Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wykładowcy |
Witam. Zaczynam studia w Jańskim i chciałabym poznac opinie o szkole jak również o wykładowcach na kierunku Zarządzanie. Czy jest ukierunkowanie na przekazanie wiedzy studentowi? Zapewne jak wszędzie są wykładowcy potrafiący zaineresowac studenta wykładem jak i tacy którym daleko do tego,żeby nazywac ich wykładowcami.Jakie przedmioty są ciekawe,a jakie są zgrozą studentów? I czy ciężko jest z zaliczeniami i egazminami? Z góry dziękuję,za ewentualne odpowiedzi. Pozdawiam. MaSie
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wykładowcy |
takie pytanie powinnaś zadać zanim zdecydowałaś sie na tą uczelnie ta uczelnie ni ema pochlebnych opini
|
|
Bedziesz miał papierek ale nie wiedzę i tym papierkiem bedziesz se mógł wytrzeć bo zadnej pracy on ci nie zapewni.
|
|
daruj sobie tę szkołę. Lepiej za darmo państwową skończyć. A jeśli Jański to lepiej jedź za granicę na czas studiów-przynajmniej pieniądze zarobisz godne bigi2004
|
|
dokładnie, żadnej normalnej pracy po tej szkole nie znajdziesz...
|
|
lepszą pracę znajdziesz nie pokazując tego papierku :P
|
|
a to żeś wybrała sobie szkołę....
|
|
Witam.Bardzo ciekawe wypowiedzi.Szkoda tylko,że takie powierzchowne. Zastanawiam się czy wypowiadają się osoby które są jej absolwentami.Nic na to nie wskazuje.Raczej takie ktoś coś,gdzieś słyszał.Jak to mowią: dzwony biją tylko nie wiadomo w którym kościele.Szkołę wybrałam sobie taką a nie inną. Nie "papierek" a to jakim ktoś jest człowiekiem ma o wiele większy wpływ czy sie znajdzie pracę.A przede wszystkim znajomości.To jednak odrębny temat. Drodzy forumowicze poprosiłabym o konkrety odnośnie pytań.Pozdrawiam. MaSie
|
|
Skoro wybrałaś tą uczelnie więc odpowiedzi na Twoje pytania są nie na czasie. Teraz sama będziesz mogła to ocenić . A jak koniecznie chcesz się czegoś dowiedzieć to poszukaj w historii forum, bo podobne tematy już były.b
|
|
ja znam po prostu kilku absolwentów. na głupi problem związany z informatyką absolwenci przychodzili do mnie nawet w takich sytuacjach jak zmiana czcionki w Wordzie, albo wpadali w panikę na widok tzw. blue screena, a co to jest język C to słyszeli gdzieś ze słuchu. Jak jest na innych kierunkach? Nie zdziwiłbym się jak byłoby podobnie
|
|
Co do informatyki to komputer ma prawie każdy w domu i jest w stanie się nauczyc jego obsługi.Nie wierzę,ze tylko i wyłacznie absolwenci tej uczelni mają takie problemy.Znaczyło by to ze w tej szkole każdy się uwstecznia. I tak jak ja mając informatyke w małym paluszku po jej skonczeniu nie bedę wiedziała jak się włącza komputer :).NIe szkoła świadczy o człowieku, a człowiek o szkole.Jak to mówią: chłop ze wsi wyjdzie,ale wieś z chłopa nigdy.Bez urazy.Tyle osób jednak kończy tę uczelnię, jak by była taka do niczego to by nikt tam nie szedł.Miejsca też jakieś w rankingach zajmuje.Znam uczelnię niepaństwową gdzie panuje istna rewia mody.Kto lepiej ubrany,uczesany.Która dziewczyna ma dłuższe tipsy.Nauką nikt się nie przejmuje.Czyżby Janski to przebił? MaSie
|
|
Hej. Jeśli chodzi o Jański to po tych studiach pracy nie znajdziesz większość tak twierdzi zaliczenia nie są trudne jakiś prezent dla wykładowcow lub flacha i masz zaliczony semestr no ale to zależy od wykładowców oczywiście he. Większość z nas idzie tam gdzie nam bliżej to normalne bo nie chce nam sie tłuc autobanami jeżeli pracujemy 5 dni w tygodniu i co dwa albo co tydzien zjazdy koszmar nikomu sie nie chce :( Chyba że ktoś ma nadzianych starych i płacą za studia to wtedy inna bajka. pozdrawiam
|
|
a po co iść do prytatnej znaczy płatnej szkoły?? ja te same kierunki ma się za darmo na miejscu?? no sorry socjologia:Dkierunek gdzie pół grupy to cały rok:) bigi2004
|
|
borcia: Co do informatyki to komputer ma prawie każdy w domu i jest w stanie się nauczyc jego obsługi. ha ha ha to ty nie wiesz co to jest informatyka. czyli jak umiesz odczytac godzinę z zegarka to jesteś zegarmistrzem? mala22: Większość z nas idzie tam gdzie nam bliżej to normalne bo nie chce nam sie tłuc autobanami jeżeli pracujemy 5 dni w tygodniu taa jasne. taniej wyjdzie Ci dojeżdżać taksówką do darmowej, niż płacić w jańskim. czyli zgadzam sie z bigi
|
|
Do Anty4Lomza. Wiem,ze ciężko Tobie to sobie wyobrazić,ale wiem co to jest Informatyka.Zazwyczaj na Informatyce na uczelniach na podsawach jest Office.Jak ktoś kleci kilka zdań krytyki na forum to też krytykiem go nazwac nie można. Acha ,temat typowo socjologiczny:Ludzie nie umieją odpowiadac na zadane im pytania. A krzyczą Ci którzy mało wiedzą. Czy jest w stanie "wypowiedzieć", w tym przypadku napisać jakieś konkretne informacje na temat? MaSie
|
|
1. Po co pytasz się o czyjeś zdanie skoro masz już własne? Każdą negatywną opinię starasz się sprostować, czyli co-chcesz forumowiczom udowodnić, że to jest jednak dobra szkoła? 2. Napisałaś, że nie papierek a to jakim ktoś jest człowiekiem się liczy to po co wogóle zaczęłaś 'studia' skoro i bez nich masz zapewnioną posadę? Wybacz, ale mało który pracodawca jeśli widzi kandydata po zawodówce i po średniej stara się dostrzec drzemiący potencjał w tym pierwszym-najczęściej jest tak, że po prostu nawet nie chce z nim rozmawiać. A trzeba być naprawdę kimś nieudolnym, aby w ciągu max 20 minutowej rozmowy kwalifikacyjnej uwidocznić wady, które uniemożliwiłyby podjęcie tego stanowiska 3.Tyle osób jednak kończy tę uczelnię nie jest to jakieś specjalnie wybitne osiągnięcie, a jeśli Ci chodzi o ilość chętnych to dużo osób się zapisuje do tej szkoły tylko, żeby mieć świstek i żeby np. nie iść w kamasze. 4.Miejsca też jakieś w rankingach zajmuje Owszem jednak wyższe prawdopodobnie dzięki temu, że nie są wpisywane 2 do protokołów z sesji poprawkowych, co było praktykowane np w jednej z niepublicznym szkół wyższych w Białymstoku
|
|
Witam. Chciałabym podziękować forumowiczom za wzięcie udziału w badaniu socjologicznym.Temat podrzuciłam nawet w jednej z wypowiedzi,chodzilo o to,że ludzie nie umieją odpowiadac na zadane im pytania. Przy okazji zauwazyłam,że bronienie własnego zdania burzy niektórym z Was krew w żyłach,za co przepraszam.Ja Was za wypowiedzi nie oceniam,ocenę wystawcie sobie sami.Ja natomiast mam potwierdzenie tezy.I to ja bede miała wystawioną za to ocenę na pracy mgr. Pilotka,pytam po to,żeby usłyszeć odpowiedz.Nie ważne pozytywną czy negatywną,ale na temat.Być może zauwazyłaś,że takowej nie otrzymałam.A taki temat juz poza nawiasem:czy jest sens w tej całej agresji wobec drugiego człowieka pojawiającej sie na forum? Jeszcze raz dziękuję i pozdawiam. MaSie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |