niedziela, 16 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"plastyczna" ręka historii

jak można "pięknie i mądrze", z precyzją ręki chirurga i okiem zegarmistrza uzasadnić istnienie obecnych granic tzw. województwa podlaskiego. Jak pięknie i z jakim kunsztem można fałszować historię. To tylko wie autor i mocodawcy
http://www.interklasa.pl/portal/dokumenty/m022/historia.htm

Dalej twierdzę, że ziemia łomżyńska jest pod okupacją białostocką, tylko i wyłącznie, aby wieś śledziowska mogła być stolicą podlasia, którego nie jest i nie będzie. Prawda panie ten tego? Jurgiel? Że po nazwisku nie powiem.

Nie lubię Białegostoku, żeby nie powiedzieć, że nie nawidzę (ale to już by trąciło rasizmem, jeszcze by się Pan Prezydent Brzeziński obraził, gdzie by kolana o dywany wycierał? - zresztą jak nam wiadomo z mediów Pan Brzeziński właśnie w Białymstoku ogłosił, że będzie starał się o fotel prezia - w Łomży i kamer, i krzeseł zabrakło).

A tak nawiasem, bo zapomniałem, nazywa się ludzi, którzy z okupantem przystają? No bo co w google wrzucę, to mi definicja przez palce nie przechodzi.

ściemka wszystkim

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "plastyczna" ręka historii

a kogo to obchodzi, jak wszyscy z Polski uciekajo
PATRZ CO JEST TERAZ, A NIE CO BYŁO !!!
zacznij życ t e r a ź n i e j s z o ś c i ą

-----------------------------------
//////////////////////////////////
-----------------------------------

no i dlatego od trzech lat jestem za granicą, POLSKI, podlaskiego - białostockiego tiem bardziej,

ściemka wszystkim

Łomża to raczej pod mazowieckie powinna być uznana, nie wiem jak wy ale dla mnie o wiele bardziej sie kojarzy, niż z białostockimi chatkami,

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mazowsze_%C5%81om%C5%BCy%C5%84skie

dla mnie to może leżeć nawet w stanie Texas, wbijam w to oby się coś działo do przodu...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org