Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kiedy podwyższka dla służby zdrowia? |
Już tłumaczę dla czego pytam. Mam wujka cukrzyka w zaawansowanym stadium nad którym przypadła mi opieka. Stan jest o tyle ciężki, że z wczoraj na dziś nie przespał nocy. Zdecydowałem się zadzwonić na pogotowie bo nie mam już sił. Ale panowie z pogotowia powiedzieli, że nie przyjadą bo to zajęcie dla lekarza rodzinnego. Za to lekarz rodzinny powiedział, że on tu nic nie poradzi i sama wezwała pogotowie. I dla tego pytam ile musi zarabiać pan/pani z służby zdrowia żeby zająć się ciężko chorym człowiekiem? A może powinienem poczekać aż wujek umrze i wytoczyć sprawę karną pogotowiu za niestawienie się na wezwanie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kiedy podwyższka dla służby zdrowia? |
Podwyżek pewnie w najbliższej dziesięciolatce nie będzie. Włodarze tego kraju będą to tłumaczyć tym, że aby dać słubie zdrowia większe pensje to trzeba ją zreformować tzn. sprywatyzować. A jeśli już tak się stanie ( bo widać, że prą do tego całą siłą, aby sprywatyzować i natworzyć dla "swoich" nowych miejsc pracy w zarządach i radach nadzorczych takich spółek, które powstaną po sprywatyzowaniu szpitali ) to w sytuacji jaką opisujesz powiedzą, że nie opłaca się finansowo jechać do takiego chorego, bo za taki wyjazd NFZ za mało płaci. Istny kołowrót.
|
|
Przy komercjalizacji przedsiebiorstwa daliby rade wrzucic "swojego" prezesa, ale po prywatyzacji? Raczej nie bardzo.
|
|
Jaka jest szansa, że po podwyżce będzie łatwiej ruszyć się z fotela? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
ta tylko podwyzki i podwyzki.. a robic to nie ma komu..
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |