wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy Łomża nie jest dobrym miejscem na Lotnisko ?

Czy Łomża nie jest dobrym miejscem na Lotnisko ?Łomża mojim zdaniem jest dobrym miejscem na Lotnisko.Unas dużo razy robio zawody Na motolotniach i inne np.jak wczoraj na polu na przeciw Plaży miejskiej.zamiast na polu to morzna było by na Lotnisku.i By zrobili jakis areoklub tak jak jest w suwałkach.Jak tam byłem to dużo tam samolotów lata A wogule tam majo swojo Izbe gospodarczo.I dlatego tam jest tyle zakładów. Unas powini terz to zrobić.Co wy otym SĄdzicie ???

<...>Albo damy radę , Albo jak tynk odpadamy<...>

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy Łomża nie jest dobrym miejscem na Lotnisko ?

Proponowałbym najpierw sięgnąć po słownik poprawnej polszczyzny. Tak ja sądzę.

FELIX CO SIE CZEPIASZ chłopak chciał sie wykazać zeby mamusia zobaczyła jego text w gazecie. A co do tematu to dobry pomysł z tym lotniskiem nie mamy pociągów PKS z nas zdziera(student) to może samolotem bede do szkoły dojeżdzał :)
Pozdrawiam.
PS. Puźniej może na bardziej błyskotliwą wypowiedz sie wysile ale teraz mi sie nie chce :P

aszzzz kolo sie naprodukowal polowy z jego wypowiedzi nie moglem od razu skumac :D pojde w slady Abcd tez sie pozniej wysile a teraz spadam jesc obiad :D

Teraz po uszy w tym wszystkim tkwisz
Jak nie wiesz to lepiej śpisz
Zamknij mordę, albo w język się gryź
To potem milczenie okaże się złotem
Mój cały skład ma dwa ważne loga
Pierwsze szanuj przyjaciół, drugie deptaj wroga

Miało przecież powstać lotnisko w Czerwonym Borze, ale ostatnio jakby się zrobiło o nim ciszej, a może ja nie zauważyłem informacji w prasie. I życzę osobom zajmującym się tym tematem, aby im się udało.

Lotnisko w czerwonym Borze nie zrobio jak cos to tylko dla wojska hehe.Ale żeby zrobili blisko Łomzy a nie gdzieś w Lesie.I mi nie zalezy czy to bedzie w gazecie !!!tylko Chciałem sie dowiedziec co otym sadzicie???Bo ja mysle ze mogli zrobic to.

a kto by tu przyleciał kolejny biskup z kropidłem i święcona wodą

nazis

FELIX MASZ CAŁKOWITĄ RACJĘ!!OCZYWISCIE ZE W ŁOMŻY MOŻNA BY BYŁO ZBUDOWAĆ LOTNISKO!ALE GDZIE?!?!JAK NARAZIE ZAPEWNE MIASTO NIEMA KASY NA TAKIE RZECZY ZRESZTO TE LOTNISKO BY BYLO MAŁE BO NIE MAMY TAKICH WOLNYCH PRZESTRZENI NA TAKIE RZECZY JAK LOTNISKO!ZEBY ŁOMŻA MIAŁA TAKĄ POWIERZCHNIE JAK WAWA TO LOTNISKO BY STALO JUZ TU OD LAT!!

No i było W CZERWONYM BORZE ale nie lepiej w łomzy ??>>???

Z drugiej strony, jakie to miałoby być lotnisko. Pasażerskie? A kto by z niego latał i dokąd, bo chyba nie do Londynu, czy N. Yorku, bo to już inna klasa lotnisk. Natomiast lotnisko sportowe - jak najbardziej. Teren w Czerwonym Borze jest. Dojazd z Łomży czy Zambrowa jest dobry. Może w przyszlości mały ruch pasażerski.

Mi chodzi o lotnisko sportowe jak w Suwałkach.w Czerwonym Borze jest dobre Miejsce Tylko szkoda ze tak w Środku lasu .Niech sie ktoś pomyśli nad tym !!!!!

I JA SIE PYTAM CZY DOBRE MIEJSCE !!!!!

A kto będzie to lotnisko opłacał jak na szpitale i inne ważniejsze cele brak kasy, chcieć można ale czy nie lepiej wydać tą kase na coś bardziej potrzebnego w naszym mieście?????

bartez. To żaden problem, las można wyciąć i nie będzie już w środku i będzie dobre miejsce.

Pomysl bardzo mi sie podoba, trzeba troche odswierzyc lomze a nie pozostawac przy starym do konca zycia. Mysle ze zbudowanie lotniska bylo by plusem dla lomzy. To by nie musialo byc duze lotnisko. Moglo by byc tylka dostosowane do paralotni. Moze byc nawet prywatne.(Czy mozna bylo by je zrobic na terenie przystosowanym do rolnictwa? Mysle ze tak jesli odpowiedni projekt przejdzie przez urzad miasta.) Czlonkowie klubu jak na czlonkow przystalo by mieli jakies stawki miesieczne. Oczywiscie byly by dyskusje na temat zbierania funduszy. (jakies pokazy, przelot paralotnia nad lomza, mogla by byc to tez atrakcja turystyczna.) Mysle ze po jakims czasie wszystko bylo by ok. Nie potrzeba duzo miejsca na takie lotnisko. Mysle ze dwa hektary w zupelnosci by wystarczyly. Jakis gararz. Strona w internecie.(Mozna znalesc patrona albo zalorzyc za darmo.) Zrobic kartki, pojechac do innych miast i dac sklepom zeby kazdy mogl sobie wziac jedna. Przed zaczeciem budowy trzebabylo by wycenic przyblizony koszt i mozna dzialac, albo zobaczyc co mozna z tym zrobic. Jesli ktos wyceni taki koszt i nie bedzie mial funduszy na wykonanie projektu, niech wysle na forum i zobaczymy co mozna z tym zrobic.

lasu tak prosto nie można wyciąć na to tez trzeba sie z papierkami nalatać
po za tym po co wycinac za nowym mostem jest wystarczająco dużo miejsca

No własnie ale mogło to Fundnać Województwo Podlaskie. Białystok by mógł to sfinasować albo dac przetarg na lotnisko dla jakiego prywatego inwestora jak np.w Białej Podlaskiej czy tam gdzie i nie trzeba robić ogromnego lotniska !!!I wtedy by urzad nie marnował kasy na lotnisko tyko na np.szpital albo td.

O rany, o rany, ja też chcę zobaczyć swój tekst w gazecie !!!

Dlatego proponuję, żeby przy przystani kajaków nad Narwią zbudować bazę remontową dla łodzi podwodnych, na wieży ciśnień założyć stanowisko obserwacyjne latających spodków, a na Starym Rynku wybudować chatkę Św. Mikołaja. Renifery będzie mógł pasać na "muszli".

Co o tym sądzicie? Wystarczająco dobra propozycja, żeby i mój tekst trafił do gazety?

Pozdrawiam.
grover

O rany, o rany, ja też chcę zobaczyć swój tekst w gazecie !!!

Dlatego proponuję, żeby przy przystani kajaków nad Narwią zbudować bazę remontową dla łodzi podwodnych, na wieży ciśnień założyć stanowisko obserwacyjne latających spodków, a na Starym Rynku wybudować chatkę Św. Mikołaja. Renifery będzie mógł pasać na "muszli".

Co o tym sądzicie? Wystarczająco dobra propozycja, żeby i mój tekst trafił do gazety?

Pozdrawiam.
grover

To zrob! I nie przejmuj sie tym kto trafi do gazety. Jesli niczego nie bedziesz robil to napewno nie tarfisz. Dzieki ze jestes z nami, bo tak naprawde to zazdroscisz. Nie widze innego powodu na to zebys tutaj pisal takie bzdety. Mnie nie obchodzi czy chcesz czy nie, tak samo jak mnie nie obchodzi czy tekst bedzie w gazecie czy nie. Jest temat o lotniku to dobrze, nie musisz tutaj nic pisac. Chcialbym zeby lomza miala mniej takich baranow jak ty. Bo zamiast podtrzymywac kogos na duchu, tylko dolujesz swoim "gadaniem". I wyjdzie na to ze nikt nie jest w gazecie, ale ty sie cieszysz bo ciebie i tak nie bylo by stac zeby w niej byc. Nie prawdaz?

@Bartez nie moge sie tym zajac, spruboj sam cos wykombinowac, grunt to znalezc kogos kto jest zainsteresowany twoim pomyslem i rozwinac go. Nie moge z toba go rozwijac bo jestem za granica.

