Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pielgrzymka na Jasna Gore |
O 6 rano planowany wyjazd maturzystow do Czestochowy. Co sie okazuje:dzieciaki czekaja,policjant z polcjantka we dwoje sprawdzaja chyba 11 autokarow. Wladza stara sie jak moze. Chwala im za to,staraja sie jak moga aby nasze dzieci dojechaly bezpiecznie. Uwazam jednak ze dwoje ludzi na zimnie meczy sie okrutnie sprawdzajac te auta. Czy nie mozna bylo wyslac 2 albo 3 ekip policji do wykonania czynnosci sprawdzajacych stan techniczny pojazdow i kierowcow? Dwa autokary wyjechaly nie o 6 jak planowano tylko o 7. Mlodziez zmarzla i"wynudzila"sie czekajac na odjazd. Przeciez wyjazd planowany byl od dluzszego czasu,wiec mozna bylo zorganizowac go lepiej
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pielgrzymka na Jasna Gore |
no nie poważka to jest problem i trzeba o tym rozmawiac!!! jak to tak mozna a ci zmarznięci ludzie przeciez nad ranem to moglo byc z 5 stopni no szok mróz aż dechy w płotach skrzypią moim zdaniem do sprawdzania autokarów powinni zwołac policjantów z całej polski no bo godzina na takim mrozie moze zakończyc sie hipotermią lub też poważnymi odmrożeniami kończyn pierwszego stopnia normalnie śmierć w biały dzien no chociaz jeszcze wtedy było ciemno ale tak jak tutaj advil przedstawił sytuacja naprawde nieciekawa i nie do pozazdroszczenia naprawde współczuje tym ludziom z całego serce i jezeli sobie cos odmrozili to naprawde życze do szybkiego powrotu do zdrowia pozdróweczka :))
|
|
***** chłopy pełnoletnie nazywasz dzieciakami ?
|
|
nie zapominaj o damach które tez jechały na te pielgrzymkie
|
|
CyberMass-a, 5 stopni to mróz? No a gdyby zwołali wszystkich policjantów z Polski, to było ich zapewne ięcej na pielgrzymkę do Częstgochowy. No i jeszcze potrzebna by była służba zdrowia też tak około 100 tys.
|
|
moze sie ktoś orjetuje czy bedzie zorganizowana wycieczna na ciemną góre?? biedne 19 letnie dzieci , a żeby im tak po piwku w ręke dać to by tam do teraz stali !
|
|
No super i bardzo śmiesznie. Jeśli młodzież marźnie przy dodatniej temperaturze to co mówić o małych dzieciach czy osobach starszych. A co będzie jak faktycznie przyjdzie zima? Czy zawiną ich w kokony? Więc ja mam pomysł, może nie róbmy z tej młodzieży kaleków życiowych i za nich się nie wypowiadajmy.
|
|
Nie chodzi o mroz,czy nie mroz. Ludzie chodzi o organizacje czegokolwiek w tym miescie. Lubisz czekac na autobusy czy tramwaje,lub na cokolwiek innego. Jak czekasz,czekasz a cos sie spoznia godzine to Ciebie szlak trafia tak czy nie?naewt w barze czy pizzerii czekasz dlugo to sie wkurzsz,nie?
|
|
życie uczy cierpliwosci a poczekac na autobus godzine to nie jest taka straszna rzecz da sie wytrzymac pomysl sobie o dojezdzających uczniach oni nieraz nie jedną godzine czekają i zdarza sie to często w tygodniu więc nie rób z igły wideł i jak ktos tu chyba niezauwazył post napisany był zartem i wcale nie wyrazał mojej opini o tej niby strasznej rzeczy
|
|
Bylem jednym z pielgrzymów i wyjerzdzalem przedostatnim autobusem. Przyznam, że nie zmarzliśmy, ani nic sobie nie odmroziliśmy, ale siedzieć godzine i patrzeć jak policjanci siedzą sobie w radiowozie czekając chyba na zbawienie nie było miłe. Pozdrawiam
|
|
ja tez bylam jedna z pielgrzymujacych ..... i tego co tu czytam to smiac mi sie chce.... to nie jest zadna orcanizacja miasta tylko osoby ktora zalatwia autokar i cala pielgrzymke w szkole... ja jakos nie mialam problemu .. my siedzielismy w autokarze juz przed 6 :P
|
|
Autobusy powinny być sprawdzone przed planowanym czasem odjazdu, tzn. przed godz.6 tą. Chodzi wiec o nie wypełnienie obowiązku sprawdzenia tych pojazdów w stosownym czasie i o to tylko chodzi , o nieobowiązkowość stosownych służb. Oczywiscie należy zauważyć: lepiej póżno niż wcale.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |