Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Takie jakieś „szare”... |
Odnośnie artykułu: http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=16866 Zbulwersowało mnie określenie "szare", oraz "nie zachwyca". Moim skromnym zdaniem jest to jeden z najciekawszych projektów centrów handlowych jakie widziałem, tym bardziej w Polsce. Co więcej, elewacja zdecydowanie nie jest szara, chyba, że jest się daltonistą, bądź pracuje na czarno-białym monitorze. Chciałbym zapytać autora w/w tekstu, pana CZ: 1) czy opinia "nie zachwyca" jest Pańskiego autorstwa, czy została wypowiedziana przez któregoś/którąś z radnych? Jeśli to drugie, proszę o nazwisko i stosowne uzupełnienie artykułu ;-) 2) czy opinia zawarta w tytule należy do Pana czy do któregoś/którejś z radnych? Jeśli to drugie, j. w. ;-) 3) jeśli którakolwiek z powyższych opinii jest Pańskiego autorstwa, nalegam na spersonalizowanie artykułu oraz podpisanie się imieniem i nazwiskiem; dziennikarzowi nie muszę tłumaczyć o co chodzi, prawda? 4) proszę o poprawienie opisów wizualizacji: chodzi o kierunki geograficzne. Pozdrawiam, L. M. V. d. R. PS. Bardzo bym też prosił o projekty zagospodarowania w/w kompleksu, jeśli jest Pan w ich posiadaniu i byłby Pan tak miły ;-)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Takie jakieś „szare”... |
zgadzam sie , bardzo ladna galeryjka bedzie... bosze drogi, juz widze nedów dlubiacych pestki pod wejsciem :D buhhahaha lomza to jest jednak lomza, tu niema **** we wsi ;P
|
|
Mi się nie podoba, taki budynek bez wyrazu, taki "kloc" zgadzam się z tym że nie zachwyca ! Widziałam ładniejsze galerie.
|
|
bo artykoly powinny byc neutralne - podstawowa zasada dziennikarska, ale pszeciez w 4lomza nie ma dziennikazy wienc czego sie czepiacie? jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Projekt wyglada rewelacyjnie! Gdyby łomżyńscy radni mieli na to wpływ - takie budynki jak poniżej nie miałyby szansy powstania. http://wvs.topleftpixel.com/photos/2008/09/ROM_Crystal_empty_room_01.jpg R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Projekt według mnie jest bardzo dobry, a w porównaniu do galerii widmo na bawełnie to już w ogóle rewelacynie. ale niestety większość Polaków (a już chyba Łomżyniaków w szczególności) nie ma pojęcia o dobrej architekturze, wystarczy popatrzeć co ostatnio zostało zbudowane na skrzyżowaniu ul. Legionów i ul. Dworcowej. Za każdym razem jak tamtędy przejeżdżam to aż mnie oczy bolą - cudowna elewacja żółto-brązowa, łuczki, daszki i klimatyzatory na wierzchy, bo oczywiście wspaniały projektant wcześniej o nich nie pomyślał. "Mi się nie podoba, taki budynek bez wyrazu, taki "kloc" zgadzam się z tym że nie zachwyca ! Widziałam ładniejsze galerie." Podaj jakiś przykład tej ładniejszej galerii. Pamiętaj, że Łomża to nie metropolia gdzie wysoki koszt budowy galerii zwróci się dość szybko.
|
|
Moim zdaniem nie masz co liczyć na jakiekolwiek poprawki naniesione przez autora tekstu..
|
|
sprzedawczyki lomzynskie mysla ze ludzie to debile i co przeczytaja na portalu w ta beda wierzyc skonczyly sie czasy gdzie jak ludzie cos gdzies przeczytali to od razu sie z tym zgadzaja panowie wlodarze kazdy ma swoj rozum a spoleczenstwo coraz bardziej wyksztalcone
|
|
:) całkiem, całkiem to jakaś masakra jest....
|
|
Autor: jasiu_smietana (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 31-10-08 08:40 (...) pszeciez w 4lomza nie ma dziennikazy wienc czego sie czepiacie? --- jeśli wziąć za dobrą monetę to: http://speed.hi.pl/index.php?k=23, niektórzy mają stosowne wykształcenie
|
|
czyżby autor projektu zabrał głos? to może coś więcej Pan powie niż napisali np. jakie korki będą na legionów jak to powstanie itp. a tak wogóle dylemat jak u Gombrowicza: Jak zachwyca skoro nie zachwyca
|
|
Mi sie podoba ten budynek,za ile lat by powstala ta galeria?
|
|
Antku, niestety nie pomogę, nie jestem autorem tego projektu, a jedynie zatroskanym o wygląd mojego miasta obywatelem. Po prostu boli mnie gdy porównuję ostatnie rodzime produkcje przy Al. Legionów i czytam tak stronniczy artykuł na temat naprawdę ciekawego budynku. Sam jestem ciekaw dodatkowych informacji, m. in. o odziaływaniu, o co zresztą zwróciłem się w apelu do pana CZ. Pozdrawiam, L. M. V. d. R.
|
|
CZ i jego debilne artykuly, przeciez widac ze to fotki sa szare i malo ostre a projekt jest super, mi sie bardzo podoba!!
|
|
Projekt jaki by nie był i tak nie zostanie zrealizowany . Jak byście nie zauważyli to 3 projekt galerii jaka miałaby powstać w Łomży a i tak nie powstaje . My zamiast galerii będziemy mieli mieli mikrofony na sali konferencyjnej rady miasta .
|
|
swietny projekt jesli tak to bedzie wygladalo to bedzie najladniejszy budynek w miescie
|
|
budynek jest elegancki...bardzo ladny i nie jest krzykliwy.. ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Projekt jest beznadziejny. toć to szary przytłaczający kloc-szafa bez wyrazu przypominający obskurną hale dworcową już bloki za PRL-u były mniej szare.Mam nadzieje że radni spuszczą ten projekt w kiblu szkaractwa nam nie trzeba. Tam powinien powstać budynek w stylu starego browaru w Poznaniu a nie bunkier zaprojektowany po najniższej lini oporu.
|
|
Zajebiście!!! W końcu coś Łomza sobą zareprezentuje chociażby przed przejeżdzającymi warszawiakami prze legionów itd. A więc szykuje sie troche nowości w mieście wkrutce otwarcie nowej galerii stokrotki,GAleria przy Statoil za 1-2lata, na kauflandem szereg nowych osiedli,w mieście nowy budynek naprzeciw banku PKO mozna by dalej wymieniac. OBY TAK DALEJ!!!::D:D:D:D:D:D Pomysłowo.
|
|
kolumb;) przedstaw nam swoj projekt;) ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |