poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zarzadzenie NFZ a zmniejszenie dawek chorym na raka?

Witam!

Zarządzenie NFZ zmniejszające maksymalną dawkę chemii chorym na raka jest dla mnie nie do pojecia, ale oczywiscie po co dawac wieksze dawki (dla osob stojacych na koncu swej drogi... Polecam artykul ze strony ponizej:

http://www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=958&NrSection=1&NrArticle=119834&IdTag=576

Wiedzialam, ze w zyciu nic za darmo, ale wkoncu na co ida moje podatki (procz utrzymania "Sluzby Zdrowia') skoro ludziom umierajacym i w ciezkich chorobach odmawia sie refundacji lekow czy zabiegow... Idiotyzm czy bezdusznosc ? Juz sama nie wiem co lepsze ...

magia_2

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zarzadzenie NFZ a zmniejszenie dawek chorym na raka?

w naszym kraju leczy sie ten ktory ma pieniadze na prywatne leczenie !!!!!! a ludzie z rakiem to dla panstwa marnowanie pieniedzy bo malo skutecznie procetowo!!!!! a z profilaktyka tez sa na bakier by takim sytuacja zapobiegac i mniej wydawac na leczenie . ludzie sa za malo obieci profilaktyka dobrze ze maja wprowadzic obowiazek badan w badaniach okresowych i wstepnych pracownikow. moze to cos zmieni

Re: Zarzadzenie NFZ a zmniejszenie dawek chorym na raka?

Fakt leczenie jest kosztowne, ale mozna temu zapobiec np. w przypadku mlodych dziewczyn . Sa szczepionki dla dzewczat przeciwko rakowi szyjki macicy... Uwazam tak jak Ty, ze wiecej powinno stawiac sie na profilaktyke, ale poki co mamy te sytuacje, ktora mamy takze...

magia_2

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org