Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Auto Gaz w Łomży - dobry !!! ??? |
Auto Gaz na stacjach w Łomży jest dobrej jakości ale jak sprawa sie ma z ilością wlewanego gazu do naszych zbiorników ???? Czy faktycznie otrzymujemy tyle gazu za ile zapłaciliśmy (pokazały liczydła na dystrybutorach) ?????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Auto Gaz w Łomży - dobry !!! ??? |
Ludzie syf leja zamiast gazu!!! Na wzgs samochod zaczal mi palic 18litrow gazu na 100 a zwykle 13 pali! Za zaciszem w piątnicy po wyjeciu filtrow bylem w szoku ze taki syf moze w gazie plynac!!!!!!! I gdzie te kontrole byly??? Jedynie na bp i orlenie w piatnicy moze byc gazik!!! Reszta bleeeeeeeee!!!!!!!!!!
|
|
ja tankuję na PKS lub ORLEN i jest ok.pozdrawiam stary32
|
|
na wzgs-sie wchodzi wiecej gazu niz pojemnosc butli he nigdy tam nie tankowalem i zapewne nie bede. jedyne gdzie tankuje to pryma i bp i żadnych problemow.
|
|
Ja mam zbiornik 35 l, na bp ostatnio weszło 36,8l, a zbiornik nie był jeszcze pusty. Czy gaz się rozprężą, czy jakieś inne zachodzą akcje nie mam pojęcia, ale jest to jakkolwiek dziwne. Aczkolwiek nie narzekam na jakość gazu.
|
|
Ja od ponad 2 lat tankuje tylko i wyłącznie na BP. Zawsze wchodzi tyle ile powinno a i z jakościa nie mam problemów. Raz zatankowałem na Orlenie bo na BP akurat gazu nie było, a potrzebowałem go bo jechałem w trasę i....samochód tak jakby mniej mocy miał....oraz raz zatankowałem na PRYMIE, miałem okropne problemy z jazdą na tym gazie...a jak już go wyjeździłem to niestety butla poszła to czyszczenia....taki syf tam leją.
|
|
Na BP jest ok.
|
|
Stefan01 to ile wchodzi to zabiornika zalezy nie tylko od jego pojemności i aktualnej kondycji zaworu z plywakiem, ale takze od temperatury. Jesli chesz uzyskac wiecej gazu za te sama cene to zasada jest taka: gdy jest lato (szczegolnie w upaly) tankuj na stacjach gazowych ze zbiornikami podziemnymi (nie nagrzewaja sie tak od slonca jak zbiorniki naziemne), natomiast zima (szczegolnie w czasie mrozow) tankuj tam gdzie maja zbiorniki naziemne. Polecam BP i Małą Stację LPG za Zaciszem w Piątnicy. Jeżeli tuż po zatankowaniu i przełączeniu samochodu z benzyny na LPG auto traci wigor, a silnik dostaje czkawki i gaśnie, to w większości wypadków winne są złe proporcje propanu i butanu w mieszance. Proporcje są tak zmieniane, by koszt uzyskania mieszanki był jak najmniejszy (butan jest tańszy od propanu). Zdarza się, że mieszanka zawiera zaledwie 20 procent propanu, co najmniej o połowę za mało. Skład procentowy propanu i butanu w gazie na stacjach LPG jest różny i tak naprawdę kierowcy nie wiedzą, co tankują. A proporcje mieszanki bezpośrednio wpływają na zużycie autogazu. Zimą stosunek mieszanki propanu do butanu powinien wynosić 60:40, latem odwrotnie. Stosowanie niemal czystego propanu powoduje zwiększone zużycie LPG, a zawyżona domieszka tańszego butanu może sprawiać kłopoty w niskich temperaturach. Morał z tej bajki taki, że nie ma co tankować 10 groszy tańszego gazu, który proste i logiczne, że jest słabszej jakości. Poza tym każdy chce zarobić (mam na myśli stacje benzynowe). KTO KOMBINUJE TEN ŻYJE!! :)
|
|
dobrze napisane !!! nigdy nie zrozumiem ludzi którzy leją do baków syf tylko dlatego że jest o 10-20 gr. tańszy od dobrego gazu ile mają oszczędności na całej butli 6zł??
|
|
Właśnie nie! To jest złudne oszczędzanie. Przejedziesz mniej kilometrów to raz, a dwa po jakimś tam przebiegu zapchasz filtry co z tym idzie, zepsujesz parownik i suma sumarum zaoszczędziłeś tylko w chwili tankowania, a w rzeczywistości jesteś stratny.
|
|
To bardzo interesujące co napisałeś. Nie mogę tylko zrozumieć tego "Polecam BP i Małą Stację LPG za Zaciszem w Piątnicy". Przecież w Piątnicy za zaciszem mają najtańszy gaz w Łomży, a na pewno tańszy niż na BP. Wiec to co napisałeś o oszczędzaniu jest nie na miejscu skoro w swoim tekście polecasz te stacje. Tak na marginesie to za Zaciszem tankowałem i tankowali tez moi znajomi. Co do czystości gazu i wyskalowaniu liczników to szkoda gadać. Polecam BP
|
|
DxxxD najtańszy gaz w Łomży czy tam w okolicach napewno nie jest za Zaciszem.. chociazby byla baza WZGS-ow.. a odnosnie Twojego tankowania to powątpiewam w to co piszesz.. Mieliscie zapchane filtry i czepiacie sie stacji w Piatnicy.. naprawde dobra stacja.. może gaz nie jest taki sam jak na BP ale też dobry.. pozdro..
|
|
Wroobel filtry były czyszczone w przeciwieństwie do tych w dystrybutorach, żeby tylko filtr sie zapchał to bym nie narzekał. Pozapychały nam sie listwy wtryskowe w 3 samochodach w każdym listwa innej firmy. Wszyscy tankowalismy na stacji która tak usilnie polecasz. Listwy zapchały sie czyms podobnym do oleju taka maź.
|
|
a moze prosciej bedzie sprzedac "kuchenke" i kupic samochod? ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |