poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zdjęcia ;)

Witam!
Potrzebuje zdjęć Łomży z dawnych lat :) A mianowicie chodzi o materialy do albumu w stylu "Łomża dzis i kiedyś". Czy ma ktos moze jakies bardzo stare zdjęcia Łomży? Chciałbym zestawic zdjecie danego miejsca sprzed np 70 lat, ze zdjeciem robionym niedawno :D Jesli ktos ma takowe zdjecia i materialy i chcialby pomoc to prosze o wysylanie fotek (jesli mozna to odrazu z podpisem co to za miejsce) na adres marcinkiewicz_elo@o2.pl

Z góry wielkie dzięki ;)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zdjęcia ;)

ja mam ksiazke o lomzy gdzie jest troche takich zdjec juz pozestawianych. Ksiazka Danuty Godlewskiej Dzieje Łomży

Dziekuje ślicznie, ale ta ksiązka malo mnie urzadza:/ Chyba ze mi jej pozyczysz i pozwolisz wyciąć obrazki:P Potrzebuje tych zdjec w wersji elektronicznej.

he pozyczenie jeszcze jakas bym przebolala ale wyciencie?? a skanowane??

Hmmm, a masz jakis w miare dobry skaner? Bo to niestety musi byc dobra jakosc, poniewaz to idzie na gazetke do szkoly :/ W srode ma byc gotowa ta gazetka ;|

a to nie da rady

:/ No nie wiem, jesli nie znajde nic lepszego, to bede mogl liczyc na Twoja pomoc ze pozyczysz tej ksiazki? Bez wycinania oczywiscie hehe, poszukam jakiegos extra punktu ksero, ktory by mi to ladnie skopiowal ;) Chociaz nie wiem czy to dobry pomysl...

Proponuję spacer do biblioteki na Długą, tam na pewno jest niejedna książka pani Godlewskiej.

Proponuję spacer do biblioteki na Długą, tam na pewno jest niejedna książka pani Godlewskiej.

A co mi zrobia, jak wytne im zdjecia z ksiazki? :D

jak cie zlapia to zamkna na 100 lat w komorce pod schodami i kaza czytac ksiazki.. jak nie zlapia to bedzie gazetka. ok jak by cos to pozycze

Odrobinę szacunku. Autorką ksiażek na temat historii Łomży jest Pani Donata Godlewska,

fotogaleria, np:
http://www.lomza.friko.pl/zabytki.html
http://lomza.polska.pl/galeriamiasta/gallery,Lomza_w_starej_fotografii,gid,132345,cid,212.htm,
polecam wyszukiwarki google.pl ( latinica), yandekc.ru (cyrylica - bardzo ciekawe fotki po wpisaniu hasła "Ломжа" )

(........)

Tu masz trochę zdjęć
http://www.dzieje-miast.pl/historia-miasta.php?zdjecie=160

Okej dzieki wielkie :) Juz troszke materialow bedzie :D

Fakt Donata

Dexter ja mam jakies fotki na kompie. Mogę podesłać... i Skaner też posiadam. Skanowałam zdjęcia i jakość jest niezła. Jakby co pisz na maila: isia_p@wp.pl

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

No i nie powiem ze chyba najlegalniejszym zrodlem beda pocztowki pokazujace stara Lomze z opisami miejsc. Dostepne za male pieniadze w Muzeum Polnocno-Mazowieckim (muzeum zamkniete ale recepcja i sklepik dziala).

Jankes, a gdzie jest to muzeum? Pamietam ze kiedys bylo kolo muszli, ale chyba teraz juz go nie ma :/

Drzewko szcescia - napisalem na emaila :)

P.S sorka za spam, zapomnialem za pierwszym razem tego dopisac ;)

DZIEKUJE BARDZO WSZYSTKIM [A W SZCZEGOLNOSCI drzewko_szczescia] :D TEMAT DO ZAMKNIECIA!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org