czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jutro przejeżdżam przez Łomżę

W drodze nad morze. zabierzcie z łaski swojej mućki z ulicy, i posprzątajcie po nich, bo nie chce mi się upaćkać samochodu:)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jutro przejeżdżam przez Łomżę

zbuntowany łomżaninie na emigracji, wyjechałeś z Łomży, to nie pluj na swoich

------------------------------------------------------
Pzdr. dla normalnych.

Fajnie, ze jedziesz nad te morze - jednego trolla mniej w internecie:)

niestety Ty będziesz na tej drodze, więc niestety nie zabierzemy wszystkich muciek....<bo ty zostaniesz>
pfff. wielki mieszczanin się znalazł.

jak będziesz jechał tym swoim nowym golfem II z importu to nie wiem czy do Łomży to ty zdołasz dojechać

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

Zapewne jedziesz ze wschodu towarzyszu wiec opuszczajac swoja kochana metropolie nie zapomnij schowac tego spirytusu przejezdzajac przez granice bialoruska...
pozdrawiam.

obys tylko wyjechal z pól kartofli ktore rosna wokol bialegostoku <

bagrmosen

Łomża będzie witać Białoruskiego Towarzysza , podaj o której godzinie , my tebja budempozdrawliat' , mai dorogij bełaruskji gospodin!

ha ha ha dobry dowcip

Nasza

ludzie wy jesteście gorsi od niego ... po co w ogóle odpowiadacie na takie żałosne posty ...

Otóż to.
Po co odpisywać?

Autor: gostek_num{2} (---.lom.vectranet.pl)
Data: 25-07-08 21:02

zbuntowany łomżaninie na emigracji, wyjechałeś z Łomży, to nie pluj na swoich

Pzdr. dla normalnych.

Mylisz się kolego mojej kozy. Z Łomżą nic a nic nie mam wspólnego:)
No może poza wyjątkiem tych "Londyńczyków", którzy czasem próbują jeździć po Białymstoku. Jak takiego się spotka, to aż strach przejechać obok niego, bo niekiedy potrafią skręcić ze środkowego pasa, przecinając dwa kolejne w boczną ulicę bez sygnalizowania takiego manewru:)

Jedz nad te morze sie umyj pajacu zeby śledziem od ciebie tak niecapiło jak bedziesz przez Łomże wracał

Autor: koczisss (---.multimo.gtsenergis.pl)
Data: 25-07-08 22:45
Mylisz się kolego mojej kozy. Z Łomżą nic a nic nie mam wspólnego:)
No może poza wyjątkiem tych "Londyńczyków", którzy czasem próbują jeździć po Białymstoku. Jak takiego się spotka, to aż strach przejechać obok niego, bo niekiedy potrafią skręcić ze środkowego pasa, przecinając dwa kolejne w boczną ulicę bez sygnalizowania takiego manewru:)

Spoko stary!
Pakuj swoje kozy i śmiało ruszajcie w podróż poślubną.
ps.
LON to dawna rejestracja z Kolna.
Co do manewrów to jak się boisz jedź grzecznie z tyłu.

koczisss co samochodzik sie ubrudzi ??ojejq smutne:( zal mi ciebie pedanciku to co pewnie paznokiec ci sie zlamie to placzesz??

Jaki samochód, pewnie PKSem jedzie.

A Śledziki na Białce biora jeszcze pewnie nie bo jak nad morze jedziesz to na merliny he he - pajac

Hehe niepiszcie ludzie bo to prowokacja ;D On ma taka podniete z każdego odpisu , że nawet nie wiecie :D hehe :P

P.S Jak bedziesz jutro (dziś) przejeżdzał przez Łomże to nie ominie Cie kupa kamieni ;D Prowokatorze hehe :D

pozdrosss :D

Autor: Maarcin (---.elomza.pl)
Data: 26-07-08 01:45

Hehe niepiszcie ludzie bo to prowokacja ;D On ma taka podniete z każdego odpisu , że nawet nie wiecie :D hehe :P

P.S Jak bedziesz jutro (dziś) przejeżdzał przez Łomże to nie ominie Cie kupa kamieni ;D Prowokatorze hehe :D

pozdrosss :D

Masz kolego rację, to czystej wody prowokacja, a jakże dla mnie wspaniała rozrywka, gdy widzę jak jeden z drugim zaczyna się pienić ze złości.

Gdyby forumowicze z tegoż portalu byli mądrzy, to by pokazali swoją wyższość nad "śledziem" i powstrzymali by się od odpisywania, a przynajmniej nie odbijali by piłeczki obrażając przy tym mnie, czy moje miasto.

Jakże łatwo jest sprowokować, choć na odległość śmierdzi to jątrzeniem dla samego jątrzenia.

Więcej poczucia humoru i trzeźwego patrzenia na świat życzę, a będzie dobrze moje londyńczyki:)

No to jak się prowokujemy..... to się prowokujemy na całego ;-)

----------------

Wymarzony urlop?

koczisss:

Pojechać (z) rowerem do Szwecji.
A trochę dalej, chciałbym kiedyś zobaczyć Nową Zelandię i
Islandię.

-----------------

Panie Krzysztofie...... przecież Pan nawet nie ma samochodu :-) Pozwalam sobie więc przeredagować odpowiednio posta:

Data: 25-07-08 20:57

W drodze nad morze. zabierzcie z łaski swojej mućki z ulicy, i posprzątajcie po nich, bo nie mam błotników w rowerze i nie chcę zachlapać mojej jedynej koszuli :-)

Tak znacznie lepiej ;-)

Koczisss wyrzucili cię ze śledziowatego forum?My też nie chcemy tu mądrych i kulturalnych inaczej.Wszystkim Łomżanom miłego weekendu,a szczególnie Aniom:)

W Białce już nie ma ryb. Wszystkie ryby im na zakrętach powyskakiwały na bereg.

Tu konflikt pomiedzy tymi miastami bedzie zawsze. Moze nasze miasto jest mniejsze ale kazdy mi przyzna ze o wiele piękniejsze od Białegostoku. Oczywiście piękno to to samo co zabytki bo one nadają charakter miastu. Posłużyłbym się tutaj filmikiem w którym pytano mieszkańców Białegostoku o ciekawe miejce. Ludzie oodpowiadali Pałac Branickich lub nie wiem niestety filmiku nie moge znaleźć ale jest gdzies w serwisie Youtube.pl . Pałac Branickich ok jest piękny i ten ogród przyznam ale czy Białystok jest tak duży żby nie znac ciekawych miejsc? Nie, po prostu ich tam nie ma jest to typowo wschodnioeuropejskie miasto i nie bawie sie tutaj w jakiejs obrazy że to Białoruś czy coś takiego. I drodzy Białostoczanie nie panoszcie się tak bo metropolii nie macie takie duże miasto a ludzie MPKami sie tłuko po 2 troche szacunku do Łomży bo żeby nie ona to byś ani komputeraz na oczy nie widział a co mówić o internecie siedziałbyś w 3 tysięcznym miasteczku i ganiał świnie po drodze. Pamiętaj naszą ziemię Łomżyńską która leży geograficznie i historycznie na mazowszu przyłączyli do Podlasia żeby te tereny ucywilizować. Pozdrawiam Łomżan i Białostoczan.

Rodowity Łomżanin.

"Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"

nie ośmieszaj się wogle koczisss i jedź buraku przez Warszawę jak ci coś nie pasi i nie zawracaj d..y Łomżyniakom

Chyba go dzisiaj widziałem jak jechał, w aucie to pełno była siana przyciętego drzwiami, przecież ludziom sie należy odpoczynek po sianokosach a zaraz żniwa. Niech odpoczywa.

koczis nie jedż nad może bo tam śledzi napieprzają .ostatnio w augustowie kilku naprali

Kocziss kope lat, nie znudzilo CI sie? Niewiem po jakiego diabla tu piszesz, jaki to ma sens. PS po Bialym mozna tylko 'usilowac' jezdzic, bo normalnie sie nie da i jedyna Wasza przewaga w tym ze znacie te dziwne rozwiazania od urodzenia:)

no i juz wiadomo, ze to sledz... i po co odpisywac prymitywowi...

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

a ja się powtórzę i wkleję swój post na podobny temat....

ludzie, dajcie spokój...

nie widzicie, ze koczisss specjalnie pisze prowokujące posty i tylko czeka na Wasz odzew, żeby pośmiać się z Waszego oburzenia.

Nie lepiej wyjść z założenia "a niech sobie pisze".

Ja akurat mieszkam w Bstoku, ale jestem rodowitą (teraz weekendową) Łomżynianką i nie zwracam uwagi, czy ktoś pochodzi z Łomży, czy z Bstoku. Co za różnica? Wszyscy jesteśmy ludźmi..

A koczisss po prostu reprezentuje bardzo niski poziom nabijając się z ludzi.

Koczisss, trochę pokory...

jestem w bialymstoku raz w tygodniu. tak sie sklada ze spedzam tam caly dzien i zauwazylem na drogach jedno, kocziss, ze lewy pas sluzy wam do wolnej jazdy rekreacyjnej. jedz do kazdego duzego miasta i spaceruj sie na lewym pasie to zobaczysz jak cie ludzie kultury naucza sledziku. nie bedziesz wiedzial dgzie sprzeglo tak ci dupke wyciorem wyczyszcza.

aaaaa i jeszcze jedno... Łomża górą, niech żyje łks, jaga hh uuu jjjj

No i placki krowie wciąż leżą. Właśnie wróciłem z nad morza i niestety znów upaćkałem sobie autko krowim gówienkiem.
Czy w tej Łomży ktoś sprząta?

Czy możecie nie odpisywać tej Pani z Białorusi ?

a może palant dostał kiedyś wpie...dol w Lomży i teraz pisze takie banialuki.

stary32

Data: 04-08-08 00:21

No i placki krowie wciąż leżą. Właśnie wróciłem z nad morza i niestety znów upaćkałem sobie autko krowim gówienkiem.
Czy w tej Łomży ktoś sprząta?

http://www.oczko.multimo.pl

-----------------------------------------------------------------

Dobre :D,

Całe Śledziowo pewnie teraz się za ciebie wstydzi, że nawet nie wiesz gdzie jest miasto Łomża a gdzie gmina.

Całe forum 4lomza mówi "nie dzieciom neostrady" :D

Kocziss ty stary ****! odpowiemky ci okrzykiem : Cześć łomża wita wieś ****** wsiochu ,ujawnij sie ***** to ci napierdole jak cie złapie dziwko

Pomysłowo.

Autor: Dobromil (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 04-08-08 15:36

Kocziss ty stary ****! odpowiemky ci okrzykiem : Cześć łomża wita wieś ****** wsiochu ,ujawnij sie ***** to ci napierdole jak cie złapie dziwko

Jak by nie było jest bardzo miło..:D

Tak, zgadza się, Łomża to wieś:)

Nie musisz tego tak głośno mówić.

Do innego indywiduum Sstnk.

Krzycząc, ze jestem z Białorusi, pokazujesz dopiero jaki jesteś prostak i wsiok zarazem.
Gdybyś był mądry, to byś nie odpisywał na moje posty, a przynajmniej w inny sposób.
Widać, że Twój poziom inteligencji jest porównywany do tego, który mają krowy zostawiające we łsi lomza placki.

Jak są kompleksy i brak pomysłu na sensowną, mądrą odpowiedź, to jedyny sposób kogoś obrazić, zmieszać z błotem.

Wysil się gościu trochę, błyśnij intelektem, a później pogadamy, w innym razie nadal będziesz tylko burakiem z miasteczka Łomża!

poczytaj troche histori to sie dowiesz ze gdy Lomza była grodem to was nawet nie było na mapie wiec nie obrazaj nas.a pewnie ty jestes taki mieszczuch jak ja prezydent,ile

stary32

hehehe wiecie co w dupie z ta p[rowakacja , usmialam sie do lez jak poczytalam hehehehe nie ma co lux :)

hahahah, miastowy z Białorusi
Pozdro dla baby stadionowej i Twojej
Pzdr. napinaczu

Pzdr. dla normalnych.

Autor: stary32 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 04-08-08 19:21

poczytaj troche histori to sie dowiesz ze gdy Lomza była grodem to was nawet nie było na mapie wiec nie obrazaj nas.a pewnie ty jestes taki mieszczuch jak ja prezydent,ile

stary32

Znasz takie powiedzenie?

Co było a nie jest, nie pisze się w rejestr?

Jak Gniezno było stolicą Polski, to Poznań był wioseczką nad Wartą, no i co z tego wynika?

Teraz bliżej nas, Goniądz, albo Knyszyn prawa miejskie miały już w XV wieku, a teraz są zapadłymi niby mieścinami, no i co im po ich historii?

Aha, historii pisze się przez dwa i, a co do mojego mieszczaństwa, to przynajmniej jestem mieszczuchem w czwartym pokoleniu, swoich prapradziadków nie znam, to nie wiem gdzie mieszkali.

Byłem sobie wczoraj w Makro. Mam BLM choć mieszkam w Łomży tylko jestem zarejestrowany gdzie indziej. Gdy czekałem na rodzine na Parkingu przy swoim samochodzie nagle nadjechał samochód na BIA wysiadło 4 chłopaczków ulizanych jak gnojem i krowymi językami poprawione, zaczepili mnie mówiąc "Siema wieśniaku, czego tu szukasz". Nic w tym dziwnego gdyby nie to że za chwile podjechał Zardzewiały Golf(bez obrazy dla WV) na BI i wysiadł z niego burak w gumakach i swetrze ala Kononowicz(przy okazji pozdrawiam pana Krzysztofa), najbardziej uśmiałem sie gdy po chwili na parking w sumie dużego sklepu zajechał ciągnik dokładnie URSUS 60(git maszyna :D) z przyczepką wysiadł Pan wielkomiejski BIAŁOSTOCZANIN kiedy wrócił zapakował wszystko na przyczepe i dzida na chate. Po tym incydencie moje przkonanie co do tego że Białystok to wieś umocniło sie jeszcze bardziej. Może nasza kochana Łomża nie jest wielką metropolią ale jest 10000 razy ładniejsza od Białego i bede to powtarzał do końca życie.

PS. Białystok to miasto ludzi którzy kiedyś sprzedali Polske, więc nie ma co wymagać od nich poprawności języka polskiego
PS2. My mamy przy Kauflandzie telebim hahaha:P
PS3. Sory za wszelkie błędy

Pozdrawiam wszystkich nawet sąsiadów z Państwa Białoruś upss .... Miasta Białystok:P

"Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"

Widzisz, akurat BIA nie jest białostocką rejestracją, przyjechały wsioki, takie jak i Ty z powiatu białostockiego ziemskiego. Równie dobrze mogła to być Choroszcz, ale i Gródek.

Co do ciągnika, to może nie zauważyłeś, to Makro znajduje się na obrzeżach miasta i ten człek sobie przyjechał na zakupy np. ze wsi Porosły. Ma blisko, to sobie podskoczył ciągnikiem, co miał iść na piechotę?

Widzisz, jak ty mogłeś z miasteczka Łomża przyjechać do znienawidzonego Białegostoku, to i chłopina, który mieszka pod Białymstokiem też sobie wpadł na zakupy.

PS. Białystok to miasto ludzi którzy kiedyś sprzedali Polske, więc nie ma co wymagać od nich poprawności języka polskiego

Kiedy sprzedali tą Polskę?

Kol. koczisss - zacytuję Twoje słowa:
"Nie mam sił na nic.
Nie mam nawet chęci.
Tak już jest czasami,
że nic mnie nie kręci...."

Sądząc po Twoich wypowiedziach mam wrażenie, że dzięki temu forum odzyskałeś wigor, chęć do życia. Że sił Ci przybyło, że coś Cię jednak kręci...

Cieszę się, ze Twój stan psychiczny polepszył się.
Życząc dalszej poprawy zdrowia serdecznie zapraszam do częstego odwiedzania naszego forum - nam też poprawiasz humor.

Otóż moje wpisy tutaj są tylko i wyłącznie dla poprawy humoru, lecz niektórzy z tu piszących jak widać tego nie zauważyli i od Białorusi zaczęli wyzywać:)

Czy będę pisać, tego nie wiem, bo niespecjalnie mam czas, choć do końca tego tygodnia może coś jeszcze humorystycznego wtrącę, bom jest na urlopie, to z nudów można coś popisać:)

hmmm, jak tak sobie to czytam to nie wiem czy płakać czy śmiać się, że w "wielkiej metropolii" - [B]iałystok, mieszkają ludzie tak zadufani w sobie, że nawet białostoczan zamieszkujących obrzeża miasta nazywają wieśniakami. Dlatego Nas Łomżan nie powinno drażnić, że ktoś zazdroszcząc Naszego pięknego miasta, próbuje zwrócić na siebie uwagę i swoją zazdrość przelewa w zgryzotę na forum, które tak właściwie wcale [G]o tu nie zaprasza.

Jednak jeśli to jest [T]wój sposób na dowartościowanie się i zwrócenie na siebie Naszych oczu. to skoro jest [C]i z tym lepiej i pomaga w opóźnionym, ale zawsze rozwoju to cieszymy się razem z [T]obą.

PS. pozdrawiam i proszę nie denerwujcie się na koczissa, [O]n szuka zrozumienia, bo własna rodzina się [G]o pewnie wyrzekła.

.......:::::JaKbY nIe ByŁo JeSt BaRdZo MiŁo::::::......

śledziu ****** bo inaczej nie zrozumiesz ,mam wielu kolegów w białym i są normalni a ty jesteś jakiś wyjebek czarnobylski

stary32

Kocziss wiesz jakos to dziwny sposob na poprawe humoru i zajecie wolnego czasu moze to jednak czas na male zastanowienie sie nad soba byc moze istnieja lepsze rozrywki niz pisanie na 4lomza nie powiesz mi chyba ze Bialystok nie oferuje czegos wiecej z rozrywek i pisanie na tym forum jest od nich bardziej kuszace

Jesli Ci sie nudzi wpadnij na mistrzostwa europy w mikrolotach do Lomzy, zdjecia jakies porob... bo wymyslanie historii o gnoju na ulicy jaki to sie niby przyczepil przejazdem jakos tak wskazuje mi na to ze ten gnoj byl tam juz wczesniej i byc moze pochodzi z rejonow blizej Ciebie.

Prowokujac w ten sposob ludzi udowadniasz ze nie jestes lepszy a ocenainie ludzi na bazie miejsca zamieszkania czy urodzenia ...brzmi mi faszystowsko. Moze poznaj troche miasto jakie obrazasz, bo niestety nie masz podstaw do zadnego jechania po Lomzy, chamstwo jest wszedzie a jedyna Wasza przewaga jest liczba mieszkancow ktora nie jest jeszcze wyznacznikiem niewiadomo jakiego sukcesu. Nie zawsze chodzi o ilosc kolego...

łomza moze jest mała ale mieszkają tu polacy a u was zbieranina ze wschodu i tym sie szczysisz. w latach 70 w centrum stały domy kryte strychą i na ulicy bruk. a propos wnioskuję ze jestes ofiarą blokersów, zakompleksionym gnojem

stary32

sledziu potrzebowałeś 12 godz zeby odpowiedzieć na mój post , to wynika ze potrzebowałeś poczytac troche lektury zasrancu.pa idz jesc kolacje z rodzicami

stary32

PS do makro nasi jezdza z prostego powodu - u nas nie ma

jakbys mial sprawe do OKE albo ARiMR tez nie kazalbym Ci spadac na drzewo widzac Twoja rejestracje na parkingu mowiac ze nie musisz tu przyjezdzac -takie zycie ze nie wszystko mamy u siebie jak i ze nie wszystko macie u siebie :p

Widzisz dean84, przyznaję Ci rację. Nic tak naprawdę do Łomży nie mam, może to co zrobiłem było głupie, lecz wedle przysłowia, uderzyłem w stół, a nożyce odezwały się.

Myślę, że gdybym nawet o krowich plackach nie napisał, a coś mniej wrednego, przy tym wspomniał, że jestem z Białegostoku, to i tak zostałbym wyzwany od śledzi i Białorusi.

Duża część Łomżan ma nienawiść, a przynajmniej niechęć wyssaną z mlekiem matki do Białegostoku.

Nie oceniam całej społeczności, ale przynajmniej ta forumowa w większości taka jest.

Łomża jest mi zwyczajnie obojętna tak jak Olsztyn, czy inny Rzeszów, a to, że tu odezwałem się było pokłosiem mojego planowanego przejazdu przez nią w obie strony.

Pomyślałem sobie, że poczytam sobie wypociny głupków i nie zawiodłem się, znaleźli się tacy.

Wyżej w tym wątku przyznałem, że to co napisałem nie było na poważnie, a mimo to znaleźli się tacy, którzy zaczęli mięsem rzucać w moją stronę.
Od nich bije nienawiść i to jak napiszę niewiele zmieni.

Do starego32, tak potrzebowałem 12 godzin na odpisanie, bo w przeciwieństwie do Ciebie nie przesiaduję 24/24 przed monitorem!

Stary, twierdząc, ze Białystok to nie polskie miasto, a mieszkańcy to obcy, pokazujesz jakim typem jesteś.

Uważasz, że ja jestem śledź i że tu Białoruś itp., przez co pokazujesz jaki masz stosunek do mego miasta, czyli Twoje postępowanie nie jest wcale lepsza od mojego.

Widzisz dean84, przyznaję Ci rację. Nic tak naprawdę do Łomży nie mam, może to co zrobiłem było głupie, lecz wedle przysłowia, uderzyłem w stół, a nożyce odezwały się.

Myślę, że gdybym nawet o krowich plackach nie napisał, a coś mniej wrednego, przy tym wspomniał, że jestem z Białegostoku, to i tak zostałbym wyzwany od śledzi i Białorusi.

Duża część Łomżan ma nienawiść, a przynajmniej niechęć wyssaną z mlekiem matki do Białegostoku.

Nie oceniam całej społeczności, ale przynajmniej ta forumowa w większości taka jest.

Łomża jest mi zwyczajnie obojętna tak jak Olsztyn, czy inny Rzeszów, a to, że tu odezwałem się było pokłosiem mojego planowanego przejazdu przez nią w obie strony.

Pomyślałem sobie, że poczytam sobie wypociny głupków i nie zawiodłem się, znaleźli się tacy.

Wyżej w tym wątku przyznałem, że to co napisałem nie było na poważnie, a mimo to znaleźli się tacy, którzy zaczęli mięsem rzucać w moją stronę.
Od nich bije nienawiść i to jak napiszę niewiele zmieni.

Do starego32, tak potrzebowałem 12 godzin na odpisanie, bo w przeciwieństwie do Ciebie nie przesiaduję 24/24 przed monitorem!

Stary, twierdząc, ze Białystok to nie polskie miasto, a mieszkańcy to obcy, pokazujesz jakim typem jesteś.

Uważasz, że ja jestem śledź i że tu Białoruś itp., przez co pokazujesz jaki masz stosunek do mego miasta, czyli Twoje postępowanie nie jest wcale lepsza od mojego.

Kocziss jest peedałem.... i frajerem co na psach strrzela jak zawodowy strzelec hehhehehe i na dodtaek nie potrafi czytać ze zrozumieniem:,,Cześć Łomża wita wieś'' (Łomża czyli miasto wita przyjeżdzającego ze wsi jako wieś czyli łomża wita wieś..proste ale pedała nie) Kocziss sie chwalisz sobą tak jak alfons kurwami my tu potrzebujemy ludzi z pasją i nie wstyd zapał zgasnąc...nie jarzysz prostych tekstów jak chcesz dawaj na fristajl cie dojade jak szmate i wtedy bedzie hehehhehee

Pomysłowo.

Oj głupku, wszystko zrozumiałem, ale uznałem, że przejęzyczyłeś się i źle napisałeś., bo przecież Łomża to taka większa wieś http://pl.wikipedia.org/wiki/Gmina_%C5%81om%C5%BCa
Czyż nie tak?

kocziss, sam zacząłeś jak teraz stwierdzasz głupią grę, nie dziw się, że przysłowiowe nożyce się odezwały. Obrażasz nas i nasze miasto, a potem dziwisz się, że jesteś atakowany. Jeżeli ktoś czuje się mocno związany z Łomżą to go boli, a przynajmniej wkurza bezpodstawny atak i reaguje tak jak zareagowałby mieszkaniec każdego innego obrzucanego błotem miasta.

Prawda jednak jest taka, że zostaliśmy poszkodowani przyłączeniem do woj.podlaskiego, aby Białystok mógł być miastem wojewódzkim, a nam wcale nie jest to na rękę. Korzyści nie mamy żadnych, same straty. Z takich sytuacji rodzi się to całe współzawodnictwo i nienawiść, ale nie możemy jej przypisywać ani wszystkim Łomżanom ani wszystkim Białostoczanom.

Dlatego nie wyzywaj forumowiczów będąc gościem na naszym forum. Pech chciał, że jesteś z Białegostoku co na pewno wzbudza emocje w wielu uczestnikach dyskusji, ale zapewniam, że gdybyś był z każdego innego miasta i napisał to co napisałeś, spotkałbyś się z podobną reakcją.

Wyśmiewasz się z nas, a w Białymstoku też nie wszystko jest idealnie, przypatrz się uważnie a zobaczysz. Jestem w pełni świadoma tego bo studiuję w Białymstoku, ale z wielkim uśmiechem na twarzy i radością wewnątrz przyjeżdżam do Łomży i nie zamieniłabym jej na Białystok, tak jak Ty nie zamieniłbyś swojego miasta na nasze, jak sądzę.

proponuję zakończyć ten konflikt, ponieważ nie prowadzi do niczego...

W tym co piszesz dużo jest prawdy.

Łomża została może i poszkodowana, ale do jakiego by jej województwa nie przyłączyć to i tak by miała po dupie.
Wszystkie byłe miasteczka wojewódzkie tak mają.

Co by nie mówić, to Łomża na wojewódzkość nie zasługuje, bo większe od niej miasta jej nie mają i mieć nie będą.

Oczywiście, zgadzam się z tym, że w Białymstoku nie jest idealnie, zresztą nigdy tak nie twierdziłem.

Tak, ja wsadziłem kij w mrowisko i nie dziwię się reakcji.

Ale podobne reakcje są na tym forum jak ktoś wrzuci temat Białegostoku. Bez powodu jest obrzucany błotem, a przynajmniej tak było, jak kiedyś częściej tu zaglądałem.

Nie lubicie nas, choć my nic tu winni nie jesteśmy.
Myślisz, że jakbyście byli w woj. mazowieckim, to by było lepiej?
Jedź do Radomia, to zobaczysz jacy tam ludzie są szczęśliwi, że muszą do Warszawy codziennie dojeżdżać do pracy, bo w swoim mazowieckim "bogatym" Radomiu bieda aż piszczy!

Co do zmiany miejsca zamieszkania, to raczej cofać się nie będę i gdybym miał się przenieść, to były by to tylko dwa miasta, Poznań, ewentualnie Gdańsk.

Do małej mieściny bez perspektyw było by samobójstwem się przeprowadzać, jak już to robić to do czegoś większego, choć z góry zaznaczam, że takich planów nie mam.

Czekam teraz z niecierpliwością jak znów zacznie się jakiś temat Via Baltica, wtedy to znów zaroi się od wpisów jakie to śledzie są be i niech spadają na Białoruś.

Przyznasz mi rację, ze tak jest?

Tak naprawdę większą nienawiść co do innego miasta macie Wy, a nie my, czujecie się silnie pokrzywdzeni, a tak naprawdę co takiego straciliście, kilka stołków dla biurokratów?
Województwo Łomżyńskie to była karykatura województwa, tak jak suwalskie, krośnieńskie, czy inne radomskie.

Trzeźwo patrząc, to nawet kolej do was nie dociera, a tory kończą się jakby to góry były (Zakopane), a Wy chcecie być jakimś znaczącym miastem, który równa się z Białymstokiem, który zresztą na tle kraju jest dziadostwem?

Szczycicie się historią miasta, która jest dłuższa niż Białegostoku, że jak Łomża była miastem, to tu świnie pasali?

No i co z tego?
Jak Białystok powstał, to na Manhattanie indiańce za bizonami latali, czyli Białystok jest ważniejszy od Nowego Jorku?

Według Waszego toku rozumowania z tego by tak wynikało:)

> Nie lubicie nas, choć my nic tu winni nie jesteśmy.

Z tym się nie zgodzę, wybacz. Obnosicie się ze stwierdzeniem, że Łomża to wieś, a wcale nią nie jest. Traktujecie nas opryskliwie i z nosem rysującym niebo.

> Myślisz, że jakbyście byli w woj. mazowieckim, to by było
> lepiej?

Tak właśnie myślę, wybacz, że mam własne zdanie.

> Co do zmiany miejsca zamieszkania, to raczej cofać się nie będę
> i gdybym miał się przenieść, to były by to tylko dwa miasta,
> Poznań, ewentualnie Gdańsk.

Skoro nie będziesz się cofał, to rozumiem, że nie jesteś rdzennym białostoczaninem, a pochodzisz z jakiegoś mniejszego miasta/miasteczka/wioski. (niepotrzebne skreślić) Swoją drogą to mnie bardzo interesuje ;p, wybacz ciekawość.

> Tak naprawdę większą nienawiść co do innego miasta macie Wy,

inne miasto - Białystok ?

> Trzeźwo patrząc, to nawet kolej do was nie dociera, a tory
> kończą się jakby to góry były (Zakopane), a Wy chcecie być
> jakimś znaczącym miastem, który równa się z Białymstokiem,
> który zresztą na tle kraju jest dziadostwem?

nie chcemy równać się z Białymstokiem, jak przypuszczam dla naszego miasta byłaby to raczej zniewaga niż sukces :). Być dziadostwem na tle kraju, porażka.

pozdrawiam,

koczis cwe.. szkoda ze nie masz swojej ksywki bo ten koczis (kto ma wiedziec to wie) ktory lata na niej od dawna zruchal by cie w odbyt i paszcze ty zezowaty gownorzerco a ja bym ci chetnie do.ebal jak ekwador polsce w mistrzostwach swiata2006 ty przerzniety worku po nawozach masz klate jak szczur czolo i wygladasz jak bys spier... z wiadra podczas skrobanki masz takiego garba ze mozesz wiazac sznurowki na stojaco ty nie domyty psi wentylu mozesz zajechac do lomzy pale obciagniesz ty kur.o nad moze jedziesz chyba na chu.u cwelbeko je,ana geju z wampa je.bac takich tranzystorow jak ty

TWOJ PAN I WLADCA

atari 65 xe

Ja sie odniose tylko do odpowiedzi na moj post gdzie pisales o kiju w mrowisku -wejdz sobie teraz na jakies bialostockie forum i napisz jako lomzan o tym ze przejezdzasz przez bialy i gnoj sie do opon przyczepia: uwazasz ze reakcja bedzie inna? oj zjada Cie nie gorzej jestem raczej pewien.

PS tak zupelnie na marginesie: przejezdzajac przez Lomze zjedz czasami z glownej przelotowki, moze zobaczysz pare rzeczy ktore Cie zaskocza:p

Kocziss to zwykła dziwka kusi a później jak sie za nią wezmą to nie wie co zrobić ..neistety kocziss opinie se zjebałeś właśnie przez ten temat czemu mi nie odpowiesz? Bosiz sie ze mną fristajlu cie jak szmate dojade mówiłem ci już to GŁUPKU. Kur....twoje wieśniackie zagrywki Pff... A huuju z jakiego miasta jestes ,ze sie tak unosisz jak szmata na wietrze?

Pomysłowo.

Autor: kwi@tuszek (---.multimo.gtsenergis.pl)
Data: 05-08-08 23:11

>Tak właśnie myślę, wybacz, że mam własne zdanie.

To pogadaj z ludźmi choćby z Radomia.

>Skoro nie będziesz się cofał, to rozumiem, że nie jesteś rdzennym >białostoczaninem, a pochodzisz z jakiegoś mniejszego miasta/miasteczka
>/wioski. (niepotrzebne skreślić) Swoją drogą to mnie bardzo interesuje ;p, >wybacz ciekawość.

Nie zrozumiałaś.
Napisałaś, ze raczej Ty do Białegostoku przeprowadzać się nie będziesz, a ja do Łomży.
Cofaniem się nazwałem przeprowadzkę do mniejszego miasta, czyli Łomży, jak już coś to Poznań lub Gdańsk. A pochodzę od kilku pokoleń z Białegostoku.

>nie chcemy równać się z Białymstokiem, jak przypuszczam dla naszego >miasta byłaby to raczej zniewaga niż sukces :). Być dziadostwem na tle >kraju, porażka.

Jak Białystok jest dziadostwem, to czym jest wtedy Łomża, skoro do Białegostoku jej daleko?

JOT JOT JOT KA KA JAGIELONIA: KUURWAA!!!!!!!!!!!!

Białostok to jebane bęcfały tak jak np.kocziss dojechaliśmy go na forum łomzyńskim i niech wie ,ze do łomzy lepiej nie zadzierać a jak by było tego mało to i tak ma w pizde jak sie dowiem kto to jest a ja sie dowiem...:D

Pomysłowo.

ja Ci tylko powtorze ze ilosc mieszkancow nie swiadczy o sukcesie tym bardziej nie mozesz poprowadzic analogii i nazwac przeprowadzka do mniejszej miejscowosci cofaniem sie -jak wtedy wyglada np. suburbanizacja?? Czyli lepszy jest hmmm bezrobotny z pragi poludnie od kolesia z firma i domem pod niewiem, Ostroleka -bo mieszka w wielkim miescie:D sorry ale to nie miejsce swiadczy o czlowieku. Mozesz podniecac sie ze mieszkasz w 300 tysiecznym miescie, ja jestem zadowolony za to ze mieskam w 64 tysiecznym miescie ktore duzo znaczy dla regionu bylego wojewodztwa, moze nie miescic Ci sie w glowie ile osob przyjezdnych uczy sie tu i pracuje bo jesli uwazasz Bialystok za jedyne super centrum obok Wawki to faktycznie moze to byc trudne to pojecia.

znasz te anegdote: od miasta wymagam cieplej wody i kanalizacji -dowcipny i elokwetny bede sam.

Łomża oferuje oprocz tego sporo wiecej, wiec ciesz sie swoim miastem i zostaw w spokoju inne. Animozje miedzy obydwoma miastami powinny odchodzic w zapomnienie a dzieki takim akcjom jak Twoje jest odwrotnie.

a ja się zgadzam z dean84. Wspomnę tylko, że ludzie np. z Wawy nie potrafią dobrego słowa powiedzieć o Białymstoku. Nawet więcej, uważają Was za "śledziejewo", w którym aż dziwne że jest internet i telefon. - tak słyszałam od kilku warszawiaków, a za to Łomża im się bardzo podoba.

Pokazujesz się jako zadufany w sobie koleś mieszkający w 'wielkiej metropolii' i dziwisz się że normalni ludzie chcą Cię utemperować, sorrka. Nikt nie lubi jak ktoś ma klapki na oczach i widzi tylko swoją miłość do siebie.

My raczej nie zdołamy ci tego wytłumaczyć, ale proponuję wypad do Wawy :P.

krótko mówiąc obsrałeś się chłopcze tym tematem i nie wiesz jak z niego wybrnąć, poczekaj aż w białymstoku wybudują lotnisko i nie będziesz brudził swojego autka jadąc przez Łomżę

koczisz szmaciarzu idz ciagac kuta,sy w tym swojim ogromnym miescie a kim ty tam jestes zwyklym ****.em a unosisz sie w szkole tornister na lep ci nakladali brudasie mieszkasz w tych barakach z cyganami kolo rynku jestes tam u siebie zwykla pal.a i przemykasz jak cien ruro mam paru kolegow w bialymstoku oni by cie sami dojechali ty lordzie w dziurawych skarpetach a w czym ty jestes lepszy a moze lepsza powinienem pisac ty fiutku masz jechane lamusie mozesz mazakiem w autobusie popisac po siedzeniach
nie ma co gadac z fajfusem trzeba znizyc sie do jego poziomu i jechac z kurw,a przeczytaj moje wypowiedzi lachudro i sruuuuu do swojego pana je.bac cie kondonie

TWOJ PAN I WLADCA

atari 65 xe

Autor: kwi@tuszek (---.multimo.gtsenergis.pl)
Data: 06-08-08 15:35

a ja się zgadzam z dean84. Wspomnę tylko, że ludzie np. z Wawy nie potrafią dobrego słowa powiedzieć o Białymstoku. Nawet więcej, uważają Was za "śledziejewo", w którym aż dziwne że jest internet i telefon. - tak słyszałam od kilku warszawiaków, a za to Łomża im się bardzo podoba.

---------------------

A ci ludzie z Warszawy jakie mają pochodzenie?
Łomża, Ostrołęka, Nowogród, czy inna Piątnica?

Przyznaj się, znasz prawdziwego Warszawiaka, czy przybłędy z całej Polski?

Jak już tak wyliczamy, to znam ludzi, którzy nie wiedzą gdzie jest Łomża, a tylko kojarzą tylko Piątnicę i to z nazwy, no bo serki tam robią.

pier....dolimy ścierwo przykładewm tego ejst kocziss z zwaleczko....;]

Pomysłowo.

Na szczęście za 3 tygodnie szkoła się zaczyna. Znów pójdziesz do swojego kochanego gimnazjum, może nauczysz się pisać poprawnie w swoim ojczystym języku, bo teraz za cholerę nie sposób zrozumieć tych gryzmołów:)

prawdziwi warszawiacy, a znam takich, wiedza gdzie jest Łomża, z racji piwa, przelotowki na mazury i WORD w Łomzy gdzie masowo zdaja egzaminy na prawo jazdy.

na haslo Bialystok zas mowia: nie bylem nie mialem po co -wiedza za to ze to na wschodzie i raczej brzydkie i zacofane :)

Kocziss, wysylasz innych do szkoly moze bys sam na spacer poszedl:p

>
A ci ludzie z Warszawy jakie mają pochodzenie?
Łomża, Ostrołęka, Nowogród, czy inna Piątnica?

Przyznaj się, znasz prawdziwego Warszawiaka, czy przybłędy z całej Polski?

wiesz, co to kogo ja znam to jest chyba moja sprawa, a o Warszawiakach akurat wspominam najprawdziwszych. Nie plują na swoje miasto,ani na żadne inne z wyjątkiem Białegostoku.

Tyle, że tu nie chodzi o miasto samo w sobie, bo na to to taki ktos jak ty i tak nie ma wpływu. Sęk w tym, że to niektórzy, bo na pewno nie wszyscy, mieszkańcy Białego są zakompleksieni w stosunku do większych miast i próbujecie sie wyładować na mniejszych miastach, ale wiesz co, wisi mi co ty myślisz o Łomży.

I mam taki pomysł, idź sie zrelaksować na spacer do Białostockiego Muzeum Wsi.

pozdrawiam,

co bysmy nie pisali to i tak gamoń coś odpisze.wiec niema co pisać z kolesiem ze stolicy podlasia

stary32

Zamiast puenty.

Za Capkiem:
"Wróbel: Coz tam skowronki - nas wróbli jest więcej !"

Pytanie: Tylko czemu śpiew niektórych skorwonków przypomina gęganie ?
Odpowiedź: Bo i wśród skowronków trafiają się czasem wroble.

KOCZIS HU.JU PALO NIE DOMYTA JAK MAM Z TOBA POJECHAC ZEBYS SIE DOMNIE ZJE.BALA WRESZCIE KUR.WO :) ?????????????????

CHODZIE TAK Z KU.RWA PRZEROBIMY WSZYSCY AZ BEDZIE MUSIALA ZMIENIC (NIE) SWOJA KSYWKE NA PSI CH.UJ

atari 65 xe

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org