McPeter - pudło! (z tą gazetą - o ile Grover jest tym o kim myślę :-D )

---
PGG

McPeter, ale mi dowaliłeś. Nie mogę pozbierać się z podłogi (ze śmiechu). To jak w tym przysłowiu - uderzyłem w stół, nożyce się odezwały. Chylę czoła przed wysokim poziomem Twej polemiki, Twoje merytoryczne argumenty (np. ten o baranie czy o bzdetach) są tak silne, że nie potrafię dać im odpór, a kwiecisty styl Twojej wypowiedzi naprawdę mi zaimponował.

Jakie to szczęście, że Łomża ma takich wartościowych obywateli jak Ty.
Życzę Ci powodzenia w dalszych próbach dostania się do gazety. Tylko popracuj nad ortografią, bo redaktorzy "Bezcennej" urobią się po łokcie, zanim wszystkie "byki" Ci poprawią.

Tester - pozdrawiam ;-)

grover

To powiedz mi o co wam chodzi wogule tutaj? Po co takie posty?

McPeter - jeśli nie zrozumiałeś, to Ci chętnie wyjaśnię.
Po to, żebyś na chłodno się zastanowił nad swoją propozycją. Czy naprawdę sądzisz, że Łomżanom do szczęścia potrzebne jest lotnisko? Kto miałby założyc tu aeroklub? Za czyje pieniądze i najważniejsze - dla kogo? Uważasz, że zaraz ustawi się kolejka chętnych do nauki kursu latania cessną albo chociaż paralotnią? Naprawdę widzisz w Łomży rynek dla takich usług? Bo chyba nie myślałeś nad lotniskiem pasażerskim?

Na potrzeby sportowego latania wystarczy dobre, równe, idealnie wykoszone pole. Nie trzeba wycinać lasów. Do tej pory się sprawdzało. A jeśli ktoś chce polatać, to pofatyguje się te 80 km do Białegostoku.

Naprawdę chciałbym - jak piszesz - "podtrzymać Cię na duchu", ale nie widzę powodu, dla którego warto zawracać Narew kijkiem. Padały już na tym forum pomysły przywrócenia linii PKP do Łomży, a jeden gość swego czasu z uporem maniaka twierdził, że Łomża powinna mieć lotnisko dla tanich linii lotniczych.

Wybacz, ale Twój pomysł również między te propozycje włożę.
Pozdrawiam.
grover

Jak nie Lotnisko To Niech USA Postawi Baze wojskowo Na Narwi I w Czerwonym Borze.By była baza i rózne inne i byśmy sie nie bali ataków na Łomze i co Pasi ?? napiszcie do Prezydenta a lbo do Busha i bedzie spoko i zaraz przyślo arsenał broni i dupereli.

A MI NIE WAŻNE CZY TO BEDZIE W GAZECIE>BO JUŻ MIAŁEM SWOJE TEKSTY W GAZECIE !!!MI CHODZI ZEBY ZROBIC SHOW.I ŻEBY SIE DOWIEDZIAŁ PREZYDENT MIASTA CO MI SIE NIE PODOBA W NASZEJ DZIURZE BO NIC SIE NIE DZIEJE !!!

grover - zgadzam sie z Toba. Obstaję za opcją remontowni łodzi podwodnych na Narwii. (hahahahahahah)

A poważnie, lotnisko jest w Czerwonym Borze, więc do rekraaacji są do ząłatwienia tylko kwestie prawne. Czy zarządca tj. Marszałkostwo, (czy ktoś inny) chce przekazać (i komu, za ile itd..), to już inna sprawa. Grower zwrócił uwagę na coś podstawowego - kasę. Kto ma płacić. Budowa lotniska w Łomży to gdzie? Na Al. Legionów?, a może w Parku? Takie obiekty powstają poza miastem.
Pozdrawiam

bartez Jak bedziesz pisal wszystko przez RZ" to moze kiedys trafisz na dobry wyraz!! hahahaa spoko tex :D

Mam prośbe do chłopaków z bezcennej umieście jakiś text McPetera bo sie chłopak załamie tyle sie produkuje i tylko Go krytykują:)
Pozdrawiam McPetera koleś jescze bedzies zmiał swoje 5min.

A o czym tu gadać. Nie lotnisko, a pracy i chleba!

A co Pracy nie masz i chleba ??? Bo ja mam i chce jakieś rozrywki i żeby coś sie działo np. żeby zrobili nowo fabryke albo Wiezienie hihi coś obojetnie tylko żeby było nowe i rozwijało sie !!!!!!!

Łomża mojim zdaniem jest dobrym miejscem na lądowisko bo jak zaczną odlatywac to po nas!!! hahaha

W LOMZY WYSTEPUJE W PEWNYM STOPNIU BEZROBOCIE!A TY BARTEZ GADASZ O LOTNISKU BUAHAHA!!CHCESZ ROZRYWKI A CO NA LOTNISKU BEDZIESZ MIAL JAKOS ROZRYWKE!?!?!LOTNISKO ZBUDUJO TO TYLKO DLA JAKISCH MODELARZY,PARALOTNI,MOTOLOTNI NO I MOZE JESCZE JAKISCH SAMOLOTOW MNIEJSZYCH TAKICH JAK:CESNA LUB JAKIES AWIONETKI I NIC WIECEJ ZRESZTO LOZMZA NIE MA KASY NA TAKIE RZECZY A SPONSORA NIE BEDZIE BO...NIKT NIE BEDZIE INWESTOWAL W LOTNISKO W TAKI MALYM MIESCIE JAK LOMZA!!!!!!!

JA myśle i moji ziomale że Łomża jest dobry miejscem na Lotnisko, ale kto to zrobi ??napewno nie miasto !!!!ale dobry pomysł...BArtez masz jakies jeszcze fajne pomysły ????

PEJA I NIE ZMIENIA SIE NIC.......

Lotnisko w Łomży??? Chyba komuś się we łbie pomieszało. Na motolotnie wystarczą pagórki w okolicach Siemienia. Jedyny helikopter, który lądował na podwórku tego, o którym wszyscy wiemy, należy do historii. Lepszy pomysł... schronisko (dla bezdomnych). Tych przynajmniej przybywa.

***** chyba nikt nie czyta tytułu tego tematu tam pisze wyraznie CZY ŁOMŻA NIE JEST DOBRYM MIEJSCEM NA LOTNISKO !!!!!a helikopter gdzie ma ladowac jak nie ma lotniska ???????pomysl łajzo !!!!!

To ty pomyśl... Helikoptery z definicji nie potrzebują lotniska - to pionowzloty... wystarczy otwarte pole ok. dwukrotnie przekraczające średnicą rozmiary rotora głównego. Ale ty "ziomalu" wiesz lepiej, nie?!

A tak na marginesie - czytając twoje wypociny przychodzi mi na myśl tylko jedno określenie: kasztan.

Brawo Mad_Blunted. Więcej dżezu. Może PEJA się wreszcie skasztani i przestanie walić jak łysy pałą o beton.

ojeny ale mi dowalił !!!!! jak nie powiedziałeś w pysk to nie poczułem nic .
A co Prezydent Łomży Jerzy Brzeziński walił w TV ŁoMzA ze lotnisko by chcieli ale Białystok nie pozwala albo co innego !!! zamiast tego Akua parku to koło narwi zrobili te lonisko male ale coś !!!! i by natym lotnisku nie tylko samoloty lądowały ale by mogli robic tam imprezy tuningowe ale jakies z samochodami i terz jakieś giełdy w niedziele robic np. Giełde Samochodowo.ja bym tam przyjedzał i bym palił gume moim autem.lotnisko ma wiele funkcji !!!!!!

No i się skasztanił... :)

PEJA juz nie mam wiecej pomysłów(co ja kopalnia ?) i Dziekuje za poparcie ale nie trzeba.no i co ?na podsumowanie tematu : łomża jest dobrym miejscem na Lotnisko.nawet prezydent tak myśli no ale nie wybudują tego lotniska to Niech sie Wezmo Za Obwodnice !!!!!!

Ej ZioMy Z ŁomZy.Lotnisko ??gdziE ??KiedY ?? I Dla KogO ?? BARTEZ ZB*uduj na Ten Plac Niby Lotnisko OkEy ??POłuż NawieszchNie i OgrodZ A gdzie To Sam PoMysL !!JesteM ZA LotniskeM )))).TecHno AriVa AriVa ŁomzA sIe KiVa !!!1

<Jedziemy Po Zioło>

O kuźwa, to Wy tak poważnie o tym lotnisku? :)))
Straszny dżezzz - kupa śmiechu, te forum jest chyba teraz najśmieszniejszą stronką w necie - naprawdę chłopaki - dajecie żaru :D
Bartez & DJ*? rulezzz

Nie my na poważnie tylko takie dziadek garbaty z jakiego kluby lotników ze w Czerwonym Borze juz cos kombinujo majo problem w Naleśnictwie ale muwio ze załatwio to.Dzis byłem tam dobry dojazd do tego terenu , jest górka na kturej stoji wysoka wierza kontrolna i obok domki z kturych strzelano na srodku trawa bunkry i krzewy.Najgorzej ze to był poligon i jest nie ruwno ale zrobi to i sa bunkry jeszcze czyne to nie rozwalo ich dobre miejsce dużo złomu i militari jak by ktos chciał znalazłem 2 łuski i kilka drobiazgów do innych militarnych zeczy np.zawleczki do granata i td.
Żegnam Was to jest dobry pomysł !!! a kozystac z tego zawsze sie znajdzie..:DD:D:..

<Jedziemy Po Zioło>

Dj.Desk ma racje jakiś garbaty anioł wszedł na ziemie i powiedział że chcą wybudować Lotnisko w Czerwonym Borze na poligonie dawnym jakieś utrudnienia Majo ale załatwią to szybko  Nereczka wam Ludzie 

Anioł - :D
No cholerka - to lepsze niż wszystko inne :D
Jak wyglądałoby to forum bez Barteza i DJ-ów? Nuda. Szkoda, że PEJA odszedł :)

Pozdrawiam - DJAdam

Już wruciłem PEJA Atack jest ale dj-ów nie ma :-( ale to znaczy że forum jest moje !!!!!!!!!!!!!! A co do lotniska to kiedy to zacznaą ??

<...> ALbo rade damy , albo jak tynk odpadamy <...>
Peja-kolejny stracony dzień.

WEŹ TY SIE ***** BARTEZ ZAMKNIJ I MNIE NIEWKURWIAJ NIEDOŚĆ ŻE NIE UMIESZ POPRAWNIE STOSOWAĆ POLSZCZYZNY TO NA DODATEK MASZ POWAŻNIE NASRANE WE ŁBIE!!!!!!!!!!

OOOOOOO DJ-ej Powrucił :( ale długo se posiedziałem na tym forum :( hehe a co do BARTEZA to On jeszcze tu JEst ?

<...> ALbo rade damy , albo jak tynk odpadamy <...>
Peja-kolejny stracony dzień.

eee tam...wzięlibyście się lepiej za poprawianie zagrożeń na półroczę...hehe ;-)
Pozdro!

Ja to już mam Lotnisko w domu :D:D a co do ocen to 6 pał wystarczy :)

A ja niemam jeszcze trojanbusa WNB

Lotnisko Rulezz ale jusz tyle mineło od tego postu a tu Lotniska jak nie było tak nadal nie ma :) :)

Dj.Pyku.Lomz@.poland

Tak, i jeszcze żeby tramwaj jeździł między dworcem PKS i lotniskiem. Albo jeszcze lepiej metro.
Ludzie, bredzicie jak Kiepscy. Czego ja już w 4Lomza nie czytałem! Lotnisko, multikino, akwapark... jeszcze chyba kosmodromu nikt nie wymienił.

Dwa pytania.
1. Po co ktoś, kto ma samolot miałby przylecieć nim do Łomży? No po co? Las Vegas zlikwidowali?
2. Lotnisko sportowe - OK. Fani latania niech kupią sobie łąkę, zainwestują kesz i niech się bawią. W Łomży jest kilkunastu zapaleńców. Niech się bawią za swoje.

Lotnisko za kasę z budżetu miałoby sens, jeśli choć 1/4 mieszkańców mogłaby sobie pozwolić na awionetkę, motolotnię czy szybowiec i miałaby chęć z tego korzystać. Tymczasem 90% łomżan albo nic nie zarabia, albo zarabia w okolicach ustawowego minimum. Już ich widzę, jak poginają na pulwy pofruwać sobie przed kolacją u Baranowskiego. Bądźmy realistami. Większości nie stać nawet na pięciominutowy przelot z okazji jakichś imprez.

Zrozumcie jedno: aby miało sens włożenie w Łomżę pieniędzy, inwestor musi mieć pewność, że albo mieszkańcy, albo walący tu tabunami turyści umożliwią mu zwrot kosztów i utrzymanie rentowności. W tej chwili to niemożliwe. Tubylcy są goli i zarobić dadzą najwyżej grabarzowi i księdzu, a turysta nie ma tu czego szukać.

Romi

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org