poniedziałek, 17 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Krew dla Hani

Ludziska nie bójcie się oddanie krwi nie boli i można pomóc małej dziewczynce która jeszcze nie zaczeła żyć a już może skończyć swoje życie ja ide oddać krew i zachęcam a nawet błagam żebyście i wy poszli to trwa tylko kilka minut i naprawde nie boli

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Krew dla Hani

W pełni popieram i dodaję że życie przeżyte dla siebie jest życiem straconym.
Miarą człowieka jest to ile on daje z siebie drugiemu.

popieram i prosze o przyłaczenie się do tego apelu i przekaznie informacji innym. KREW TO JEST TAKI PIEKNY DAR KTÓRY KAZDY MOŻE DAC OD SIEBIE.

Nasza

dzięki za taką szybką reakcje i mam nadzieje że spotkamy się oddając krew ja na pewno będę jak przeczytałem ten artykuł aż mnie serce zabolało. starsza osoba jeśli choruje też boli ale czemu jest winne małe dziecko?chyba nigdy tego nie zrozumiem

W piątek idę dobrze że do 17,00 można to zdążę.

A może miłosierni z politycznego ruszyli by swoje zaplątane w sutanny d.....a ???????

Ja i moja żona już oddaliśmy krew dla Hani i zachęcamy wszystkich do tego samego!

ludzie nie oddajecie krew tylko próbkę krwi

OK MOżE NIE KREW TYLKO PRóBKE ALE I TAK ODDAJMY

Greatest_DeMoN tutaj troszeczkę się mylisz, bo oprócz próbki potrzebnej do zbadania zgodności szpiku ze szpikiem Hani oddajemy również dla niej krew, która też jej będzie potrzebna do transfuzji!!! Jak nie wiesz dokładnie o co chodzi to nie unoś się na forum

btro Lolku widać Ty nie wiesz o co chodzi bo oddajemy tylko próbkę ja w pełni popieram to akcje i też dołączę no ale oddawanie krwi a dawanie próbek to co innego. Tu dajesz próbkę tylko raz a przy pełnym oddawaniu nie dość ze o wiele więcej to i nie raz. Spytaj honorowych dawców krwi :)

To nie jest temat przeznaczony do tego, żebym się z tobą kłócił. Tobie nie przetłumaczę bo nie chcesz poprostu tego zrozumieć.

Ale innych zachęcam do oddawania oprócz próbki przeznaczonej do zbadania antygenów, również do oddawania krwi. Zaznaczcie u pielęgniarek, że oddajecie krew dla Hani (one mają dwie listy jedna lista zawiera potencjalnych dawców szpiku, druga dawców krwi). W praktyce wygląda to tak, że oddajemy 10 ml w celu zbadania czy mamy taki sam szpik jak Hania i jeśli wyrazimy chęć oddajemy dodatkowo 450 ml, które też będą jej potrzebne.

Luz ja wiem swoje, Ty swoje tak czy siak akcje polecam

Z tego, co wiem, zostalo już oddane prawie 500 próbek do zbadania na zgodność szpiku. Poza tym gromada ludzi oddała też krew dla Hani. Ja i mój mąż też dziś oddaliśmy krew i powtarzam- nie zastanawiajcie się- zróbcie to samo.
Co znaczy strach przed igłą, jeżeli można w ten sposób pomóc komuś, kto tego na prawdę potrzebuje?!!!!!
Ps. Krew będzie można jeszcze oddawać w przyszłym tygodniu w punkcie krwiodawstwa w szpitalu!

z tego co wiem (dziś oddawałam próbkę) pobierają 2ml a nie 10ml. Trwa to dosłownie chwilkę i nic nie boli :) najdłużej stało się w kolejce... a później już kilka minut i krew oddana :-)

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

a ja oddalam krew i próbkę do zbadania krwi i jestem z siebie dumna:) zresztą jak ze wszystkich którzy też tam stali. byłam ostatnią, która oddawała krew (450 ml a nie 2 ml do badania :P) strasznie długo trzeba było czekać, zaczął padać deszcz, ale się nie poddałam. Tak samo jak pan przede mną :) Pozdrawiam serdecznie wszystkich ludzi o dobrym sercu:):)

Też oddałam i trzymam kciuki za tę malutką , ale tak sobie teraz myślę, że 500 próbek na tyle tysięcy ludzi w mieście to jednak strasznie mało . Przecież było wszędzie o tym słychać ...

mozna jeszcze isc oddac?

można chyba do jutra (tj. do czwartku) oddawać w punkcie krwiodawstwa w szpitalu w Łomży :-)

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org