wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Internet

Witam i wszystkich bardzo proszę o pomoc,skąd z jakiej firmy najlepszy jest internet.Mieszkam w bloku,przy Ks.Anny,czytałam teraz ofertę firmy Ist,czy ktoś powie mi na co zwracać uwagę ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Internet

Jeżeli dużo ściągasz z neta to IST jest chyba najlepszym rozwiązaniem. Stosunek jakość/cena. Jeżeli tylko przeglądasz strony i nic pozatym to najlepsza będzie najtansza ofertę. Pomijam fakt że mogą być problemy techniczne u niektórych dostawców.

Stefan,dziękuję za wypowiedź.Czy ktoś jeszcze może coś powidzieć?

IST jest dobre jak duzo sciagasz, ale masz minus w umowie, najszybszy masz na rok, a slabszy musisz podpisywac na 2 lata, no i nie ma tam za milej obslugi. Net z multimedia tez jest dobry a umowe mozesz na rok podpisac i jak sie nie spodoba mozesz po roku zmienic (w przeciwienstwie do IST) i o wiele milsza jest obsluga, i cenia sobie klienta lojalnosciowego (masz z tego profity). Jednak wybor zalezy glownie od tego po co jest Tobie potrzeby Net i na co sie glownie nastawiasz? Pozdrawiam i zycze dobrego wyboru

nie prosciej sie zapytac osoby u kturej jestes teraz? po hoscie wnioskuje rze albo ih reklamojesz albo u kogos jestes kto ma IST. 3 wariant jestes glupsza nisz mysle

jedyny prawdziwy jasio :}

:):):):)

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Veekee też dziękuję za wypowiedź i pomoc.

W IST najszybszy internet teoretycznie jest do 8Mb/s, ale faktyczne potrafi spadać do 1Mb/s. Podobnie w prędkościach 512kbs i 256kbs są spadki w czasie największego obciążenia, które potrafią nieźle ludzi wk…ć. Byłem u znajomych to mówi, że wieczorami zawsze spada z 20kbs.
W innych miastach są prędkości gwarantowane w sieciach tzn. jeśli masz umowę np. 512kbs, to jest to dolny pułap, na ogół operator daje rezerwę ponad, to przy obciążonej sieci wieczorami nigdy nie spadnie poniżej limitu. Dziwne, że u nas na to nie wpadli. Tak jak napisano wyżej umowa na rok jest tylko z najwyższą prędkością, reszta na dwa lata. Warto porównać ceny z Multimedia, TP SA i wybrać co najlepiej pasuje.

neo i wszysko jasne

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org