Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
III LO |
witam we wrześniu zaczynam 3 klasę gimnazjum i zaczynam się zastanawiac gdzie iśc do liceum (technikum nie wchodzi w grę) najbardziej mnie interesuje III LO może ktoś (najlepiej uczeń) opisac tą szkołę czy opłaca się tam iśc czy poziom nauczania stoi na dobrym poziomie itd.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: III LO |
Jak chcesz się czegoś nauczyć nie idź tam xD Zdać tam można bez problemu bez żadnej nauki i książek . Ale jest kilka wyjątków ^^ Trafisz na złych nauczycieli ...masz lipę :) Ale ogólnie bez nauki lece na 3 i 4 ,nie jest źle. Siema ,gracie w csa nie na steamie? 192.58.232.90:27015 - to cos dla was;]
|
|
he, do szkoły filmowej?
|
|
Dobra szkoła, świetna atmosfera. Po niej zdasz mature bez problemu. Jak wpadniesz na dobrych nauczycieli to bedziesz przez długie lata wspominac chwile w trzecim;p P S Uważaj na PUMBE!!!
|
|
Jak się dobrze uczusz to idź do 3 albo do 2 a źli nauczyciele to są w kazdej szkole.
|
|
a co sądzicie o I ??
|
|
Co do 3 LO :] Zobaczymy jak bedzie :P zaczynam nauke tam juz za tydzien :) Mam nadzieje, ze te 3 lata beda OK :)
|
|
a moim zdaniem, w 3lo najłatwiej się dostać, ale najtrudniej utrzymać :]. ...
|
|
Najtrudniej utrzymać buhhahaha, jak masz jakies sensowne perspektywy na przyszlosc to tylko I lub II.
|
|
"Czy poziom nauczania stoi na dobrym poziomie" Myślę, że dla Ciebie za wysoki Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.
|
|
hahaha uczylam sie w 3 i co?? nic sie tam nie nauczylam co moge dzis wykorzystac nic! z koleji do matury przygotowywalam sie sama i zdalam na panstwowa uczelnie, wiec jak chcesz isc do porzadnego liecum to nie idz tam i naprawde nie znam osoby ktora by sie cieszyla po wyborze tej szkoly. w szczegolnosci pumba jest wredna baba i niestety przez nia ta szkola wiele traci naprawde. i nikt mi nie powie ze nie mam racji radze ci nie idz do tej szkoly!!!!
|
|
Ja kończyłem I LO, ale już kilka lat temu (jeszcze za poprzedniego dyrektora, nauka trwała 4 lata). Szkołę wspominam bardzo dobrze, nauczycieli też. Na poziom też nie można narzekać, 95% mojej klasy dostało się na dobre uczelnie, dobre kierunki. Z tym, że po reformie mogło się dużo zmienić,ale tego już nie wiem.
|
|
ale wszystkich do I i II nie przyjmą. Nie bądźcie tacy mądrzy :]. ...
|
|
III LO, idzie tam większość osób, co nie dostały się do I, lub II. W III LO zawsze zostają wolne miejsca. Dziś, z perspektywy czasu osobiście żałuję, że wybrałam III, a nie I LO. Co do poziomu to zależy od nauczyciela i od Twojego podejścia do przedmiotu. Fakultety są, ale ja sama się przygotowywałam do matury. Jak już chcesz iść to klasa biol - chem, ewentualnie językowa.
|
|
hm, nie sadzicie chyba ze ktos kto jest w gimnazjum ma już w głowie plan na zycie, wie, co (i czy w ogóle!) chce studiowac,gdzie pracować etc. MOżna iśc do 1 (uznajmy,ze pod względem merytorycznym nr 1w Łomży) i po maturze nie dostać sie na zadne studia dzienne, a mozna isc do innej szkoły (niewazne czy liceum czy technikum) i po jej skończeniu studiować prawo na uw albo nie wiem co tam jeszcze. Osobiście polecam III:) (najlepiej mat-inf,mat-fiz), a początki są zawsze najtrudniejsze, więc nie ma co ....ogniem:D,cos o tym wiem:) A to, do czego w zyciu dojdziesz, zalezy od ciebie i od twojej determinacji, wiec nie wazne czy 3,2,1 czy zero;p p.s.pozdro Angel;) Życie składa się z czynów a nie z pragnień;]
|
|
"Dobra szkoła, świetna atmosfera. Po niej zdasz mature bez problemu. " I to jest wielki problem polskiej oświaty! Że teraz szkoła w cale nie przygotowuje do studiów, tylko DO MATURY. I co? Maturę zdaje każdy, ale ile osób kończy potem DOBRE uczelnie? No właśnie.......
|
|
dajcie spokuj teraz po zawodówce dostaniesz lepsza prace i to bardzo dobrze płatną a z mgr. robisz za grosze teraz potrzebne są rece do pracy a nie naukowcy.znam przypadki i po studiach pracy nie mają a jak mają to bardzo słaba. kiedys LO sie opylało teraz to głupota. i sam zrobiłem wielki błąd. pozdro :)
|
|
jak najbardziej polecam Ci tę szkołę!!! Uczyłam się w 3 lo w klasie o profilu biol-chem, skończyłam AWF w Warszawie, miałam na tej uczelni stypendium naukowe, a teraz sama uczę, co prawda nie w tej szkole, ale zawsze miło wspominam spędzone tam chwile.
|
|
Autor: master398 (---.lom.vectranet.pl) Najtrudniej utrzymać buhhahaha, jak masz jakies sensowne perspektywy na przyszlosc to tylko I lub II. Hahaha, ja ani po I, ani po II, ani po III mam pewnie lepsze perspektywy niż Ty. i gów*o prawda że ważne jest jaką szkołę się kończy. W życiu bardziej przydają się: znajomości i wiedza praktyczna(nie mylić wiedzy której uczą w szkołach)
|
|
a jak z Katolikiem?
|
|
szczerze?? jaka szkole sie nie wybierze to zawsze sie bedzie narzekac, potem z perspektywy czasu mozna okreslic czy ta szkola byla dla mnie dobra czy zla. dla mnie 3 pod wzgledem nauki i podejscia do ucznia byl ch.... ale pod wzgledem poznanych ludzi po prostu zaj.... :D
|
|
lamalia zgadzam się z Toba całkowicie :)
|
|
Zarówno uczniowie jak i nauczyciele w każdej szkole są i dobrzy i źli . Wszyscy są ludźmi i nigdzie nie jest idealnie . Ja w każdym razie z perspektywy czasu bardzo dobrze wspominam trzeci . Żeby dobrze zdać maturę, to wszędzie trzeba się uczyć .
|
|
też nie polecam III LO. Może Ekonom? np. klasa językowa czy też biol-chemia.. Po pierwsze wydeptuj własną ścieżke. Idź swoją drogą zamiast naśladować reszte.
|
|
ekonom mnie nie interesuje. a co tego żeby reszty nie naśladowac to ten temat założyłem głównie dlatego żeby zapoznac sie z opiniami uczniów. dobrze wiedziec w jakie bagno się pakuje. Bo chyba nikt kto sie wypowiadał w tym temacie nie myślał że ja będę się przy wyborze szkoły kierował radami anonimowych użytkowników, których nie znam i pownie nigdy nie poznam:)
|
|
Helena: Żeby dobrze zdać maturę, to wszędzie trzeba się uczyć . ta jasne. matura na poziomie intelektualnym 14 latka. jak ktoś dorósł do tego poziomu wiedzy to nie będzie musiał się nigdzie uczyć. A zarobić te 30% można z palcem w siedzeniu. Dziesiątki klasówek sprawiało wiecej problemów niż ten egzamin ponoć dojrzałości
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |