Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
wywołanie zdjęć |
Mam pytanie: ile w Łomży kosztuje wywołanie zdjęć z płyty, najlepiej podajcie cene za 1 fote i miejsce wywołania.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: wywołanie zdjęć |
na małachowskiego foto partner od 59gr/szt. w zalezności jaki chcesz format zdjecia. wywoluja szybko jesli nie ma duzo zleceń, 3 dzjecia wywolali kolezance w ciagu 5minut
|
|
idz do Rossmana do stokrotki. Nie wiem jaka cena jeśli zostawi się plytę. Za wywołanie od ręki chyba 1zl za sztukę. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
a ja proponuje poszukac dobrego laba w necie - za format 10X15 mozna zaplacic juz dwadziescia pare groszy (cena zalezy od ilosci - im wiecej zdjec tym taniej). Wysylasz zdjecia cyfrowe netem, a otrzymujesz odbitki poczta... szybko sprawnie i tanio. Szukaj na portalu aukcyjnym. Nie podam konkretnego laba, ale podpowiem zebys szukal takiego co wywoluje na dobrym papierze, czyli np FUJI CRISTAL ARCHIVE - trwalosc gwarantowana do 40 lat ;), omijaj papiery AGFA (bo juz tej firmy od x lat nie ma), Kodak Endura (cieniutkie, nietrwale) - nie kieruj sie tez cena - najnizsza z czego wynika.
|
|
Ostatnio wywolalam 200 zdjec z plyty w Rossmanie.Zaplacilam 60 zl.A jesli chodzi o jakosc zdjec to nie sa takie zle.Tam chyba jest najtaniej.
|
|
Ludzie, opamietajcie sie. Zdjecia byly robione aparatami na klisze filmowe (wciaz jeszcze sa ale ile?) do jakichs 10 lat temu. Od tego czasu jest to sztuka zamierajaca. Amatorzy pasjonaci, profesjonalisci- te osoby wciaz ew. uzywaja kliszy, i co najwazniejsze naswietlaja papiery, wywoluja je, susza i maja zdjecia. Ja, wy i reszta swiata dostaje zdjecia ktore sa drukowane na drukarkach. To nie sa "wywolywane" zdjecia. Owszem, jezeli oddajesz prawdziwy film do wywolania- wywolaja go w automacie a zdjecia ktore otrzymasz to DRUKI z zeskanowanych negatywow. Niestety nikt nie wie jaka jest zywotnosc takich zdjec- to co obiecuja to sa po prostu oszacowania zywotnosci.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |