Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nowy klub piłkarski w Łomży... |
...zalosne jest to co sie dzieje z pilka w Łomży, moze warto odpuscic sobie usilne robienei z ŁKS-u wielkiego klubu na miare Ekstraklasy, skoro ostatnie wyniki pokazuja ze lepiej zeby albo gral dobrze w bardzo slabej, nizszej niz teraz lidze, albo niech wogole zostanie rozwiazany. Srednia wieku nie jest dramatyczna ale widac, ze nie maja sily zle treningi ? Moze zla mentalnosc? Rozwiazac klub niech sam splaci swoje dlugi, komu zalezy na grze w pilke i sukcesach niech zostanie, nowa nazwa, nowy klub, nowa historia -chodzi o futbol a nie o glosnie krzyki ŁKS !!! ŁKS !!! albo alternatywny dugi klub w Łomży - sam moge go poprowadzic bo mam wizje i jestem pewien, ze bede robil to lepiej niz obecny ŁKS-u. Czekam na opinie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nowy klub piłkarski w Łomży... |
I tu właśnie widać jaka jest mentalność ludzi. Nie rozumiecie tego ze ŁKS to właśnie jest historia, dla wielu ludzi to całe życie, zniszczenie tego byłoby najgorszym wyjściem w Łomży zawsze ŁKS BYŁ, JEST i BĘDZIE! Są osoby które nie pozwolą zniszczyć tej tradycji
|
|
Kolega mrtomi niech się walnie w głowę porządnie. Jak masz wizję to zapraszamy do ŁKS-u właśnie i tam ją przedstaw,a jeżeli chcesz robić nowy "twór" to se go rób,powodzenia,ale w Łomży pamiętaj,że był,będzie i jest ŁKS!
|
|
ŁKS nie ma kasy jest kasa są piłkarze jest trener jest szkolenie mlodzieży jest stadion i fury dla prezesów a u nas jest kasa tylko na to ostatnie i w tym tkwi problem. Bez historii trzeba by było zaczynac wszystko od poczatku a po co niszczyc piekna historie?? pamietam jak sie chodzilo za molata na mecze jak jeszcze boguski gral aaaahhhh.... to byly czasy
|
|
Po co rozwiązywać Łomżyński Klub Sportowy - tego nie wiem. Każdy klub przechodzi trudne sytuacje. Nie wiem czy pamiętacie takie kluby jak Stal Mielec czy Raków Częstochowa, które mają za sobą grę w najwyższej lidze rozgrywkowej - mimo kłopotów uczestniczą nadal w rozgrywkach ligowych w niższych ligach. dla ŁKS - u dobrze że UM podjął decyzję, że będzie płacić stypendia sportowe dla zawodników, co pozwoli na spłacanie wszystkich wierzytelności. także może BROWAR Łomża zrobić akcję promocyjną, że od 1 sprzedanej puszki browaru będzie przekazywana dana kwota pieniężna na rzecz Łomżyńskiego Klubu Sportowego, przecież nasz rodzimy BROWAR ma kilka nazw produkowanego browaru to mógłby prowadzić taką promocję na tych piwach - co oznaczałoby dodatkowy zastrzyk pieniędzy na rzecz ŁKS - u.
|
|
niech jakiś fanklub ŁKSu sie tym zajmie i przejdzie sie do Browaru... pomysłów jest dużo tylko brakuje kompetentnych osób które by sie tym zajęły... lenistwo i tyle... sklepik na krótkiej też powinien przeznaczać cześć zysków na konto klubu.
|
|
urzekła mnie historia ŁKSu...
|
|
Nikt, nie chec niszczyc historii ŁKSu nie mowie, ze jest zla albo tez ze jej nie szanuje...historia pokazywala nie jeden i nie dwa razy, ze ciezko jest cokolwiek nowego zbudowac na czyms starym...ponadto drugi klub w Łomzy - nawet z malymi nakladami finansowymi ale rywalizujacy z ŁKS sportowo a nie na ulicach poprzez dzieciaki ktore zakrywaja twarze szlikami i tluka sie bez sensu i bez opamietania, wiele jest talentow pilkarskich na ziemiach lozmzynskich w poblizu miasta. Piatnica, Drozdowo, zawodnicy ze Szkoly Pdst. nr 7...wielu bylo dobrych graczy nie dziwie sie ze nie chcieli grac zawodowo...zaszczepic ducha futbolu, lomza ma doskonale piwo i co jeszcze? Moze warto popracowac nad klubem?
|
|
dalej...do symboli i sentymentu odnosze sie z szacunkiem ale na meczach chce ogladac bramki i czuc ducha tej druzyny, wiedziec ze ma cel na chwile obecna ŁKS nie ma celu, moze taki zeby wogole istniec. Pewna dewiza glosi: "Myslisz o groszach dostajesz grosze, myslisz o milionach dostajesz miliony" parafrazujac - "Myslac o histori dostajesz III lige, myslac o przyszlosci dostajesz Ekstraklase" mam nadzieje ze rozumiecie.
|
|
w Łomży nie jest potrzebny nowy klub, jest potrzebne zjednoczenie wszystkich środowisk dla dobra ŁKSu a nie że każdy ciągnie w własną strone, mrtomi: jeśli naprawde uważasz że jesteś w stanie prowadzić klub i masz swoją wizję to przejdz się do ŁKSu i przedstaw im to, może spodobają im sie twoje pomysły i je wykorzystają,po co zaraz tworzyć coś nowego? skupmy się nad tym jak można pomóc dla klubu w obecnej sytuacji
|
|
Może i faktycznie ogłoszenie upadłości klubu i powołanie nowego byłoby wyjściem z sytuacji, ale mimo, że jest to najprostsze rozwiązanie, to i zarazem najgorsze! Trzeba zrobić wszystko, by ŁKS nie przestał istnieć, utrzymał się w II lidze i za parę lat ponownie powalczył o awans na zaplecze ekstraklasy. W obecnej sytuacji, przede wszystkim finansowej, samo zjednoczenie lokalnego środowiska nie wystarczy. Potrzeba jeszcze sponsorów spoza regionu, którzy będą w stanie wyłożyć na klub większe pieniądze niż daje Browar, a które w znacznej mierze będą mogły pójść na spłatę istniejącego zadłużenia. Najnowsza historia ŁKS-u pokazuje, że łomżyńskiego środowiska piłkarskiego (może oprócz kibiców, którzy niestety teraz odwracają się od klubu), nie stać było na historyczny awans do II ligi 2 lata temu. Szkoda, że tamten sukces zamiast nowych sponsorów, przyniósł do klubu gigantyczne długi. ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
...pieniadze sa tam gdzie jest mozliwosc ich pomnozenia, nikt nie zaryzykuje i nie zainwestuje w klub, ktory jest mozna chyba tak napisac skorumpowany i w ktorym wiecej ukladow niz prostolinijnej polityki...kiedy beda zalazki sukcesu, widok rozwoju i wyniki, wyniki, wyniki pieniadze znajda sie same, mowimy o historii utozsamianiu sie z klubem to niech pilkarze powalcza o jego wizerunek i dume a nie o wynagrodzenie...team spirit ŁKSu wogole nie istnieje, nie mowie tu o tym co jest na trybunach bo faktycznie sa kibice, nie mowie tez o tym co byc moze glosno deklaruja dzialacze, gracze ale o tym co pokazuja na boisku.
|
|
mrtomi z tego co napisałeś najbardziej podobało mi sie zdanie: "... albo alternatywny dugi klub w Łomży - sam moge go poprowadzic bo mam wizje i jestem pewien, ze bede robil to lepiej niz obecny ŁKS-u" Nie wiem czy chodzisz na mecze, bo ja czasami bywam i słyszę, że na trybunie poknikowcow co drugi jest takim samym wizjonerem ja Ty. Masz jeszcze jakieś inne fajne wizje, może olimpiadę zimowa w Łomży zorganizujesz albo tor wyścigowy F1. Pisze to w trosce o Ciebie, bo szkoda by było, aby zmarnował się Twój talent twórczy. _73_
|
|
A gdzie wy widzicie tych kibiców?? Co to za ''najwierniejsi fanatycy'', którzy w trakcie meczu przestają kibicować i idą posiedzieć sobie w cieniu. Dajcie spokój. U nas panuje niestety taka mentalność, że gdy są wyniki, są i kibice.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |