poniedziałek, 17 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
IQserwis

Hej.
Słyszeliście o firmie IQSerwis?
Moja koleżanka tam pracowała i nie ma dobrych wspomnień...
Podobno dużo osób nie może wytrzymać z szefem...
Podobno też ten szef (pan Janusz), nie płaci pracownikom...
Koleżanka wytrzymała tam kilka dni i odeszła...
A co wy możecie powiedzieć o tej firmie?
Jak dla mnie to jeden wielki przekręt...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: IQserwis

co tu gadac... juz sama nazwa to pszekret. widziales cos ostatnio z nazwą IQ lub typu test osobowosci co nie jest pszekrentem?

jedyny prawdziwy jasio :}

przekret do entej potegi

Witam!

piszcie wszystko co wiecie. bede wdzieczny

a czym ta firma się zajmuje?

tak tak wyzysk i duża rotacja pracowników- nic dziwnego

lowca_snow a ja slyszałem że dziewczyny są zadowolone i jak na łomżyńskie warunki zarabiają dużą kasę, lepiej opłaca się im pracować w IQ niż w sklepie z ciuchami.

Jeśli nie płacili Twojej koleżance to dlaczego nie poszla do inspekcji pracy? Na tym forum cały czas obrabiają ludziom tyłki ale żeby się sprawą zająć na poważnie to już nie ma chetnych. I stały tekst: "dla mnie to jeden wielki przekręt".
Może niech Twoja koleżanka sama się wypowie?

nie mogla tego zgłosić do inspekcji pracy bo miała umowę o dzieło... cześć dziewczyn wogóle umów nie ma bo pan Janusz nigdy nie ma czasu ich wypisać...

to poszly do pracy bez umowy? lol

jedyny prawdziwy jasio :}

pracownice iqserwis;opinie sa rozne tak jak charaktery.nie rozumiemy ludzi ktorzy wypowiadaja sie na tematy o ktorych nie maja pojecia.sami sprobujcie a potem oceniajcie.jak mozna tak mowic o czyjejs firmie i ciezkiej naszej pracy.nie macie pojecia jak tu jest wiec nie wypowiadajcie sie na temat naszej firmy i naszego zespolu.a jesli chodzi o Naszego szefa Janusza jest naprawde ok.wywiazuje sie z obowiazkow,a jesli chodzi o wyplaty mamy je zawsze na czas.mY JESTESMY ZADOWOLONE .NIECH TAK POZOSTANIE I ZADNE NEGATYWNE OPINIE TEGO NIE ZMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lowca_snow to, że Twoja koleżanka miała umowę o dzieło nie zwalnia pracodawcy z zapłaty za wykonaną pracę i tym samym nie uniemożliwia Twojej koleżance zgłoszenia się do inspekcji pracy (rozpatrują nie tylko umowy o pracę lecz również umowy-zlecenia i inne formy zatrudnienia), więc nie kręć, bo ja tu czuję duży przekręt ze strony Twojej lub Twojej koleżanki.
Sądy pracy są przychylne pracownikom tak samo jak inspekcja pracy i to niezależnie czy odbywali tylko staż czy byli zatrudnieni na podstawie umowy.

lowca_snow jeśli pracownik nie ma umowy o pracę bo pracodawca go zwodzi i przedłuża okres pracy bez umowy, to też może iść do inspekcji pracy lub złożyć pozew do sądu, wystarczy, że będzie miał dwóch świadków tego, że był zatrudniony.
Tego wszystkiego można dowiedzieć się z internetu i nie trzeba mieć do tego ukończonych studiów prawniczych.
Ludzie, poznajcie swoje prawa a dopiero potem oskarżajcie nieszczęsnych pracodawców i lepiej to zrobić twarzą w twarz nawet za pośrednictwem sądu a nie rzucać na forum temat o przekrętów i złych pracodawców.

Pracowałam tam, fakt, że nie długo, ale wypłatę dostałam. W umowie jak wół pisze, że obowiązuje 7 dni wypowiedzenia. Jeśli się o tym nie zapomni wypłata napewno być musi... Chyba, że twoja koleżanka odeszła sobie z dnia na dzień to co innego.
Jeśli ktoś jak to się mówi "nawet eskimosowi potrafi lodówkę wcisnąć", i posiada talent do przekonywania klienta, to polecam IQ servis. Szef jest wporządku. Jeśli uda się zdobyć dużo umów kasa jest z tego całkiem ok. jeśli umów jest mało to niestety trzeba z tym się liczyć, że i kasa mała. Poprostu nie każdy się do tej pracy nadaje......

witam, pracowalem tam przez miesiac i wiem jak tam jest... nie wyplacili mi do tej pory peniedzy... bylem pare razy wyjasnic te sprawe, to dostawalem jakies glupie wymowki. NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!! po miesiacu zwalniaja i szukaja nowych naiwnych! Zglaszam sie z tym do inspekcji pracy...

Pracuję obecnie w IQ Serwis i nie dziwie się, że jest tu tyle negatywnych opinii... Przychodzą tu ludzie, którzy deklarują się na rozmowie kwalifikacyjnej, że będą pracować i są na tą pracę zdecydowane. Jak się później okazuje... Chowają się po kontach i modlą się by klienci telefonów nie odbierali, oczekują obiecanych "kokosów" za pracę, której nie wykonują, a następnie rezygnują z pracy nikomu nic nie mówiąc. Jak się ktoś nie wywiązuje z umowy to niech nie oczekuje, że któs za nim będzie latał i do domu mu wypłatę przynosił. Są tu zasady, których należy się trzymać, a jak któs lubi sobie robić przerwy kiedy mu się podoba, wychodzić na fajka co pół godziny to polecam pracę sklepie odzieżowym gdzie umiejętności sprzedażowe sprowadzają się do obsługi kasy. Ciekaw jestem czy inne firmy tego typu w Łomży szkolą pracowników na poziomie równym z bankami i towrzystwami ubezpieczeniowymi, bo w Biedronce szkolenia z Technik Sprzedaży, czy też Sztuki Wywierania Wpływu nie uświadczymy:/ Nie wiem również jaka firma na rynku łomżyńskim może zaoferować swoimi pracownikom przy 6. godzinnym trybie pracy takie możliwości zarobkowe. Tyle miałem do przekazania, a zainteresowanym pracą "gdziekolwiek" polecam przejść się na rozmowę kwalifikacyjną, a nie szperanie na forum. Dopóki Polacy lubią narzekać, dopóty fora bedą zalewane negatywnymi opniami na każdy (nawet najciekawszy) temat.

Pozdrawiam!

Witam kolegę z pracy (ciekawe którego:))

Ja równiez pracuje w IQ Serwis i podpisze się pod każdym słowem przedmówcy
Nigdy nie narzekałam na prace
Szef jest ok, nie mam z nim żadnego problemu, a do tego świetna ekipa :)
Wypłata zawsze jest na czas, każda godzina policzona
co do umowy to nie ma u nas osoby która by nie miała umowy, więc nie mówcie o czymś czego nie wiecie

I choć kokosów nie zarabiamy to na wypłatę narzekać nie można bo niektórzy musza pracować po 8 godzin dziennie, nieraz w soboty i niedziele a zarobi mniej niż niejeden pracownik IQ Serwis

Z dniem wolnym również nigdy nie ma problemu
studenci krzyczą że nie mają pracy a u nas co druga osoba to student i jak widać praca jest ale trzeba pracować a nie udawać ze sie coś robi
za siedzenie nikomu nie płaca

hyperion3 piszesz że "o miesiacu zwalniaja i szukaja nowych naiwnych!" to dlaczego niektóre osoby pracują odkąd tylko firma powstała?
Chyba że ktoś siedzi miesiąc czasu i nie robi zupełnie nic to niech się nie dziwi że wylatuje bo nikt takiego pracownika trzymać nie będzie

Jak widać większość osób opiera się na plotkach i domysłach, choć sama nigdy tu nie była
Chcecie coś pisać na temat IQ Serwis?! Przyjdźcie, popracujcie ze 3 miesiące i dopiero się wypowiadajcie

Każdy chwali swoje.
A wy widac jak pracujecie zawzięcie

for2na i Zaara
siedzą i klikają na 4lomza
na tym ta praca polega? na siedzeniu z nosem w kompie ? hehehe...

Nie Pozdrawiam

hehe jak widać kolejna osoba nie mająca pojęcia o pracy w IQ Serwis
tam pracuje sie od 15.00 :) wiec logicznie pojmując jesteśmy w domu :)

Masz jeszcze jakieś uwagi?

Nie muszę miec pojęcia o tej pracy bo mnie ona nie interesuje!!
Zresztą nie jest to praca godna uwagi
takie jak ty co to sie nie nadają do innej lepszej pracy
siedzą i nabijaja ludzi w butelkę....
no ale ktos musi to robić.

pozatym moja dyskusja z toba dobiegła końca

Nie Pozdrawiam

Skoro to nie praca dla Ciebie (a w dodatku nie masz o niej zielonego pojęcia) to nie wypowiadaj się w tym temacie
nadajesz się do lepszej?! to gratuluje... chyba że Twoja "lepsza" to siedzenie w domu i szukanie pracy gdzie za nic będą Ci płacić

dpaweld co do twojej wypowiedzi przekręt to chyba tak masz na imię
pozdrawiam was przekręty :)))

marysialomp

Mam pytanie czy w firmie IQ serwis dostaje sie sama prowizje czy jest takze stala pensja? Ai jakie sa tam godziny pracy? Badzo prosze o odpowiedz

Temat zapomniany a odpowiedzi na pytanie brak...

tak dostaje się podstawę, czyli kasę za godziny pracy do tego prowizja i różnego rodzaju premie
są 2 grupy ranna 8.45-14.45 i popołudniowa 14.55-20.55 pracujesz na 1 zmianę

przestrzegam wszystkich
podbijam temat
piszcie opinie, by nikt więcej się nie sparzył

onaion

ale przed czym przestrzegasz?

??!!

A moim zdaniem "łowca_snow" to nikt inny jak "pseudo-konkurencja" ktora z tego co wiem ostatnio kiepsko przędzie... ;) Pali się im wkoło tyłka i próbują odwrócić od siebie uwagę...

Mam jednak, że jeśli bywają tu logicznie myślące osoby...to potrafią czytać to wszystko co jest "pomiędzy" wierszami...

Super fajnie się wypowiadać za jakieś "rozgarnięte" koleżanki...i "walczyć" w ich interesie o "równe prawa"... Tylko...kto będzie walczył o prawa tego "strasznego pracodawcy", którego pracownica zostawia z dnia na dzień (jak łowca_snow twierdzi, pracowała tam TYLKO kilka dni i jednego dnia postanowila tam nie wracać)... ;)

Grubymi nićmi szyte...
I conajmniej niesmaczne...

Współczuję wspomnianemu Panu J...
Gratuluję cierpliwości...i zacięcia...
Bo wiem, ile kosztuje funkcjonowanie i utrzymywanie takiej firmy w obecnych realiach...

Ja pracuje w tej firmie i jestem bardzo zadowolona!!!!!Szef jest spoko i ekipa również!!! Więc nie wypowiadajcie się jak tam nie pracujecie!!! Każdy ma umowy. I zarobić też można.Koniec kropka.

IQSERWIS jest super!!!! i dają tam mega ***** bonusy.:):)

Chyba jednak IQSERWIS aż tak dobrze się nie ma skoro trzeba aż reklamować się w mediach. 4lomza i Narew.info:

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=24318
http://www.narew.info/wiadomosci/959-lomza-iqserwis-ma-sie-dobrze

Obrzydliwa reklama zakładająca, że ludzi to idioci.

Jak ma sie firma? Opowiem Wam bo miałem "przyjemnośc" byc jednym z pracownikow.
Zarabia sie na dziendobry 6zl/h (brutto) pomimo "atrakcyjnego" systemu prowizyjnego wyplaty wachaja sie w okolicach 1tys zl.
Niby spoko bo tylko 6h dziennie itp ale przeciez w normalnej pracy mamy minimum krajowe+ubezpieczenie+skladki emerytalne. Chcesz miec ubezpieczenie? ok ale ubezpiecz sie sam a to oznacza -100zl od wyplaty? Warto? Chyba nie skoro normalny pracowdawca sam nas ubezpiecza.
Pracownikow wiaze umowa o dzielo czyli nie posiadaja ubezpieczenia, nie ma zadnego pojscia na platny urlop chorobowy, bierzemy wolne i mamy poprostu dzien za jaki nam sie nie placi a potem z jeszcze problemy za mala frekwencje. W urzedzie pracy nie mozemy byc ubezpieczeni bo przeciez pracujemy :P i tym sposobem ani nie ma ubezpieczenia ani skladek emerytalnych ani pracy za dobre pieniadze.
Pracownicy sa caly czas naciskani na podniesienie wydajnosci a pracuja na bazach danych gdzie klijencji byli juz "obdzwaniani" kilkukrotnie co skutkuje mala sprzedarza... ale kogo to obchodzi, nie mowiac juz o wiazankach jakie slyszy sie od goscia do ktorego "netia" dzwoni 10 raz w ciagu tygodnia.
Na pierwszy rzut oka panuje mila przyjazna atmosfera ktora niestety jest tylko przykrywka do niemilej prawdy jaka panuje w firmie.
Mozliwosc dostania umowy o prace to zart. Raz ze potrzeba do tego wynikow w sprzedarzy jakie malo kto potrafi osiagnac a dwa to ze kiedy juz dostaniemy tą upragniona umowe to czeka nas kolejny zawod. Urlop jest nieplatny a aby dostac nasza uprgniona minimalna krajowa, musimy miec i tak wielka sprzedarz.
Mam nadzieje ze troszeczke przyblizylem obraz tej pieknej firmy i ze tych kilka zdan da do myslenia młodym osobom poszukujacym pracy.
Pozdrawiam.

powiem tak..jest tak jak opisal to kolega niewiempoco.ale sa tam ludzie ktorzy pracuja tam dlugo,a nie tak jak niektorzy przychodza na tydzien-dwa i maja niewiadomo jakie wymagania.jak w kazdej pracy sa gorsza i lepsze dni,jest tak ze sie cieszysz z wyplaty,ale tez tak ze nad ta wyplata placzesz(no fakt ze czesciej placzesz).duzo w ta firme wnosza ludzie ktorzy tam pracuja,kazdy proboje sobie pomagac(chodzi o pracownikow,bo dla postawionych wyzej wazne sa wyniki i maja na to ogromne parcie).ludzie sa tam dosyc zgrani i z tego co wywnioskowalem gdy tam pracowalem ta firma istnieje tylko dzieki cierpliwosci i przyjazni ludzi ktorzy ze soba pracuja.Bo uwierzcie ciezko by bylo wytrzymac gdy wyrzywa sie nad tobą teamlieder(chyba są dwie dziewczyny i jeden facet,to o tego typa chodzi) gdybys nie mial tam do kogo geby otworzyc.podsumowujac..jedyne co w tej pracy cie przytrzyma to ludzie ktorzy beda obok w boksach! pozdrawiam dawna ekipe IQ serwis!!

A ja to bym chciała, żeby pracownicy tej firmy nie dzwonili do mnie z częstotliwością 3 razy w tygodniu o różnych porach, bo już mi nerwy nie wytrzymują i bywam nie grzeczna, bo żadne prośby o wykreślenie z rejestru telefonów stacjonarnych niewiele dają.

Może właśnie dlatego, że miejscowi mają już dość tych telefonów w mediach potrzebna była taka promocja ochydna pod hasłem "IQSERWIS ma się dobrze".
Szkoda, że ich odbiorcy po masie telefonów od nich już tak dobrze się nie mają...

podpowiem,ze jezeli nie jest ktos zainteresowany to nalezy grzecznie omowic gdyz telemarketerzy potrafia sie mscic:D a tak na powaznie..to naprawde nie jest wina pracownika,bo zdaza sie ze ktos dzwoni pierszy raz a dostaje wiazanke za poprzednich 10;/ poprostu biura sprzedazowe korzystaja z bazy numerow ktore sie czesto powtzarzaja i nie sa ze soba powiazane.czasami dla tych niemilych klientow az chce sie zyczyc zeby kiedys musieli posiedziec po drogiej stonir przynajmniej kilka godzin,wtedy zastanowiliby sie dwa razy zanim dostaliby slowotoku na temat jak bardzo jestesmy wku******cy i wgl;/

Zgadzam się z Tobą dziubek. Siedzisz 6 godzin w boksie, obdzwaniasz całą Polskę. Jak Ci się trafi ktoś kulturalny to jak skarb, aż się gęba sama śmieje. Baza do najlepszych nie należy. A często gęsto zdarza się, że umowy już są przedłużone. Mnie najbardziej śmieszy pytanie "a skąd ma Pani mój nr tel?" jak to skąd hehehe Ludzie czy wy w ogóle nie czytacie umów, które podpisujecie. Sami wyrażacie zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych, a potem się dziwicie, że wasz nr tel jest sprzedawany do tym podobnych firm.
Odnośnie artykułu. Artykuł był napisany w celu sprostowania wypowiedzi na forum 4lomza. Jakoby firma nie wypłacała wynagrodzeń pracownikom itp. Nie po to aby te firmę promować.

hehe no wlasnie..albo czy pan/pani wie ktora jest godzina do h**a??"tak prosze pana 17.20" Po 16stej sie ku**a biznesów nie robi!!!

Ludzie, Wy chyba z nudów rozpisujecie takie głupoty....

Artykuł był odpowiedzią na sytuację związaną z konkurencją, która działała w Łomży w starym Atomie.

widzę że historia lubi się powtarzać.Ludzie weźcie zajmijcie się czymś pożytecznym niż wypisywaniem głupot dla zabicia czasu.Ludzka głupota nie zna granic.PIszecie takie bzdury a tak naprawde nie macie pojecia o niczym.ojej baza jest nie dobra?biedactwa!chyba jesteście handlowcami,a nie automatycznymi sekretarkami!także czasami wystarczy spiąć troche pośladki,a nie opowiadać ostatnie przeżycia z yamy koleżance bądź koledze z boksu!!nikt nie powiedział,że będzie łatwo,ale nikt też nie jest fundacją charytatywną i nie będzie płacił za siedzenie.Wrócę jeszcze do tych nie miłych klientów!sami postawcie się w sytuacji klienta.Nie zawsze jest odpowiednia chwila na rozmowę.Każdy może mieć gorszy dzień,a wy jak traktujecie osoby które dzwonią do Was z jakąś propozycją?wiecie co....szkoda slów na Was....

stokrotka

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org