czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
NIE KUPUJ W klanie -przestroga

Witam,
chciałbym przestrzec wszystkich uczciwych konsumentów przed sklepem „klan” (znajdującym się pod Rosmanem na ulicy Długiem).
Przed wakacjami kupiłem tam „oryginalne” (tego przynajmniej oczekiwałem) buty Nike, sprzedawca zapewniał mnie, że są one przystosowane do gry w piłkę (buty halowe) i standardowo dał mi na nie rok gwarancji. Minęło pare miesięcy buty mi się rozkleiły i kiedy zaniosłem je do owego sklepu na gwarancję doznałem szoku, gdyż sprzedawca zaczął się głupio migać i w końcu wmyślił, że są za bardzo pozdzierane i nie może ich przyjąć na gwarancję (buty halowe, w których zgodnie z ich przeznaczeniem trenowałem na w-fie) . Najbardziej zaskakujący jest dla mnie fakt, że nawet nie pofatygowali się, żeby przesłać je do producenta, który sam ocenia, czy gwarancja obejmuje takie uszkodzenia tylko od ręki wysłał mnie z kwitem.
Co najgorsze to nie pierwszy taki wybryk w tym sklepie, gdyż już kiedyś miałem tam sytuację, że choć wzięli moje buty na gwarancję to jak się okazało, że zamiast wysłać je do producenta to poinformował mnie, że skleił je i powinno być już dobrze (wadą było, że pękły z boku!!). Za pierwszym razem jeszcze przymknąłem oko, ale drugi raz takiego numeru nie da się przemilczeć. Słyszałem już od paru osób, że mieli tam podobne problemy, więc CHCIAŁBYM OSTRZEC WSZYSTKICH KUPUJĄCYCH PRZED TYM SKLEPEM !!!
Mam duże podejrzenia, że mogą być tam sprzedawane PODROBIONE BUTY, skoro
-po pierwsze buty notorycznie się rozwalają;
-po drugie tak boją się je wysyłać do producentów!!!

Dlatego drogi kliencie zanim zdecydujesz się kupić ORYGINALNE buty
dobra rada NIE KUPUJ w KLANIE.

Pozdrawiam
Łukasz S.

PS. Jeżeli kogoś obraziłem lub nie mam racji–PRZEPRASZAM.
Jeżeli miałeś podobne sytuacje –podziel się nimi, aby przestrzec innych przed zakupami w
tym sklepie.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: NIE KUPUJ W klanie -przestroga

TEz mialem podobny przypadek... Zapłacilem za "oryginalne" buty adidasa ponad 3 stowy... Pochodzilem w nich w zime pare miesiecy i but zaczal pekac... Kiedy zanioslem buty do sklepu ziomek zza lady powiedzial ze sa za bardzo zniszczone i nie moze ich przyjac (podobnie jak u koleg, ktory zalozyl temat). Tak wiec podzielam Twoją opinię i przestrzegam przed tym sklepem i tymi podrobkami.

pewnie za mocno jebaly ;D a po drugie to dobrze ze nie przyjeli bo polatal cawaniaczek pol roku w buciorach a teraz chce na gwarancje oddac zeby nowe miec trzeba zaczac kupowac na rynku to dluzej pochodzisz i taniej ;D

przemo

przemo80991 napisał(a):

> pewnie za mocno jebaly ;D a po drugie to dobrze ze nie przyjeli
> bo polatal cawaniaczek pol roku w buciorach a teraz chce na
> gwarancje oddac zeby nowe miec trzeba zaczac kupowac na rynku
> to dluzej pochodzisz i taniej ;D
>

z jednej strony nie zgadzam się z Tobą, gdyż po to kupuję oryginalne buty za 300zl żebym był spokojny, że sobie DŁUGO w nich pochodzę!

a z drugiej strony się zgodzę bo zamiast w KLANIE to wole sobie kupić buty na rynku i myślę, że nawet czasem się uda kupić pewnie takie same za o wiele niższe pieniądze i wówczas nie mam do nikogo pretensji, że mnie oszukają !! ;)

pozdrawiam
Łukasz S.

Moim zdaniem to nie podrobki tylko wlasnie takiej jakosci trafiaja do Polski nawet oryginalne buty. Kupic dobre obuwie sportowe w Łomży to nielada wyczyn. W klanie kupowalem nie raz i roznie to bywalo. Czasem trafily sie solidne buty a innym razem kalosze na jedno wyjscie. Loteria. Takze chyba trzeba zaczac inwestowac w jakies solidne robocze trepy nie do zdarcia ;)

Zawsze kupuje w KLANIE i nigdy nie było problemu...Zreszta jak kupiles sobie adidasy i łaziłeś w zime po sniegach i uj wie czym to sie nie dziw ze zeszmaciles je.Z tego co wiem to na zime sa buty zimowe... Proste:)

tak najlepiej wyslac do producenta do chin

mi jak popękały buty zakupione w tym sklepie to bez problemu i żadnego gadania wymienili mi je a popękały po jakims tygodniu moze troszke więcej tak więc niedokonca moge podzielac opinie Łukasza choć byc moze w jego przypadku ma racje mysle ze gwarancja jest po to zeby z niej korzystac choć z drugiej strony trudno uznac ją komus kto smiga w butach pół roku i po jakims czasie moze je niszczyc także celowo by dostac nowe Więc mysle ze prawda tkwi po środku :) pzdr.

ŁukaszuS nie wiem jak ty chodzisz w tych butach i co z nimi robisz ja od lat kupowałem tam buty i nadal będę a wiesz dlaczego? bo mając gwarancję na rok czasu śmigam w swoich nike najmniej 2 lata a tak na marginesie do kopania piłeczki to nalepiej do tego nadają się zwykłe trampki za które napewno zapłacisz mniej niż 300 pln

goździkowy...

...do grania w piłkę najlepsze są buty do grania w piłkę - i wyobraź sobie nie są to trampki

trampki to buty do wszystkiego - i do biegania, i do jeżdżenia na rowerze, i do grania w nogę, i w siatkę, i w tenisa - czyli do niczego

prawdą natomiast jest że dobrej nogi nie zastąpi żaden but, ale dobry but na pewno może jej pomóc! :)

też zgadzam sie z Lukaszem, kupiłam tam buty i pochodzilam w nich miesiac i zaczely pekac, w sklepie nie uznali reklamacji i nawet nie wyslali butow do producenta, zeby on to uznal badz nie reklamacje.

Do roztrzygania tego typu spraw służy Federacja Konsumentów.Ja od lat kupuję buty u Szmita i nie nigdy nie miałam problemów z reklamacją-nawet pod koniec gwarancji:P

Mialem podobna sytuacje zakupilem tam swego czasu buty reebok w ktorych latalem po podworku po 2 miesiacach zaczely sie proc wiec je zanioslem przyjeli je i jak sie okazalo naprawili tzn zszyli sytuacja powtorzyla sie wiec zanioslem je ponownie i czynnosc powtorzyla sie tzn zszyli za 3 razem gdy wystapila ta sama usterka zanioslem je i powiedzialem ze ta sama wada wystepuje 3 raz i chcialbym aby wymienili je na nowe taki sam model lub tez zebym mogl sobie wybrac inne oczywiscie nie zgodzili sie powiedzieli ze wysla je do producenta???? ciekawe w takim razie gdzie byly one w 2 poprzednich sytuacjach??? po miesiacu czasu dostalem buty z pisemkiem od rzeczoznawcy ze obuwie bylo uzytkowane w sposob niewlasciwy gdzyz nosza slady uzytkowania na zewnatrz budynkow a sa to buty przeznaczone na sale gimnastyczna??? szkoda tylko ze nikt mi o tym w sklepie nie powiedzial jak kupywalem buty sorry ale nie stac mnie jak na razaie na buty za 300 zl w ktorych moglbym chodzic jedynie po sali gimnastycznej tak wiec rada na przyszlosc jak bedziecie kiedys kupowac tam buty spytajcie sie czy oby na pewno mozna chodzic w tych butach po podworku bo nagle okaze sie ze sprzedaja oni jedynie buty na sale gimnastyczna

Jest taka instytucja która nazywa się PIH , i jeszcze urząd ochrony konsumenta najlepiej z nich korzystać.

Ę.Ą.

Najslepsze buty sa w Reeboku obok Diavolo :D i mila obsluga jest :D

Vampire co do tego sklepu to fakt buty mają zaje**** !! Mam swoje Reebok'i
już rok i ani śladu nie widac od czasu do czasu przemyje szmatką i lecę dalej ;)
Co do klanu to ja nigdy nie miałem tam takiej sytuacji ,kupiłem tam 2,5 roku temu buty ,właśnie do gry w piłkę które kosztowały mnie 230 zł czyli jak na buty do gry to sporo i były nie do zdarcia przez 2 lata :P Co do przedmiotów "oryginalnych" w Łomży to nie ma takich chyba. Niech ktoś mi pokaże sklep w ,którym można kupic prawdziwą piłkę nożną...mam w domu piłke NIKE90 (kupioną w Niemczech) jeszcze pierwszą serie ma 3,5 roku i jeszcze się trzyma w niezłym stanie jak na swój wiek ,a wszystkie inne które zakupiłem u nas trzymały rok jak dobrze trafiłem...podobnie jest z butami itp.

Ja w tym sklepie kupuje buty za okolo 250zł latam w nich rok moze troche wiecej i kupuje nowe tez w tym sklepie!

kiedys też miałam wątpliwości co do jakości butów w "klanie", bo reeboki rozwaliły mi sie po miesiącu, ale zaniosłam je do sklepu i w ramach gwarancji wymieniłam na adidasy, które po 3 latach użytkowania nadal się trzymają (choc już w nich nie chodzę;)).

później kupiłam tam nike i chodzę drugi rok bez najmniejszego problemu, nawet niteczka nie pękła.

najwidoczniej nawet takim firmom jak nike, reebok, adidas itp trafiaja się felerne produkty, to chyba nie jest wina sklepu "klan".

za to przestrzegam przed sklepem w galerii "stokrotki". moje conversy się zeszmaciły, a mojemu bratu nie przyjęli reklamacji, bo buty były użytkowane na zewnątrz, a nie w sali gimnastycznej. myślałam, że w kosza mozna też grac na dworze, widac nie.

ja miesiac temu zakupilem tam buty.. juz popekaly i musze zareklamowac..

Mam duże podejrzenia, że mogą być tam sprzedawane PODROBIONE BUTY, skoro
-po pierwsze buty notorycznie się rozwalają;
-po drugie tak boją się je wysyłać do producentów!!!

TO MÓWI WIELE O TYM SKLEPIE. PRAWDA!!!

Pomysłowo.

przedewszystkim jak niechcecie zeby wam buty popękały to kupujcie skórzane gwarantuje że nie pękną ja polecam sklep z obuwiem reeboka obok placu niepodległosci jeszcze nigdy kupione tam buty mi sie nie rozwaliły

Właściciele sklepu klan to NIEUCZCIWI SPRZEDAWCY !! Tylko przy zakupie to wszystko ładnie pięknie a pózniej proszę bardzo co się dzieje..Dzięki Łukasz że się podzielełeś tą informacją-dobrze wiedzieć w razie czego:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org