poniedziałek, 28 kwietnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Polska świetuje ...a tymczasem w Łomży

NICCCCCCCCCC jak zwykle nic , w innych miastach koncerty ,imprezy, pokazy ,a tu MSZA w kościele !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam dość tego kościelnego miasta, Brzeziński jak zwykle pokazał ze jest wiernym sługą czarnej maffi i z okazji świeta niepodległości zrobił MSZE !! pogoda ********* tylko impreze plenerową robić !. wczoraj postrzelali na sienkiewicza i tyle !

chyba ze gdzieś coś organizują ???

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Polska świetuje ...a tymczasem w Łomży

Zacznij się chłopcze interesować tym, co dzieje się w mieście, a dopiero potem wydawaj jakiekolwiek opinie, o ile uznasz, że czujesz się do nich uprawniony. A najlepiej sam pokaż jak należy świętować, aby inni mogli brać dobry przykład z Ciebie.
Z okazji Święta 11 listopada odbyła i odbywa się nie tylko msza. Ale zapewne nikt nie zapukał do drzwi szanowanego jaśniepana i osobiście go o tym nie poinformował.
A jeśli masz dosyć tego miasta, to jest w Polsce jeszcze niemal 2000 innych miast do wyboru, o Europie nie wspominając. Nikt przecież na siłę nikogo tu nie trzyma.

zygzak

zygzak nie pleć, tylko jak coś wiesz to napisz, chętnie się dowiem gdzie coś się dzieje, bo na codzień brak mi czasu aby się zainteresować takimi imprezami. A swoją drogą jak by jakiś urzędniczyna odpowiedzialny za promocję miasta dał ogłoszenia na łomżyńskich portalach to by im korona z głowy nie spadła.

po 1

Program Zlotu Drużyn Hufca
z okazji Święta Niepodległości
9.11.08 - Imprezy w Drozdowie organizowane przez Starostwo Powiatowe w Łomży.
· 8.45 – zostaną podstawione autobusy na Placu Niepodległości celem przejazdu do Drozdowa.
· 9.30 – spotkanie w Muzeum Przyrodniczym w Drozdowie (złożenie wieńców i kwiatów)
· 10.00 - Msza Św. za ojczyznę w Kościele Parafialnym w Drozdowie
· 11.00 – Gra terenowa po Drozdowie (część I)
· 16.00 -16.30 - ognisko z kiełbaskami na terenie parku Muzeum Przyrody w Drozdowie
· 17.00 - koncert okolicznościowy
· 18.00 – spotkanie pokoleń
· 19.00 – powrót do Łomży
10.11.08
· 9.30 – zbiórka w Bursie nr 3, ul. Zjazd 3
· 11.30-14.00 – gra terenowa (część II)
· 14.00-15.30 – czas wolny
· 15.30 – zbiórka na ul. Sienkiewicza, pomoc przy organizacji „Inscenizacji śmierci L. Kaliwody.”
· 16.00-16.45 – „Inscenizacja rozbrajania Niemców oraz śmierci L. Kaliwody”
· 17.00 – spotkanie w Domu Harcerza, śpiewanki, omówienie gry
· 18.00- koncert Łomżyńskiej Orkiestry Kameralnej z okazji 90 rocznicy Odzyskania Niepodległości
11.11.08
· 8.30 – zbiórka przy pomniku Poległych Harcerzy przy ul. Polowej
· 9.00 - udział w uroczystościach ogólnomiejskich na ul. Sienkiewicza przy Tablicy Pamiątkowej Leona Kaliwody.
Apel Poległych
· 10.00 Msza Św. za Ojczyznę w Katedrze Łomżyńskiej
Ok. 11.30 – podsumowanie Zlotu, wręczenie dyplomów i nagród

po 2 --malkontenci mogliby choćby pójśc na spacer albo

Łomżanie w Biegu Niepodległości w Białymstoku
Ponad 50 zawodników z kraju i zagranicy stanęło na starcie rozgrywanego po raz ósmy w Białymstoku Biegu Niepodległości. W tej grupie byli także łomżanie, którzy zajęli wysokie miejsca.

zygzak - po pierwsze nie chłopcze bo zapewne jestem od ciebie dużo starszy , po drugie na żadnym portalu nie było nic o "programie obchodów...", po trzecie naprawde zajebisty program- niedość ze wszystko w drozdowie ( bo w Łomzy niema miejsca ) to ciekawostki same MSZA , spotkanie pokoleń , MSZA , koncert okolicznosciowy ( zapewne dla emerytów )MSZA itd ..... ogladałeś moze rano tvn??? widziałeś co dzieje sie w innych miastach??????? wszystko na wesoło , koncerty gotowanie na starówkach, wieczorem pokazy sztucznych ogni ogólnie takzwane festyny ( nie za bardzo przepadam ale dziś bym poszedł) bo dziś sie trzeba cieszyć a nie sie modlić, poza tym coponiektórzy pracują i nie szlajają sie po miescie jak ty i czytają wszystkie ogłoszenia na słupach, ja mam czas wieczorem posiedzieć przy kompie i tu szukam wiadomosci

