto w Piątnicy-bo na St. Raynku nigdy nie ma miejsca i oglądających piramidę hehhe.. Obwodnica, kolej i bulwary to są Nasze priorytety! Bo co z tej piramidy jak po klepisku ,przepraszam drodze Łomża-Ostrów połowa warszawiaków pogubi zawieszenie i nie zobaczy piramidy . A co do samej piramidy -to już nam ratusz wybudowali nowy i ładny ale za cholere nie pasujący do istniejącej zabudowy-śmieją się z nas i śmiać będą z miasta zza Buga ,gdzie kończą się tory;/;/;/ bigi2004
|
|
Zgadzam się, że nasze priorytety to kolej, obwodnica i bulwary. I przestańmy się czarować, że Stary Rynek czy Muzeum Północno - Mazowieckie ściągnie tu jakiegokolwiek turystę. Po pierwsze, są to atrakcje trzeciego sortu. Po drugie, nie ma gdzie zaparkować samochodu a pociągi nie kursują. Do tego trzeba dodać słabą bazę hotelową. P.S. Melosmiacz, mi też Stary Rynek odpowiadał najbardziej, jak były tam drzewka, ławeczki i fontanna.
|
|
Ja też pamiętam. Trudno było o miejsce na ławeczce. To miejsce przyciągało ludzi.
|
|
taki coś? http://www.kielce.pl/mk/spacer/img_upload/politechnika%20swietokrzyska.jpg
|
|
Ze trzeciej klasy to sie absolutnie nie zgodze. Mamy bardzo wiele zbiorow wartych ekspozycji. Budynek muzeum jest olbrzymi, ma miejsce na wiele wystaw czasowych. Ta instytucja nie jest rozwiazaniem wszystkich bolaczek Lomzy. Sugeruje tylko aby inwestycje zaczete- konczyc!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |