niedziela, 27 kwietnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
najlepsze gimnazjum w łomży

szukam dla syna dobrego gimnazjum jego srednia to 5.6 .Które najlepsze .

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: najlepsze gimnazjum w łomży

Nie ma najlepszych ,a czy średnią będzie miał 6.0 czy 2.0 to nie ma znaczenia i tak jego przyszłość zależy od matury .Niech idzie do najbliższego .

Polecam Gimnazjum Katolickie. Wspaniala atmosfera, wspaniali i wyrozumiali nauczyciele, pani dyrektor przesympatyczna. Wyslij tam syna, a na pewno zalowac nie bedziesz. Dziecko twoje nie bedzie gnebione ani wysmiewane. JESZCZE RAZ POLECAM!

sd masz racje nie ma najlepszego ani najgorszego tak samo jak liceum tyle jest moja córka uczy sie w liceum nie 1 ani 2 tylko w 6 i co z tego?uczy sie bardzo dobrze to tylko od zdolnosci dziecka zależy

ale na pewno nie do katolika bo z tej szkoły sami idioci wychodzą

częściowo zgadzam się z Milusią, bo przecież wszystko zależy od dzieciaka, ale również zależy od tego czy znajdą się nauczyciele, którzy wyciągną coś od niego. bo jak każdy wie dziecko nie motywowane, samo do wielu rzeczy nie dojdzie

do gwarka ***** jaki snobek z ciebie jestes jednym z tych gosci którzy mowią "moj synek/córeczka powinna isc do najlepszego gimnazjum bo jest wybitny/a" zalosni zadufani ludzie i jaką ci kur*a za przeproszeniem różnice zrobi jezeli twoje wspaniale wykształcone dziecko pójdzie do 1 czy 2 bo moim zdaniem zadną nie wazne jakie jest gimnazjum tylko jakie sie w nim ma oceny i jak napisze sie egzamin gimnazjalny co w rezultacie pomaga dostac sie do lepszej szkoły smieje sie z takich jak ty no ale cóż przynajmniej sie pochwaliłes

a katolik jest beznadziejny sztywna szkoła strasznie

magdzia widac po twoim poscie, ze do madrych nie nalezysz. Przykladem jestes wlasnie ty i widac jaka szkola cie uczyla.

pasjonat to, ze mlodziez pod szkola nie pali papierosow i nie uzywa narkotykow to ma byc sztywna szkola? w tej szkole mlodziez uczy sie prawdziwych wartosci, rozrywki tez sa. Dla ludzi, ktorzy maja kulture osobista i znaja swoja wartosc polecam Gimnazjum i Liceum Katolickie. Pracuja tam nauczyciele, ktorzy sa z powolania i swoj zawod traktuja z pasja. Sa oddani uczniom.

to zależy czy się nie boi to ma być wybór dziecka nie rodzica ja jestem uczniem I Lo a wczesniej chodziłem do PG1 teraz troche załuje ze do PG6 nie poszedłem

PG1 trzyma wysoki poziom nauczania (troche to nadmuchane, klase profilowane troche cisno, a ogólne to luz), ogólnie fajna szkoła, bo tam chodziłem. Niektórzy nauczyciele to krzywe berety (pani z matmy z tym powiedzeniem - to straszne, kto chodzi do tego PG wie o co chodzi), raczej luźna atmosfera na lekcjach, ogólnie polecam.

-----------------------------------
//////////////////////////////////

wyślij syna do PG8, przesympatyczni nauczyciele, źle czuć sie tez tam nie bedzie. a jezeli chcesz juz go tak ladnie poslac to na bernata niech idzie ;)

Z dala od PG6..... Uczyłem się tam niestety i jedyne co dobrego z tej "szkoły" wyniosłem to w porządku ludzie:)

Weta RLZ:)

"Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"

a ja polecam PG1,ucze sie tam w ostatniej klasie i ijestem bardzo zadowolona.do gimnazjum przyszlam tez ze srednia ponad 5 ...w "jedynce" jest wysoki poziom,duzo profili,na nauczycieli tez nie mozn nazeka,..polecam;)

A ja jestem absolwentem PG 6 i bardzo sobie tą szkołę chwalę. Wysoki poziom nauczania, świetni ludzie, luźna atmosfera - polecam!

O poziomie tej szkoły świadczy sam fakt, że w pierwszej klasie w I LO absolwenci PG6 nie robili praktycznie nic, a ludzie z innych szkół musieli ich gonić i nadrabiać zaległości ;]

Zgadzam się z marcinem_krz.

Jak chodziło się do PG6 to potem nie było problemów w liceum, fakt faktem, że uczyć się trzeba wszędzie, ale nikt mi nie powie, że poziom nauczania w ILO i dla przykładu w VILO jest taki sam hehehe. Ludzie, nie piszcie głupot, bo Was wyśmieją.

PG1 :)) a katolika odradzam chyba że do zakonu na prawde ma iść ta twoja córka/syn?

Ja polecam PG8. Osobiście uczyłam się tam, i teraz ,w 2LO nie widzę żebym miała braki z nauczania gimnazjalnego. Wspaniała szkoła- polecam!!!

A i co do podganiania PG6 to absolutna nieprawda. PG8 przynajmniej trzymało się własnego poziomu nauczania i NIE CHCE dogonić PG6^ <w sumie nie ma w czym go doganiać>

"najlepsze" gimnazjum jest to, które dostanie najwięcej pieniędzy od miasta. W tym rankingu wg. projektu budżetu na 2009 rok bije o głowę pozostałe gimnazja - gimnazjum nr 6 i I LO. Sądząc po kalendarzu wyborczym najlepsze gimnazjum w 2010 roku będzie gimnazjum nr 6. A w 2011 roku po wyborach samorządowych już najlepszym gimnazjum w Łomży będzie gimnazjum nr 6. A dlaczego? Bo nowym dyrektorem zostanie no kto? Nie zgadniecie.

ściemka wszystkim

gosciowa ty chyba nieuczyłas sie z katoliku albo twoje dziecko sie uczyło to poj**ana szkoła na maxa znam ludzi którzy przenosili sie z tej szkoły i tylko gdy ich pytałem jak tam w katoliku było mówili "jak tam jest strasznie wez" hehe ogólnie szkoła beznadziejna w liceum to nawet wyjsc na dwór nie mozna normalnie jak w jakims więzieniu nie wiem co za wybitne umysły to wymysliły ale pomysł do dupy a ty mi tu jeszcze ze szlugami i narkotykami kobieto nieoświecona wyjezdzasz a w mojej szkole to pewnie jarają przed szkołą i co mniej więcej 2 sekundy ktos sobie wbija strzykawe w żyłke co??? widze ze w twoim umysle panuje ciemnosc nie masz pojęcia o czym mówisz wiec moze sie juz nieudzielaj

Może byś się syna zapytał gdzie chciałby iść??Krzywdzisz dzieciaka.On sobie w życiu nie da rady.Oceny nie gwarantują mu milionów na koncie.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

PG 1

Łomża leży na Mazowszu !

nie krzywdz dziecka wysyłajac go na Bernatowicza

Łomża leży na Mazowszu !

HokusPokus - uczyłeś się na Bernatowicza że wypowiadasz sie o tej szkole? Jak nie to nie pisz głupot...

Thomas ma rację - niech dziecko same wybierze, 14 lat to nie niemowlę które trzeba za rączkę prowadzać!

Ja polecam PG1 jak najbardziej spoko szkoła i fajna atmosfera ;) sama się tam uczyłam.

Popieram zdanie czuubka

" "najlepsze" gimnazjum jest to, które dostanie najwięcej pieniędzy od miasta."

Tak było i jest , ale... pamiętając lata wstecz PG1 najmniej dostawała od miasta pieniędzy , a budynek tego gimnazjum każdy wie , jak teraz wygląda..

Szukając szkoły nie tym trzeba się kierować aż nadto , ja bym bardziej popytał sie innych rodziców czy dziecku poprostu jest dobrze w danej szkole , z takim personelem nauczycieli..

Sorry że spytam, ale kto szuka gimnazjum w listopadzie? Poza tym w zasadzie zaczął się rok szkolny więc skąd ta pewność o średniej?

ja uczę się w PG1 i naprawde fajna szkoła polecam ;)

Jak się uczy dzieciak to każde dobre ;)

najlepsze bernatowicza,jeszcze moze byc katolickie w pg8 przesympatyczni nauczyciele hahaha smiac mi sie chce , w pg2 sa lepsi

po gimnazjum zycia sie raczej nie wybiera wiec wyjlij dziecko gdzie ma najblizej

uczyłem się w katoliku i niepolecam :/ Bo jak już ktoś tam napisal to strasznie drętwa szkola i niedlatgo że młodzież niepali i niepije przed szkoła ale dlatego że uczeń tam niema wogule nic do powiedzenia (głownie wina dyrektorki która za wszystko morde drze a każde przewinnienie kończy się wylaniem ze szkoly :/ i to niby ma być nauczanie dobrego życia... A po za tym może i są tam jakieś kołka taneczne teatralne chyba nawet, ale gdy coś się cdzieje na auli to niemożna nawet se wyjść :/ a po za tym szkola jest pod zamknięciem, jak więzenie. ŻENADA

Z tego co mi wiadomo to w pg nr 1,2,3,6,8 itp. sa pod zamknieciem i do tego pozakladane sa kamery. Mlodziez wychodzac ze szkoly bije sie, a zwlaszcza dziewczyny w pg nr 1. W pg 8 tez to samo sie dzieje. Nauczyciele w innych szkolach tez mordy dra jak junior9141 to zauwazyles. Na Bernatowicza to jest horror,a nie szkola, korepetycja za korepetycjami jak nie masz znanego nazwiska to jestes zerem tej szkoly. Wycieczki przymusowe i super cenowe. Mozna wyliczac w nieskonczonosc wyliczac wady i zalety tych wszystkich szkol. I zareczam ci, ze wszedzie trzeba sie uczyc, jednak w katoliku jestes traktowany na poziomie i tam nikt nie wymaga, zeby rodzic mial znane nazwisko. Pozdrawiam

Pg1 spodko gimnazjum sam je kończyłem.Atrakcji było mnustwo...<hhee> nie tylko na lekcjach. Poziom wysoki ale i egzamin wtedy łatwo jest napisać,ogólnie szkoła spoko.

Pomysłowo.

Daj dziecku wybór.Niech sam decyduje o sobie.Dzieciaka niczego nie nauczysz wybierając za niego szkołę , znajomych , dziewczynę czy też prace.W chwili odebrania dyplomu gościu nie będzie miał pomysłu na życie a wtedy już będzie po nim.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

Proponuję pg6 , żałował nie będzie... Chociaż jeśli jest na prawdę dobry wysokie wyniki by wszędzie osiągnął... Jest wesoło, a wszystko w granicach kultury. Rajdy górskie są co jakiś czas, tak dla oderwania się od rzeczywistości. Wiedzę dostanie jeśli tylko będzie chętny, bo to w dużej mierze zależy od ucznia. Egzamin wszyscy piszą praktycznie bez problemów. Ale jeśli chodzi o temat to nikt tu raczej się obiektywnie nie wypowie - na pewno nie uczniowie albo nauczyciele. Moja wypowiedź też jest subiektywna ;]. W Kontaktach była drukowana "GIMNAZJADA" - wyniki mówią że najlepsze PG6, niech tylko się tym nikt nie zraża, bo tak naprawdę uczniowie nie są "KUJONAMI" a ludźmi, którzy dbają o przyszłość i cieszą się jednocześnie wolnym czasem. Poza tym jest jeszcze jeden plus PG6 - nie ma prodilowanych klas. Młodzież nie powinna po podstawówce decydować co chce robić w życiu, bo zainteresowania się zmieniają szybko. Tu nacisk na wszystko podobny jest, później wszystko się klaruje z czego jest się dobrym lub nie. A i średnia nie mówi wszystkiego. Są ludzie ze średnią 5,0 z jakiejś szkoły którzy radzą sobie o wiele lepiej niż ktoś ze srednia 5,7 ze słabszej podstawówki...

hehe Dobromil po twojej ortografii widać jaki poziom ma pg1. Śmiechu warte.

Kamaleonyk żarty sobie stroisz. PG nr 6 to jest wyścig szczurów, a nie szkoła dla normalnej młodzieży. Twoja wypowiedź jest tak subiektywna jak rządy PO w Polsce. W każdej szkole jest poziom jak uczeń jest uczniem, a nie jakimś tam obibokiem. Nie trzeba chwalić ani ganić, trzeba być obiektywnym. Nauczyciele tak jak ucznie, jedni są lepsi, drudzy gorsi. Na bernatowicza bez korepetycji ani rusz. Później są egzaminy niby zdawane na "wysokim" poziomie, ale ile rodzic musi najpierw zapłacić. Nie zapominaj o tym.

PG6- wyścig szczurów, bardzo dobrze to ujął bazyll...

dodam jeszcze że w katoliku przez 3 lata była 1 wycieczka 2 dniowa :/ i chyba jakies badziewne 1 dniowe w 1 klasie gim

w pg2 są spoko nauczyciele,pozdrawiam pana J.co uczyl mnie tam historii

junior9141 jak nie wiesz nic o tej szkole to po co takie bzdety wypisujesz? ile osób zostało z niej wyrzuconych? a jak już ktoś został wyrzucony to na pewno nie w nagrode :) sfrustrowany jesteś, bo być może Pani Dr na ciebie nakrzyczala i został ci do tej pory uraz psychiczny? chcesz teraz oczernić katolika? Może jak ktoś normalnie do ciebie mówi to nie dociera i trzeba nakrzyczeć na juniorka? zastanów sie najpierw nad sobą, a później oceniaj innych. pozdrawiam

x.x.x to ty zastanów się najpierw ! nic o mnie niewiesz i pier..lisz głupoty typu : "sfrustrowany jesteś, bo być może Pani Dr na ciebie nakrzyczala i został ci do tej pory uraz psychiczny? chcesz teraz oczernić katolika? Może jak ktoś normalnie do ciebie mówi to nie dociera i trzeba nakrzyczeć na juniorka?" I ty zastanów się napierw co piszesz kur.a

Junior9141 widać po twojej wypowiedzi, że jesteś bardzo nerwowy. Już powinieneś myśleć o dobrej poradni zdrowia psychicznego. Tacy jak ty to powinni się uczyć w szkołach specjalnych np. na ulicy nowogrodzkiej. Skoro ci nie odpawiadała szkoła katolicka trzeba było się przenieść, nikt na siłę cie tam nie trzymał, a co tyczy się p.dyrektor to życzę każdej szkole mieć tak wspaniałą, wyrozumiałą i inteligentną pracownice.

P.S. Co do wycieczek się nie zgadzam. Są m.in. wycieczki do Pragi, na Litwę i krajowe, także ciekawe. Wycieczki za granicę są w przyzwoitej cenie.

PG 6 wyścig szczurów??? Sorry, ale tam właśnie chodziłem i złego słowa nie powiem.
Nie chodziliście tam więc się negatywnie nie wypowiadajcie. Wypowiadajcie się o swoich szkołach, ja o pg1 i innych nic złego nie mówię, a tylko opiduję jak było w mojej szkole. Więc radzę abyście i Wy robili tak samo, bo niestety oczerniacie bodaj najlepszą szkołę w tym mieście.
Wiadomo, jak chce się mieć wyniki to trzeba się uczyć, ale jak jakiś przedmiot Ciebie nie interesuje to totalna olewka i koniec tematu. Ja robiłem tam co chciałem, jak chciałem to się uczyłem, jak nie chciałem to nie i żadnego wyścigu szczurów tam nie ma. Ale cóż, najłatwiej pojechać... chyba żałujecie że sami do tej szkoły nie chodziliście!

***** bazyll ja tylko wypowiadałem się o sowich odczuciach co do tej szkoly aty mnie tu atakujesz , opanuj sie...

*opisuję

marcin135 tak się składa,że też tam uczęszczałem więc nie wypowiadam swoich słów od tak sobie. Uczyłem się i wiem jak tam było i jest nadal.

a czemu nikt nie pisze o Zespole Szkół Drzewnych i Gimnazjum nr.3 ??
nowe gimnazjum, hehe
tam dopiero będą fazy, jak Drzewniacy spotkają się z Trójką, a sympatią się oni nie dażą. Oliwy do ognia dolewa też t, że w 3 uczą się imigranci. Po za tym trójka to najniższy poziom w Łomży, raj dla mniej inteligentnych.

//////////////////////////////////

A właśnie że ja jakoś sobie radzę nawet dobrze mi idzie a korepetycji żadnych nie brałam.... Zależy od tego czy ko muś zależy czy nie... Nawet najlepszy może nie zdać w najgorszej szkole jeśli nie będzie się uczył... GrubyŁKS - jeśli to prawda co mówisz że do Wety się wybrałeś to twoja kochana pani od geografii sprawiła że stałeś się legendą ;]. Pozdrawiam ;]

gostek wyobrażam sobie jaka (Miłość) xD Tam zabłyśnie ;)

na Bernatowicza i nie w każdym gimnazjum jest wysoki poziom w niektórych średnia 4,0 jest uważana za wysoki. A to, że ma zdolnego syna to tylko pogratulować a nie zgnębić (do PASJONATA**)

kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką

tak czytam co za bzdury tu piszą niektórzy o katoliku i mi niedobrze ;/ jak klasa jest zgrana i nie robi dużo przypału to wycieczki są za granice i krajowe...... nauczyciele w większości baaardzo fajni można pogadać na lekcji i się pośmiać...poziom jest dla każdego inny, bo dla tego co chce i sie nauczy i z lekcji zrozumie temat to problemu nie będzie miał żeby zdać i dla niego poziom jest w sam raz. Natomiast ten co nic nie kpw, nie uczy tylko na ściągach i podpowiedziach jedzie i zdaje to może mówić że poziom jest niski, ale niech nie uważa że zawsze mu sie uda ;/ bo na maturze nikt mu nie podpowie i co wtedy? a co do katolika to drętwo wcale nie jest są fajni ludzie większość sie zna i spędza ze sobą wspaniale czas w szkole i poza. Ze szkoły nie można wyjść bo nie ma swojego placu tak jak np. IIlo....a jeszcze... drętwo może być dla kogoś kto jest strasznym luzakiem i lubi się zabawić...

i lubi wyjść przed szkołę lub w kibelku papieroska zapalić, a tu lipa, bo nie można, drzwi zamknięte, a do w-c nauczyciele czasem zaglądają i od razu drętwa szkoła dla kogoś takiego...

co do katolika to przesympatyczna pani dyrektor jak ktos tam napisał nie istnieje! wice owszem ale nie ta główna. szkoła kulturalna i ogólnie fajna. gimnazjum nawet polcem, liceum niezbyt. a z takim zapałem do nauki to moze bernatowicz. a najlpiej to z dzieckiem pogadaj gdzie chciało by iść

przesympatyczna Pani Dr istnieje nie słuchajcie tej osoby wyżej :P

kurde chyba powoli wojnę zaczynamy ;) a ta panie nie istnieje, nie słuchajcie osoby wyżej xD

a ja nie zamierzam z tobą debatować na ten temat czy istnieje czy nie. może kiedy urośniesz to docenisz... nie wzwyż lecz w rozum... zaraz mi napiszesz, że nie w wielkości rzecz lecz w pomarszczeniu ta... mądrości życze mądrości... trzeba potrafić przyjąć też krytykę, a ty najwyrażniej chciała byś, żeby cię wszyscy głaskali i mówili jaka to jesteś "och" i "ach" zachowaj swoje, żale dla siebie i nie pisz, że taka osoba nie istnieje. zaprawdę powiadam ci, że nie jednej osobie owa niesympatyczna Pani Dr pomogła. 3maj się

x.x.x ty chyba tauś jestes :] xD i niebądzź taki do przodu bo ci z tyłu zabraknie xD

x.x.x: zaprawdę powiadam ci, że nie jednej osobie owa niesympatyczna Pani Dr pomogła. 3maj się

niejednej czyli na pszyklad dwum? ciekawe ile bylo w kopercie...

jedyny prawdziwy jasio :}

Jasiu_smietana zaprawdę powiadam ci, że w kopercie to biorą na bernatowicza tzw. korepetycje. Katolik do tak dojnej krowy nie należy. Chcesz się przekonać to wybierz się do szkoły i pod byle pretekstem porozmawiaj z Panią Dyrektor i nauczycielami, a wtedy przekonasz się, że są bardzo sympatyczne.

Ludzie co wy tu wypisujecie! W kazdej szkole uczyc sie trzeba! Dac wam pistolety to byscie sie pozabijali. Za duzo ogladacie telewizji tvn i nie ktorym odbija i to porzadnie, tak jak rzadzacym naszym krajem, a teraz POGODZMY SIE I PODAJMY SOBIE RECE ALELLUJA!!

No cóż bazyll, są ludzie i parapety. Wierz w te swoje brednie, a po Twoim piśmie to można wywnioskować, że nie jesteś byłym uczniem tylko prędzej zakompleksionym nauczycielem.

ludzie dajcie spokój! Żyjemy w czasach gdzie na klasówkach mamy punkty i one przeliczane są na oceny... Nie można przekupić nauczyciela... Przecież sprawdzianu za ucznia nie napisze, a wszystko i tak wyjdzie na jaw jak coś, bo później wszyscy sprawdzają co maja źle, z pracą kogoś kto miał dobrze... jak coś się nie zgadza to nauczyciel poprawia swój błąd i tyle. A uczniowie którzy nie mieli ochoty się uczyć, teraz piszą że nauczyciela trzeba kupić w PG6 i tak dalej. Można kupić... WIEDZĄ!

PG 1 ;] my school
no zamknięta ale dobrze byłoo ;)

Czy wie ktos ile wpłynęło podań do gimnazjum Katolickiego i do Bernatowicza?

Pozdrawiam:
Grey

Niech se dzieciak sam wybierze.. Ja sie ucze w pg1 i nie żałuje.. ********* szkoła.. :P

- Umiesz liczyć? - spytał.
- Tak - Odpowiedziała zaskoczona.
- Więc licz... na siebie - powiedział i odszedł

pg 8 auuuuuuuuuuuuuuu
a z tej sredniej 5.6 to tylko .6 zostanie ;d ewentualnie 2.6 ;D

Pg. 8 nie polecam, Gnębią biją nauczyciele nie zwracaja uwagi na to, nauczyciele sa wysmiewani, Najbardziej polecam Katolckie Gimnazjum, miła atmoswera nauczyciele się dużo śmieją, i z tą średnią napewno dobrze bedzie mu szlo

proszę o aktualne oceny gimnazjum katolickiego, najchętniej rodziców dzieci się tam uczących, dziękuję

W tej szkole nie ma dzieci anonimowych. Jeżeli coś się stało, to wiadomo, kto to zrobił i rodzice są natychmiast informowani. Najważniejszym plusem jest brak "łobuzerki"- gimnazjum nie ma rejonu, więc idą tam dzieci te, co chcą. Grono pedagogiczne ma dobre podejście do dzieci- nie słyszałam o jakichś "dziwactwach" czy złośliwie zaniżanych ocenach. Co do poziomu nauczania- odnoszę wrażenie niedosytu wymagań, jeśli chodzi o przedmioty ścisłe. Obecnie jest dużo zajęć dodatkowych z poszczególnych przedmiotów finansowanych przez UE- dla osób z zaległościami, więc rodzice nie muszą finansować korepetycji. Dzieci mają dużo imprez kulturalnych, typu- koncerty, przedstawienia teatralne. Widać, że kadra jest zainteresowana uczniami i pracą wychowawczą. Duży nacisk jest położony na kształtowanie postaw prospołecznych i budowanie dobrych relacji międzyludzkich. Widać efekty tej pracy, bo dzieci chętnie chodzą do szkoły, choć w podstawówce bywało hm... różnie.Ogólnie oceniam bardzo dobrze z minusem (minus za zbyt mało prac domowych i ćwiczeń utrwalających materiał- choć nie wiem, czy to nie jest wina programu).

Odpowiedż jest tylko jedna...Gimnazjum na Bernatowicza;))))...Wiadomo LO 1 rządziło i rządzi...nr.2 w Podlaskim i nr.39 w Polsce;)))

aza,
dziękuje bardzo za Twoją opinię:)

Odradzam katolik. Większość nauczycieli nie potrafiła przekazać wiedzy. Ciężko było się z nimi porozumieć. Skończyłam to gimnazjum 2 lata temu i żałuję, nie polecam. Co do PG6, to jak chcesz ale lepiej idź do najbliższego, jeśli chcesz, aby dziecko miało dobre wyniki w nauce. To prawda 1LO jest jednym z najlepszych w Polsce, ale liceum, nie gimnazjum. Tak więc idź do najbliższego. Polecam PG1, gdyż stąd pochodzi wielu laureatów z olimpiad przedmiotowych. Chyba to o czymś świadczy.

Katolik omijać szerokim łukiem najlepiej. A co do pani dyrektor... wszyscy wstają kiedy idzie korytarzem. Normalne?!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org