cytat - "A najlepiej sam pokaż jak należy świętować, aby inni mogli brać dobry przykład z Ciebie. "

juz ja dziś coponiektórym pokaże jak sie świetuje bo zamierzam z tej okazji sporzyć troche tych płynów które są ci obce bo zapewnie jesteś kolejnym pachołkiem czarnej mafii

pozdr

Program Zlotu Drużyn Hufca
z okazji Święta Niepodległości
9.11.08 - Imprezy w Drozdowie organizowane przez Starostwo Powiatowe w Łomży.
· 8.45 – zostaną podstawione autobusy na Placu Niepodległości celem przejazdu do Drozdowa.
· 9.30 – spotkanie w Muzeum Przyrodniczym w Drozdowie (złożenie wieńców i kwiatów)
· 10.00 - Msza Św. za ojczyznę w Kościele Parafialnym w Drozdowie
· 11.00 – Gra terenowa po Drozdowie (część I)
· 16.00 -16.30 - ognisko z kiełbaskami na terenie parku Muzeum Przyrody w Drozdowie
· 17.00 - koncert okolicznościowy
· 18.00 – spotkanie pokoleń
· 19.00 – powrót do Łomży
10.11.08
· 9.30 – zbiórka w Bursie nr 3, ul. Zjazd 3
· 11.30-14.00 – gra terenowa (część II)
· 14.00-15.30 – czas wolny
· 15.30 – zbiórka na ul. Sienkiewicza, pomoc przy organizacji „Inscenizacji śmierci L. Kaliwody.”
· 16.00-16.45 – „Inscenizacja rozbrajania Niemców oraz śmierci L. Kaliwody”
· 17.00 – spotkanie w Domu Harcerza, śpiewanki, omówienie gry
· 18.00- koncert Łomżyńskiej Orkiestry Kameralnej z okazji 90 rocznicy Odzyskania Niepodległości
11.11.08
· 8.30 – zbiórka przy pomniku Poległych Harcerzy przy ul. Polowej
· 9.00 - udział w uroczystościach ogólnomiejskich na ul. Sienkiewicza przy Tablicy Pamiątkowej Leona Kaliwody.
Apel Poległych
· 10.00 Msza Św. za Ojczyznę w Katedrze Łomżyńskiej
Ok. 11.30 – podsumowanie Zlotu, wręczenie dyplomów i nagród

buahahahahahahahahah -i to jest program?????? chyba dla kleryków i przedszkolaków

i sie dziwa ze mlodzierz narkotyki pobiera co i raz .... z NUDÓW !!!!!!

no i { chociaż jestem emerytką .}....muszę przyznac rację Szalonemu Palaczowi ..takie Święto powinno być okazją do radości i zabaw , co prawda załączyłam program obchodów 11 listopada przez ZHP - bo jakieś tam informacje były ..ale faktycznie władze Łomży wolą pompatycznośc i inne oprawy i zapominają że szarośc życia dobrze choć pare razy w roku ubarwić dobrymi imprezami .

Msza Swięta w katedrze i bardzo dobrze trzeba wiary imodlitwy a ty ateisto szalony palaczu nie krytykuj tylko masz okazje wtakim momęcie na poprawe bo pewnie jestes jeszcze młody tylko żle wychowany inie rozumiesz jaką siłę do życia daje wiara SZCZESC BOZE

zajebist.y program. rzaluje rze mnie tam nie bylo

jedyny prawdziwy jasio :}

2late2sql - hahahahahah " siłę do życia daje wiara SZCZESC BOZE " no daje siłe zwłaszcza książom jak na tace rzucasz to są wtedy tacy szczesliwi ze hoho
mi jakoś ta wiara szcześcia nie dała i nie daje choć jestem człowiekiem wierzącym ale nie praktykujcym bo chodzenie do kościoła i spowiedz przed księdzem uważam za sprawe kompletnie nie potrzebna , w żadnej innej wierze nie spowiadają sie przed ksiedzem ,tylko katolicy sobie to wymyslili a po co???? zeby wiedziedz co sie dzieje na mieście. Niemam nic przeciwko mszy w kościele , jak chcecie chodzić to bardzo prosze,ale nie uszczesliwiajcie reszty na siłe nie tylko katolicy są w tym mieście inni ludzie chcą innej rozrywki przy okazji takich świąt a nie tylko poswiecenie, msza , błogosławienie itd...!!!

p.s apropo wieku to taki młody to ja nie jestem chyba ze dla ciebie 30-40 lat to mało ( a moze ty jesteś zakonnicą serfującą po necie co???? polecam strone redtube!!, to taka strona o mszach na wesoło..:)

szalony palaczu ! moje zmarszczki rozprostowały sie w usmiechu ! lubię ludzi , którzy mają swoje zdanie i nie idą jak owce ... babcia

krystynab - miło mi słyszeć ze kogoś to robawiło w tym smutnym szarym i pomurym miescie, mam nadzieje ze te zmarszczki juz na zawsze sie wyprostowały...:) oby wiecej takich babć

p.s pozdrawiam serdecznie pani krysiu b ..:)

stop moherowej zagładzie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org