Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
NOD32 |
Co sądzicie o antywirusie NOD32? Czy jest on skuteczny?Czy lepszy jest może Norton?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: NOD32 |
Norton napewno nie jest lepszy od NODa. Radzę sprawdzić tobie przejść na Kasperky Anti-Virus
|
|
Od dłuższego czasu używam NODa i jestem bardzo zadowolona, Nortona nie polecam jest bardzo problematyczny.
|
|
Nie ma to jak Kasperky Anti-Virus zużywa najmniej pamięci i jet skuteczny :D
|
|
Super jest
|
|
Ja mam noda i nie narzekam, chociaż Kaspersky też jest ok.
|
|
Ja na przemian mam NOD i Kaspersky - zalezy który jeszcze wgram po reinstalacji, na oba nie narzekam.
|
|
Powiem tak weźcie zawirusowany dysk przeskanujcie go NOD'em a później Kasperskym, efekt będzie taki żę kaspersky jest 100 razy lepszy. Mówię z własnego doświadczenia. Norton to już przeżytek i chyba ten kto go stosuje nie wie że istnieje coś innego pozdrawiam.
|
|
z innej beczki: A gdzie są łomżyńscy kupcy, którzy tak chętnie przeszkadzali dotąd w budowie galerii Veneda? Po drugie - tak szybko pozwolenie na wybudowanie wielkiego obiektu w CENTRUM Łomży a Echo Investment stara się o pozwolenie już przeszło 10 lat. Wnioski?
|
|
a co jest lepsze Kaspersky anti-virus czy Kaspersky Internet Security?
|
|
Kasperski Internet Security jest to Kasperski Antivirus wzbogacony między innymi o tzw. zaporę ogniową, chroniącą komputer przed atakami z sieci. Jest to w zasadzie główna róznica między tymi wersjami. Używałem kiedyś obu tych wersji ja też i NOD-a. Wszystkie te programy są bardzo dobre pod warunkiem, że masz legalną wersję która na bieżąco będzie aktualizowana. Poza tym wydaje mi się, że NOD mniej obciąża system a Kasperski potrafił trochę "mulić", szczególnie na słabszym kompie. Obecnie używam darmowego (do użytku domowego !) AVAST-a i też nie narzekam. Dodatkowo jako uzupełnienie antivirusa używam programu Spybot Search & Destroy który potrafi usunąć wiele niepotrzebnego śmiecia z systemu. Pozdrawiam.
|
|
Uważam, że Nod32 (mam wykupioną licencję) jest bardzo dobry, mam go już drugi rok i innego nie chcę. Do tego wszystkiego można się skontaktować (e-mailem) z serwisem Nod'a, który pomaga (także mailem) wykryć i zlikwidować problem. Naprawdę polecam!!! P.S Spybot Search&Destroy też jest super, poza tym zgadzam się z opinią "franio" powyżej co do Kaspersk'iego.
|
|
http://www.matousec.com/projects/firewall-challenge/results.php test antyvirusow, jak chcesz to zobacz:)
|
|
a po co wam antywirus? ja nie mam i rzyje jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Ja też używam NOD32 już dość długo, miałem już Kasperskiego, Nortona, AVG, ale według mnie NOD z tej czwórki jest najlepszy. I najprostszy w obsłudze. *************** Tu coś kiedyś napiszę :)
|
|
A co ma wspólnego test firewalli z antywirusem NOD32? Dla Visty wystarczy antywirus. W jednym systemie nie powinno się instalowac dodatkowych firewalli. Pozdrawiam MirekO
|
|
Na dobra sprawę wystarczy bezpłatna Avira AntiVir, http://www.free-av.com/, którą znacznie wyżej ocenia się od avasta. Jeśli chodzi o NOD32 jest bardzo dobry, ale i tu są lepsze. Według ostatnich testów, niezależnej strony testowej av-comparatives.org, najlepsze antywirusy płatne to: Avira Premium, G-data, avasta!Professional, AVG, Kaspersky9, itd. Te mają wykrywalność na poziomie 99-98%, a jak doda się heurystykę to NOD32 też jest w czołówce. Co do firewalli, to ten z Visty jest bardzo przeciętny, lepiej założyć dodatkowy np. KIS 9 działa bez kłopotu równocześnie z zaporą systemu Windows. Jak uruchamia się wyłącza ją, ale można ustawić równoczesne działanie dwu zapór i jest ok.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |