poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Łomża-Gdańsk

Czy z Łomży jeździ do Trójmiasta tylko autobusy o 6:10, 7:30 i 21:25?
Wiem, że ten o 7:30 to PKS Białystok, gdzie wycieczka do Gdańska dla studenta = wydatkowi prawie 50zł :P

A może ktoś np. w środę 12 listopada będzie jechał? ;)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Łomża-Gdańsk

6.10 jezdzi tylko w wakacje, mozesz jechac z ostroleki o 7.30, duzo syzbszy niz bialostocki lub pociagiem z grajewa

k.u.r.w.a do czego to doszlo zeby z Wielkiej Lomzy ruszac sie specjalnie do zapyzialego grajewa na pociag..... w dupach sie poprzewracalo !!

[gif]boobs.sorkmos.com/animatedboobsom-143.gif[/gif]

w Anglii jest lepiej albo w Islandii czy gdzieś tam. Na pewno.

Dobry temat. Autobus z Łomży o 7.30 w Gdańsku jest o 15... tyle godzin jazdy. masakra. mogliby pomyśleć o jakimś ciekawszym rozwiązaniu, jakaś dodatkowa linia( szybsza ). Z kolei jechać do Grajewa i potem tłuc się pociągiem od 13 do 20 to tez nie za fajna sprawa... i jeszcze bilety drożeją...

Ew. autobus do Warszawy i pociag z tamtad. Znacznie wiecej polaczen.
Niekoniecznie taniej.

Autobus o 7:30 jest w Gdańsku o 15 pod warunkiem że kierowca się spręża i nie ma korków- w praktyce nie udało mi się jeszcze przyjechać do Gda. przed 16 ;) A PKS Białystok sobie sporo liczy za ten luksus... 39.20+opłata za bagaże daje ok 42 zł już ze zniżką studencką :)

Samochodem na LPG palącym 8l/100 w trasie już we dwie osoby się bardziej opłaca ;] Dlatego szukam...może jest jakaś alternatywa dla PKS.

ten o 21.20 jest w gdańsku o 4.20-i tez nie bardzo bo wysiadasz na
dworcu-na ktorym pełno narkomanow,pijakow.wrrrrrrr a taxi jest tez tam jak na lekarstwo...

Wszyscy macie racje. Mogliby puscic autobus bezposrednio z Łomzy do Gdanska o normalnej,ludzkiej godzinie,przynajmniej po rocznych swietach i dlugich Weekendach,wtedy kiedy masa studentow chce sie dostac do Gdanska. Ten z Bialegostoku jeszcze nigdy nie przyjechal na czas,biletow w Lomzy kupic nie mozna,trzeba zima marznac nie wiedzac czy sie wejdzie do tego auobusu czy nie. Dyrektorzy PKS w Lomzy chyba nie maja w rodzinie studentow albo predzej stac ich i maja samochody.Trzeba cos z tym zrobic.

Jako zwykli śmiertelnicy nie mający wpływu na PKS Łomża możemy chyba tylko spróbować zarzucić ich e-mailami o takiej samej treści, z prośbą o utworzenie połączenia Łomża-Gdańsk, z przystankami np. w Olsztynie i Elblągu...

Nawet jak bedziesz ich zarzucal mailami to nie licz na odpowiedz, wysylalem do nich chyba z 5 maili na rozne tematy, miedzy innymi maila z bledami ktore nadal sa w rozkladzie jazdy na dworcu, sprawdzalem ostatnio i nic nie zostalo poprawione. A co do polaczenia Łomza-Gdansk to napewno nie byloby ono rentowne jesli mowa o kursie codziennym, ze wzgledu na stosunkowo maly popyt.

Ja również wysyłałam do nich wiadomości i zero odpowiedzi, mimo że na stronie napisane jest: "Będziemy wdzięczni za wszelkie sugestie i uwagi dotyczące naszej działalności i usług przez nas oferowanych. To dzięki Państwa pomocy jesteśmy w stanie nieustannie poprawiać jakość naszych usług. " Bajka

jadę w czwartek 13.11.08 jak chcesz się zabrać to daj jakieś namiary

Kurczę, w czwartek mam już zajęcia i muszę jechać w środę, ale dzięki za propozycję :)

Hm, nie ma edycji postów, to napiszę jeden po drugim. Kolega dziś powiedział mi o takiej stronie:
http://zabieram.pl/

Niestety mało znana, ale może komuś się przyda ;)

Wybaczcie, że w tak starym temacie, ale nie będę nowego zakładał :)

Jadę w piątek (19.6.2009) do trójmiasta i mam 2 wolne miejsca.
dowiozę pod adres

niedrogo

gg: 9197587

Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi

czy ktoś z Was może jeździł do Gdańska pociągiem z Ostrołęki czy zostaje mi tylko wielogodzinna podróż autobusem? gdzieś mi się o uszy obiło że PKP oferuje takie połączenie ale nie udało mi się więcej info w tym temacie znaleźć

ja nie jeździłam akurat pociągiem z Ostrołęki, ale za to jeżdżę dosyć często autobusem o 7.30 z Ostrołęki i jestem parę minut przed 13 na miejscu, więc myślę, że to teraz najlepsze rozwiązanie na podróż do Gdańska :)

z małymi dziećmi to trochę ciężka taka podróż autobusem, wolałabym pociągiem jechać

Teraz o 7:30 masz dwa połączenia do Gdańska.

1) PKS Białystok przez Ostrołękę, Szczytno
2) PKS Łomża przez Kolno, Mrągowo

PKS Łomża jedzie w 7 h, czyli szybciej niż PKS Białystok.
Cenowo myślę, że lepiej wypada PKS Łomża.

A to on już nie jeździ przez Ostrołękę i szczytno?, czy to jakieś inne połączenie?

nikt nic nie wie o połączeniu PKP? zależy mi na opcji dojazdu pociągiem

znalazłam na stronie http://rozklad-pkp.pl/ że jest z ostrołęki o 07:43, z przesiadką w tłuszczu, przez warszawę wschodnią i do gdańska dociera na 17:45 a droga powrotna to wyjazd z gdańska głównego o 9:04 a w Ostrołęce jest o 18:02 lub 11:05 na 21:26, masakra 10godzin :(

połączenie pkp jak nie z Ostrołęki to z Grajewa :) bo na pewno jedzie się krócej niż 10 godzin, bo coś około 7 godzin i są chyba 3 pociągi

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org