poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
WOŚP - nadal można coś zrobić...

Pod adresem http://aukcje.wosp.org.pl/showother.php?id=1018850 umieszczone są rzeczy przeznaczone na aukcje przez Łomżan.

Jeśli ktoś ma czas na przełomie maja i czerwca moze sobie tanio "kupić" rejs po Bałtyku - wszystkie pieniążki lecą dla dzieciaków. A może ktoś chce "korki" Marka Citko, albo koszulkę Pawła Siezieniewskiego?

Pozdrawiam! Przekażcie to info znajomym! :D

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: WOŚP - nadal można coś zrobić...

Oh! zeby ten wspanialy mezczyzna chcial jeszcze pomoc bezdomnym, lub starszym, ulomnym osobom.... jest wiele np. domow starcow czy hospicjow, ktore nalezaloby wesprzec. A moze by tak pan w czerwonych spodniach skorzystal z funduszy przeznaczonych na przystanek ludstok??

wośp to dobry biznes . w tym roku zebrano ok 30 000 000zł.
Owsiak całkiem legalnie może skorzystać z 1,5 mln zł. bez podatku , bez roboty , nic tylko założyć fundację !!!

P.S . WIDZIAŁEM KWESTUJĄCYCH Z PIEKNYMI SZALIKAMI NA KTÓRYCH WIDNIALO LOGO TYGODNIKA ANTYKLERYKALNEGO "ANGORA", JEZELI DODAĆ RUCH HARE KRISZNA TO PROSZE SIE NIE DZIWIĆ STOSUNKIEM
KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO DO TEGO PRZEDSIEWZIĘCIA.

tak a kiedys slyszalem wypowiedz owsiaka, ze jest on .... chrzescijaninem z..... silnym fundamentem buddyjskim:))

A ja widziałem tłumy wspaniałej, życzliwej młodzieży, nastawionej pozytywnie do otoczenia, czułej na potrzeby innych i wierzącej w to co robi. Zachowania takie należy doceniać i pieczołowicie pielęgnować. To oni za kilka, kilkanaście lat będą decydować o losach państwa. I nie jest ważne czy Kościołowi się to podoba czy nie. Jeśli nie ma odwagi przyznać, że akcje WOŚP mają szlachetne cele, to niech tylko nie przeszkadza. Rozumiem, że stosunek Kościoła do akcji Owsiaka byłby zgoła odmienny, gdyby pieniądze przekazywano na potrzeby Kościoła, np. na bursztynowy ołtarz czy złote sygnety dostojników kościelnych.
Panie Boss
Nie widzę żadnego związku między WOŚP a ruchem Kriszny. A szaliki? Chyba nic zdrożnego w porównaniu z przekrętami Rydzyka, "wyczynami" Głódzia czy Paetza.

Miałem nadzieję, że ten wątek pozostanie tylko informacją o tym że można popłynąć w rejs i przy okazji pomóc, ale oczywiście zawsze znajdzie się ktoś, który ma swoje ale. No cóż zrobić!

Sura... pewnie, powinien zająć się też zwalnianymi z pracy żołnierzami, szwaczkami, górnikami i hutnikami. Wspierać domy dziecka i zakłady opieki społecznej. kupować sprzęt do ZDZów i kupowac nowoczesną broń dla naszej armii. Powinien też zadbać o rozwój gospodarczy miast do 100tys mieszkańców bo bez niego sobie nie poradzą.
Człowiek postanowił pomagać tym którzy potrzebują tego najbardziej, małym bezradnym dzieciom - czy to źle, że skoncentrował się na nich? jeden człowiek nie może robic wszystkiego. Uważasz, że aktualna sytuacja bezdomnych, ułomnych jest zła i mozesz im pomóc to rób to, a nie zajmuj się bezproduktywną krytyką tego że ktos coś robi.

A co do Fuduszy wydawanych na Woodstock....... z tego co wiem kapele grają za darmo, miejsca pod koncert użyczane są za darmo.... nie wiem jak jest ze scenami i energią..... ale nawet jeśli to jest 1,5 mln złotych...... to uważam że warto......

1. Ludzie którzy zimą zbierali pieniądze latem mogą (jeśli chcą) wybrać się na koncert i sie pobawić, lub mogą sobie pomyśleć, że "zajebiście byłoby tam być, niestety nie mogę".
2. jest to letnia zapowiedź tego co bedzie się działo zimą, swoista reklama, podtrzymanie ducha. Może warto byłoby się zastanowic nad tym, że te koncerty i zimowa impreza to jedna całość. Moze bez tych letnich koncertów za 1,5mln, zimą zbierano by nie 30, a 15mln złotych?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Boss .....mam propozycję - załóż fundację i rób tyle dobrego co WOŚP np. dla biednych wielodzietnych Katolickich rodzin....... dla mnie możesz brać dla siebie nawet 3mln złotych jeśli tylko kilkadziesiąt mln przeznaczysz dla potrzebujących......

.....acha.... a te 1,5 mln.... to chyba nie idzie na konto Owsiaka tylko zostaje do obsługi fundacji...???!!!

a co do Krsny i WOŚP ....tu jest taki artykuł z kontaktów:

http://www.kontakty-tygodnik.com.pl/reportaz/index.htm#02

fragment rozmowy z Jurkiem:
"— Łomżyński Sztab Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy pierwszą oficjalną wizytę złożył księdzu biskupowi Stanisławowi Stefankowi, ordynariuszowi Diecezji Łomżyńskiej. Biskup uznał cel Twojej akcji za zbożny, a sztabowiczów, wolontariuszy i wszystkich, którzy wspierają Łomżyńską Orkiestrę Serc, nazwał ludźmi dobrej woli. Niepokoił się jednak, czy Jurek Owsiak nie popiera aborcji i czy nie należy do, jak to określił, sekty Hare Kriszna.

— Możecie uspokoić księdza biskupa, że ani nie popieram aborcji, ani nie należę do Towarzystwa Świadomości Kriszny. Towarzystwo po prostu pomaga nam przy organizacji Wood-stocku, tak jak Przystanek Jezus pomaga tam ewangelizować i zaspokajać potrzeby duchowe wiernych, rozstawiając namiot Radia Maryja i odprawiając msze święte. Co do wizyt: byłem ostatnio w Lublinie z wizytą u arcybiskupa Józefa Życińskiego. Siedzieliśmy przy kolacji i prowadziliśmy przemiłą rozmowę. Arcybiskup właśnie wrócił z obrad Episkopatu Polski i w pewnej chwili powiedział: „Wszyscy się za pana modlimy i mówiliśmy, ile już dobrze zrobiliście”.

— Z czym kojarzy Ci się Łomża i województwo podlaskie?

— Z Grzesiem. U nas kiedyś pracował facet o ksywie Łomża, właśnie Grzesio, więc w Fundacji ciągle słychać było „Łomża, Łomża”. Bardzo miło się nam pracowało, jego losy są pozytywne, więc i Łomża miło mi się kojarzy. A poważnie mówiąc: Łomża kojarzy mi się ze światłym biskupem, aktywnym sztabem Orkiestry i z programem pilotażowym badań słuchu u noworodków. Mogliśmy zacząć, oczywiście, od Warszawy i województwa mazowieckiego, gdzie różnica w usprzętowieniu jest, co tu dużo gadać, dosyć znaczna. Ale wybraliśmy województwo, o które nieczęsto się dba i nieczęsto się o tym mówi. Po zakończeniu pilotażu okazało się, że szpitale z dużych ośrodków, które dopiero wdrażały ten program, miały o wiele więcej błędów niż szpitale takie jak w Łomży. Okazało się przy tym, że Fundacji WOŚP gorzej współpracuje się z dużymi ośrodkami. [...]
"

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Piotr: jezeli cos robic to robic dzobrze i dobrze do konca. Jak pomagac to pomagac. Czy widziales, zeby Caritas wybieral sobie grupy spoleczne, ktorym pomaga?? A co do przystanku ludstok... jak lubisz bydlo, brod i syf to juz nie moja sprawa. Ja wole odpoczac na lonie natury. Wedlug mnie to jest taki nowoczesny sped. Jeszcze za czasow punka kilku kumpli bylo na ludstoku i opowiadalo... kradzieze, napady (!) no a alkohol, dragi itp. to tez bylo na porzdku dziennym.

Co Ty mi cytujesz Jurka. Wczoraj malo mi Telewizor sie nie spalil od nawalu propagandy. Voltaire ponad 200 lat temu powiedzial "Nie zgadzam sie z tym, co mowisz ale zgine za to, abys mogl glosic swoje poglady". Mysle, ze kazdy dojrzaly czlowiek powinien postepowac w mysl tego zdania (oczywiscie z tym zyciem to lekkie przegiecie:)). Proponuje wiec skonczyc ta dyskusje. Ona do niczego nie doprowadzi. Prawdopodobnie ja nie przekonam Was, a tym bardziej Wy mnie co do kwestii WOSP.

p.s.
dla mniej wtajemniczonych: Voltaire to taki koles, "troche" bardziej kumaty od nas wszystkich razem wzietych. Jak ktos chce wiecej info niech szuka na necie.

...to mam problem... wydawało mi się, że pomagam w realizacji szczytnego celu... a okazało się, że..... w sumie nie wiem co się okazało.......

może sura i boss mi powiedzą co się okazało...? ......czy WOŚP to zło? .....należy za wszelką cenę powstrzymać Jurka Owsiaka...? .....podpowiedzcie..... ....może dzięki wam będzie lepej.....

....a co do Caritas....... OK świetnie, że pomaga i bezdomnym, i głodującym, i dzieciom...... itd itp...... ale czy to oznacza że wszystkie organizacje charytatywne mają tak działać......?????? ....że te które koncentrują się na jednym obszarze to juz są niedobre......... przestańmy.......
Caritas przyjęło taką formułę, a WOŚP taką..... i cieszmy się, że jest ktos kto chce pomagać komukolwiek, a nie że mi coś nie pasuje.

Poza tym wydaje mi się, że zebranie wiekszej kwoty i przeznaczenie jej na jeden konkretny cel jest skuteczniejsze niz rozdrabnianie środków na różne cele. Nie wiem, moze się mylę, ale to nie znaczy, że można krytykować ludzi którzy starają się zrobić cos dobrego, tylko dlatego, że robią to inaczej niż my byśmy tego chcieli.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Mialem juz nie pisac nt. WOSP. Chwala za to Owsiakowi, ze jego fundacja pomogla wielu placowkom. Ale Panowie!!! Nie pomagajmy za wszelka cene!!!! Poczytajcie tylko Pismo Św. i to, co jest napisane o czynieniu dobra!! Cel nie usiweca srodkow!!!

Sura
Dobra rada. Utwórz swoją organizację charytatywną wg swojej koncepcji pomocy wszystkim. Gdy już będziesz miał jakieś konkretne efekty swojej działalności, wtedy pogadamy. Póki co, pozostało ci tylko biadolenie, narzekanie i negacja tych, którym coś się jednak udało.
Jeszcze jedno: także Caritas oraz PAH nie pomagają wszystkim. Sporo masz, więc do zrobienia, aby uszczęśliwić wszystkich. Nie zapomnij też o biednych kotkach i pieskach.
Życzę sukcesów.

Dziekuje za zyczenia. Ja kiedys zorganizowalem, wraz z kolega, koncert charytatywny. Nie bede sie o nim rozpisywac. Faktem jest, ze zebranych pieniedzy nie wywalilismy w kosmos jako swiatelko dla marsjan, tylko calosc poszla na konto PCK. Nikt-doslownie NIKT na tym nie zarobil 1,5% czy iles tam. Calkowity dochod poszedl na pomoc. A moze Ty, Zbychu, pokazesz mi jak nalezy pomagac ludziom?? Pieski i kotki zostawiam majkelowi dzeksonowi. Jak zajdzie potrzeba a bede w stanie to i im pomoge. A owsiak co roku zbiera tyle pieniedzy, ze nie starcza mu dla innych potrzebujacych. Zbychu, skoro jestes tak wielkim filantropem i milosnikiem Jurka .... powiedz mi... chodziles wczoraj po ulicach z puszka?? Ja przy okazji zauwazylem kupe papierow po oderwanych serduszkach orkiestry..... A tak nawiasem... Owsiak wielki tolerant i wogole, "uczy" mlodziez tolerancji, antyfaszyzmu itp. Skoro tak popierasz Jurka to dlaczego nie tolerujesz tego, ze ja mam odmienne zdanie na temat orkiestry??

Sorry, nie mialo byc Zbych tylko MarCo. Jeszcze raz sorry.

"Nie zgadzam sie z tym, co mowisz i nie wiem co zrobię ale nie zgine za to, abys mogl glosic swoje poglady" - i po co było cytować?

Zrozumiałem tyle:

"Jeśli mamy pomagać tylko jednej grupie, lepiej nie pomagajmy nikomu."

Smutne.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Nudzi mnie to.

Piotr: w takim razie po co cytowales Jurija?? Jezeli nikt nie rozumie o co mi chodzi to powiem najprosciej jak sie da: NIE MAM ZAUFANIA DO TEGO GOSCIA W CZERWONYCH SPODNIACH!! pomagajmy sobie tylko w inny sposob. bez odbioru.

uważam ,że kościół winien zabrac swoje brudne łapy od tej inicjatywy. Nie przesadzę jeżeli powiem ,że bardziej kontrowersyjna w obecnych czasach wydaje mi się działalność społeczna kościoła niz Pana Owsiaka. Ale musze jeszcze dodac ,że przeraża mnie fakt ,iż WOŚP będzie grała do końca świata i jeden dzień dłużej - horror. Ten pomysł zaczyna pachnieć już starością. Mnie to już nie bawi to siema itp. a wręcz denerwuje.

Pozdrawiam

Ps. chyba najbardziej ważne - jeżeli to pomaga ludzim kórzy tej pomocy potrzebują to nikt nie ma prawa krytykowac tej działalności ,niech lepiej zrobi więcej albo pokaże ,że można to zrobić lepiej.

kalisto

to Ty zacznij walczyc z Telekomunikacja Polska S.A. zobaczymy co z tego wyniknie.

A tak nawiasem, gdzie to zauwazyles, ze Kosciol ma brudne lapy?? Byc moze chodzilo Ci o jakis inny kosciol. No ale jezeli pisales o Kosciele, to jakbys sie ktos przyczepil znalazlby na Ciebie jakis paragraf:) Juz w samej Konstytucji RP mozna cos znalezc. Nie mowiac o pozostalych aktach:)

I jeszcze jedno: dlaczego nikt nie moze krytykowac fundacji Owsiaka a Ty mozesz krytykowac innych???? Co jest?? Szanowny Panie: jakby pan nie zauwazyl w Polsce mamy od kilku lat wolnosc slowa (podobno) zagwarantowana.

250 tysięcy złotych tyle według wstępnych danych udało się zebrać w 3 największych miastach Podlasia - Białymstoku, Łomży i Suwałkach podczas XI Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. --------

powiedzcie ile z tego dostanie lomza na pomoc dzieciom??? bo napewno te pieniadze w sprzecie nie wroca do naszego regionu , czy zastanawialiscie sie zeby fundusze zebrane np w lomzy zostaly w lomzy i od razu zostal zakupiony sprzet za ta kwote. Ludzie daja pieniadze a te pieniadze wylatuja z lomzy jak samoloty z okecia, I czy w tym jest sens? A niech ta Wielka orkiestra swiatecznej przemocy grala by w ten sposob : tyle ile uzbieraja w lomzy tyle bedzie w lomzy ofiarowane na pomoc dzieciom koniec kropka, nie lepiej by bylo ?

a mnie to juz wszystko szczerze ....... no:) moze by tak na piwko sie umowic??

Moze mi ktos w skrocie opisac , jak tam wypadl Koncert Na Starym Rynku.Obecnie mieszkam za granica ,i kilku zeczy jestem strasznie ciekaw .:) pozdrawiam .

Lima Oscar

A z Tym " piwem " to chyba najrosadniejszy pomysl :) , jesli chodzi o WOSP ,..sura. ale troche za daleko.:)

Lima Oscar

hmmm czy ktos mi odpowie? czy juz koniec tematu ;)

Tarczyn:

Nie wiem ile dostaliśmy w zeszłym (2002) roku, ale wiem że w Łomży zebrano niewiele ponad 100tys zł. Wiem natomiast, że w 2001 roku zebrano mniej, a dostaliśmy:
"Rok 2001 - 309.951,38 zł
Aparat USG LOGIQ, typ 500, nr fabr. 824789YM2 z wyposażeniem - 309.951,38 zł"

Rok 2000 - 93.905,35 zł
Aparat RTG przyłóżkowy jezdny - Polymobil Plus - 93.905,35 zł

Ogółem Łomża otrzymała sprzętu na kwotę: 417.120,40 zł.

Nie wiem moze to cię ucieszy, że nie dostajemy mniej niż wkładamy do kasy, ale to nie do końca o to chodzi. Gdyby nie ta akcja, to nic byśmy nie dali, ale także nic byśmy nie dostali - bo skąd.

Co do Jurka Owsiaka..... on przecież jest tylko jedną z osób zarządzających fundacją, jest tą osobą która została wysunięta do przodu, jako najbardziej medialna :) ....on nie podejmuje autorytarnych decyzji, co robic z pieniędzmi, fundacja ma od tego sztab specjalistów.

Wydaje mi się, że nie ma ceny radość dziecka, które otrzymuje do domu sprzęt umozliwiający mu wykonanie dializ na miejscu, bez częstych "wycieczek" do szpitali; nie ma ceny radość rodziców, którzy dzięki wczesnemu wykryciu wady słuchu u nowo narodzonego dziecka, będą mogli za kilka lat rozmawiać z nim bez pomocy rąk.

Pozdrawiam!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Piotrze
Dziękuję Ci za tę wypowiedź.

nie chodzi o porównywanie wosp do caritasu, tylko chce ukazac ze przy okazji szczytnego celu promuje sie rozne grupy( marginalne ) w społeczeństwie. zgodnie z zasadami socjotechniki jezeli jestes nie akceptowany lub nieznany a chcesz powiekszyc grono( czytelników lub wyznawców) POKAZUJ SIE PRZY LUDZIACH POWSZECHNIE AKCEPTOWANYCH I SZANOWANYCH. Z tego samego powodu przed wyborami wszyscy biegną do ks. biskupa( CI co popierają aktywnie orkiestre również, np. miłościwie nam panujący płezydent)

boss.....
....ode mnie w tym wątku juz nic więcej nie usłyszysz....

Jak to powiedziała moja dziewczyna: ..... . Nie będę cytował - po co mam kogoś obrazić.

W tym wątku już mnie nie zobaczycie.... nie widzę sensu.

Acha .....a dla niewiedzących:

Socjotechnika, ogół metod, środków i działań praktycznych zmierzających do wywołania pożądanych przemian w postawach lub zachowaniach społecznych, np. oddziaływanie (pozytywne lub negatywne) nauczyciela na uczniów, wpływ reklamy na jednostkowe lub społeczne zachowania konsumpcyjne.

Działania socjotechniki stanowią też jeden ze środków walki o władzę, rozwiązywania konfliktów społecznych, komunikacji społecznej itp.

Podstawowe metody socjotechniczne to np. perswazja, manipulacja, intensyfikacja lęku. Klasycznym dziełem dotyczącym zastosowania socjotechniki w sprawowaniu władzy jest dzieło N. Machiavellego Książę. W praktyce oddziaływania socjotechniczne kierowane są zarówno na emocje (strach, współczucie, miłość), jak i na intelekt (prezentacja danych statystycznych, powoływanie się na badania i autorytety naukowe).

Socjotechnika określana jest też jako inżynieria społ.

socjotechnika (socjo- + technika – gr. technikós ‘wykonany zgodnie ze sztuką’ od téchne ‘sztuka’) społ. nauka o metodach i efektach świadomego wpływania na rzeczywistość społeczną przez wychowanie, prawo, środki masowego przekazu.

Manipulacja, kształtowanie poglądów, postaw, zachowań lub emocji bez ich wiedzy i woli człowieka. W politologii – metoda zakamuflowanego oddziaływania na świadomość i zachowania jednostek i grup społecznych dla realizacji określonych przez nadawcę celów politycznych. Manipulator posługuje się np. danymi statystycznymi, informacjami, faktami, aby ukryć przed odbiorcą rzeczywiste cele.

Do podstawowych technik manipulacji zalicza się: moralizatorstwo, prowokacje, ośmieszanie osób, przekazywanie fałszywych bądź zniekształconych informacji, fragmentaryzowanie (np. przez punktowe ukazywanie jakiegoś problemu, zwiększając lub zmniejszając jego znaczenie), upowszechnianie stereotypów (narodowych, rasowych). W kategoriach etycznych manipulacja oceniana jest zdecydowanie negatywnie, wiąże się bowiem z nierespektowaniem norm moralnych, oszukiwaniem, kłamstwem. W polityce manipulacja kojarzona jest z makiawelizmem.

ja bym Cię Boss znalazł przy "podstawowych technikach manipulacji", podobnie jak pana JB vel AJ vel GF.

Pozdrawiam i do zobaczenia w innym wątku.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

przy okazji orkiestry mozna kupic troche zaufania spolecznego:) wystarcze, ze telewizja Cie bedzie z serduszkiemw klapie pokazywac przec 30sek i juz masz nastepne wybory wygrane:)

Koledzy
Zamiast zazdrościć, sami ruszcie tyłki i zróbcie coś lepszego. Wtedy krytyka będzie bardziej wiarygodna. Nie wypada mieć pretensji do garbatego, że rodzą mu się proste dzieci.

dzieki za odpowiedz, pa

Chyba najlepiej do tz
Okazuje się że są w Łomży osoby, które robią coś innego i wychodzi to o wiele lepiej. Chyba tydzień wcześniej pieniądze zbierała młodzież z gimnazjów i zebrała słyszałam ponad 26 tyś.!!! a była też podana informacja że podczas 4 dni ich zbiórki - bo tylko jeden dzien w roku zbierają - zebrali ponad 100 tyś złotych polskich. I wiem że nikt z tego ani grosza nie bierze, a wszystko idzie na pomoc. I jest to już 1/4 sprzętu który Łomża otrzymała w spadku od amerykańskich szpitali przez fundacje kierowaną przez tego pana. A może warto dołączyć do tej akcji i kupować sprzęt bezpośdnio. Jeśli piszecie że dostaliśmy 417 tyś. to czy ktoś wie ile podczas tych 11 olkiestr oddaliśmy?

Sura masz moje poparcie! Chyba wybiore sie z Toba na piwo...
Kurier Poranny w swoich zbiorach na stronie w reportażach zamieszcza o przystanku woodstock i są takie np zdjęcia
Przystanek Woodstock - 22
Tradycyjny sposób zarabiania na powrót do domu - zbieranie puszek
Fot. Piotr Halicki
http://www.poranny.pl/apps/pbcsi.dll/bilde?NewTbl=1&Avis=KP&Dato=20020813&Kategori=MAGAZYN&Lopenr=813001&Ref=PH&Item=22&Maxw=460&Maxh=600&Title=1

lub
Przystanek Woodstock - 18
Nic tak nie regenerowało straconej w tańcu energii, jak pyszny wegetariański obiad w Pokojowej Wiosce Kriszny
Fot. Piotr Halicki
http://www.poranny.pl/apps/pbcsi.dll/bilde?NewTbl=1&Avis=KP&Dato=20020813&Kategori=MAGAZYN&Lopenr=813001&Ref=PH&Item=18&Maxw=460&Maxh=600&Title=1

lub

Przystanek Woodstock - 15
Woodstock bez błotka? Niemożliwe!
Fot. Piotr Halicki
http://www.poranny.pl/apps/pbcsi.dll/bilde?NewTbl=1&Avis=KP&Dato=20020813&Kategori=MAGAZYN&Lopenr=813001&Ref=PH&Item=15&Maxw=460&Maxh=600&Title=1

itd

i pytam - po czym zbierają puszki.... tyle osób ma zebrać na powrót - ciekawe ile kilogram kosztuje, a na kilogram trochę wchodzi....

niech ktoś powie dlaczego posiłki u hary kriszna.... napewno smaczniejsze, z dodatkiem...

czy tak wygląda człowiek... dziękuję ale bardziej pasuje tu określenie - "...." która ryje w błocie....

może i tak że za to zbiera się 30 a nie 15 milinów jak ktoś pisał...

Jednak nie mogę uzanać tych zachowań za normalne i za parę lat pewnie będziemy musieli zająć się tymi (jako państwo) którzy produkowali te puste puszki na powrót dla młodych.... i nie tylko to ....
Jeśli to ma być przedłużeniem pomocy to ja dziękuję za taką pomoc...

kl
czy to znaczy, że kilkuset młodych ludzi zostało zrobionych w głupa ?
Nie bardzo mnie też przekonuje, że "zbieractwo" to jedyna forma aktywności publicznej młodych.
Pora chyba poważnie przemyśleć, dlaczego ruchy w rodzaju hare kriszna znajdują tak wielu zwolenników. Znowu pretensja do garbatego ? Może jednak ktoś przedobrzył lub zadowolił się pozorami ? NIe wystarczy mieć etaty.

TZ
Nie wiem kim ty jestes. Nie wiem też czy ty ruszyleś - jak piszesz - swój "tyłek" żeby innym pomóc. Może to ty masz pretensje do garbatego?
Poszukaj sobie materiałow na temat hary kriszna - co to jest i kto to popiera w polsce i jakie są tego skutki - to moze też przemyslisz bo nie bardzo widać żebyś wiedział o co chodzi!
Czyżbyś miał pretensje do pracujących...

drogi kl
cały czas ruszam z tą różnicą,że daję kudzim wędkę, a nie rybę.
Wszelkie sekty i dziwności same się z siebie nie biorą. Ktoś je wywołał swoja głupota i zakłamaniem. Kto to popiera ?
to nic nie ma do rzeczy. Bardziej istotne, kto zepchnał w jego objecia ?

Nie czuję potrzeby, by się tu przedstawiać. Jestem jednak do dyspozycji poprzez e-mail jeśli łaska. Wówczas sobie podyskutujemy imiennie.
pozdrawiam

Jeszcze sie Wam nie znudzil ten temat?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org