czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Mistrzostwa paralotniarskie

Czy ktoś zauważył, że to nikogo w Łomży nie interesuje ?! Na zdjęciach z wręczania nagród nie ma nawet jednego WIDZA ! To najmniej inreresująca dla Łomżyniaków impreza.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Mistrzostwa paralotniarskie

Interesować interesuje --mogłaby to być wspaniała impreza , gdyby nie jej swoista " kameralnośc "|..A wszyscy widzowie skryli się przed ulewą pod parasolami w ogródku piwnym i pod filarami ..

Ja bym z chęcią poszedł, pooglądał ale niestety ostatnio chroniczny brak czasu hehe.

może więcej było by ludzi jakby to dobrze zareklamowali a nie mistrzostwa a ani żadnych informacji w radiu ani co tak samo jak laskowski mail grać na rozpoczęcie dopiero większość sie dowiedziała po fakcie albo od jakiegoś znajomego w ogóle żadnej reklamy nie było żeby zareklamowali na pewno więcej ludzi by było te miasto nic nie umie zorganizować

Jak na ponad 60 tysięczną Łomżę, śmiało można powiedzieć, że bardzo niewielu to interesowało. Ludzie żyli własnymi sprawami, a że gdzieś na łąkach bawią się motolotniami i podobnym ustrojstwem, eee to ich sprawa.
Może to i dobrze, ludzie cywilizują się, nie lecą jak dzikusy, jak zobaczą coś czego wcześniej nie widzieli.

W teleexpresie nawet było :)

Ciapciaki, krytykanci - chyba nikt z was du.py z domu nie ruszył, więc nic nie wiecie. Zdjęcia wyznacznikiem?????
Ja byłem na otwarciu, jak była pogoda jeździłem codziennie i byłem jednym z wielu, z setek mieszkańców Łomży, którzy tam przyszli. Tydzień temu żeby znaleść miejsce parkingowe trzeba było parkować po drugiej stronie Narwi.
Mam nadzieję, że za rok zrobią to na pulwach. Tam jest więcej miejsca i jeszcze na Grobli Jednaczewskiej autobus jeździ i ścieżka rowerowa jest.
I to jest Łomża!!!

Łomża organizowała to pierwszy raz. skąd pewność, że za rok to znowu będzie? to impreza międzynarodowa, więc za rok może być w innym kraju, nie mówiąc już, że nie w Łomży

W Łomży co rok są zawody,ale nie w skali mistrzostw Europy.

wiem to. są we wrześniu i tylko motolotni. ja mówiłam o tej konkretnej imprezie

john jesteś w wielkim błędzie. W Łomży jest wielu pasjonatów żeby nie powiedzieć fanatyków interesujących się para i moto -lotniarstwem jak również baloniarstwem.
Zdjęcia zdjęciom nie równe, jeśli znalazłeś gdzieś parę mało ciekawych i kiepskich zdjęć i na ich podstawie oceniasz te mistrzostwa to twierdze, że ciebie na pewno na tej imprezie nie było a co za tym krytyka należy się tobie.
krystynab i rafal18lomza fakt mistrzostwa te rzeczywiście przyjęły się w pewnym momencie charakter kameralny i to nie tylko za sprawą pogody ale moim zdaniem sprzyjało to integracji i poznawania ciekawych ludzi.
Natomiast frekwencja widowni spowodowana była i jest brakiem popularności i zainteresowania tym sportem na ziemi łomżyńskiej. Mamy jedynie coroczne mistrzostwa organizowane przez „kontakty" i to ze zbyt małym medialnym rozgłosem.
Słaba popularność wynika również z braku jakiegokolwiek aeroklubu czy szkółki latania w okolicy a szkoda.
Braku liczącego się klubu czy zrzeszenia pilotów, oczywiście poza Towarzystwem Lotniczym „Cumulus”, które przypomina raczej tajną organizację podziemną.
I wreszcie brak przynajmniej niewielkiego terenu z pasem kołowym, o który niektórzy ludzie walczyli parę lat temu (słynne lądowisko w Czerwonym Borze) i na słowach się skończyło a Białystok zwinął kasę.
Następnym ważnym czynnikiem, jaki wpłynął niekorzystnie na mistrzostwa europy w Łomży jest niewielka siła sponsorów.
Właściwie to przy organizacji tych mistrzostw dało się zauważyć, że nie było silnego sponsoringu, co dowodzi, że firmy łomżyńskie chyba niechętnie sponsorowały to imprezę a szkoda i zarazem wstyd.
Faktem jest tez to, że mistrzostwa te miały za małą reklamę i rozgłos, ale to już wina łomżyńskich mediów.
Gdyby prasa, radio i telewizja nagłośniły to imprezę mocniej i odpowiednio wcześniej to wieże, że widownia była by dwukrotnie większa a i media ogólno polskie też by się zjawiły, co sprzyjałoby promocji Łomży.

A tak z innej beczki to mistrzostwa te były naprawdę super impreza. I niech żałują ci, którzy nie byli na niej.
Takich imprez powinno być w Łomży coraz więcej a raczej coraz większych, połączonych z innymi imprezami.
julka24 nie Łomża to organizowała tylko w Łomży to organizowano to dwie różne bajki.
Po prostu zacznijmy uczestniczyć wspólnie w imprezach lotniczych i wtedy narzekać, że cos się mniej lub bardziej udało.
Dostaliśmy szansę i powinniśmy ją jak najlepiej wykorzystać, a być może w przyszłości dostaniemy jeszcze jedna szansę na mistrzostwa europy.
łomżanie powinni być dumni z faktu, że przyznano nam prawo do Paralotniowych Mistrzostw Europy PPG
I dumni, że taki człowiek jak Władysław Tocki jest w Łomży i robili wszystko żeby takie imprezy mogły się odbyć.
Ten człowiek jest wielki.

-i od takie to moje przemyślenia :))

No to teraz czekamy na motolotniowe mistrzostwa europy!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org