czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kaufland, nie dla idiotów, refleksje konsumenta.

Witam, jako że każdy z nas jest konsumentem w pewnych sytuacjach, to co opisze poniżej jest warte uwagi każdego.

Dziś będąc w sklepie Kaufland w Łomży z ciekawości chciałem sprawdzić jak sie mają ich hasła głoszone na billbordach w stylu "znajdź przeterminowany towar w naszym sklepie, a dostaniesz 5 zł" lub też "Jeśli stoisz w kolejce dłużej niż 5 minut, a nie wszystkie kasy są otwarte to w ramach przeprosin dostaniesz 5 zł, do obebrania w informacji".

Przeterminowanych towarów w całym sklepie szukać nie będę, a widząc spory sznurek klientów przy kasie, ustałem grzecznie za nimi, wyciągnąłem swój telefon ze stoperem i START, w miedzy czasie Pani Kasjerka (jak sie później okaże Pani Basia(?), pozdrowienia dla niej) musiała pójść po papierosy, akurat tak się złożyło ze towaru było sporo na taśmie, więc policzenie tego wszystkiego troszkę zajęło, no a czas na stoperze leci, gdy już było powyżej 5 minut pomyślałem sobie, że jednak będę mieć okazje zweryfikować głoszone hasła przez ten dyskont. Płacąc za towar, wyjąłem komórkę, wcisnąłem STOP no i poszedłem do informacji

Rozmowa
Ja: Dzień Dobry, stałem w kolejce przy kasie dokładnie 8 minut 58 sekund, ze stoperem w ręku, już nie chodzi o te 5 zł, ale chciałbym sprawdzić waszą rzetelność

Inf: Przy której kasie Pan stał?

Ja: Przy tej drugiej od prawej.

Inf: Muszę zweryfikować tą informacje, (Pani sięga po interkom i dzwoni)
Pani Basiu,mam tutaj Pana, który mówi że stał dłużej niż 5 minut i chce 5 zł, są kolejki u Pani? Pani Basia prawdopodobnie odpowiedziała, że nie, gdyż Pani z informacji powiedziała że niestety, ale kolejek przy kasie nie ma i z 5 zł nici.

Ja: A czy jest monitoring nad kasami? Moglibyśmy zweryfikować to, że stałem dłużej niż 5 minut, specjalnie ostentacyjnie uniosłem telefon kiedy włączałem stoper.

Inf: <wzdycha> Wie Pan co, 8 minut? Ja stoję w Stokrotce po 14 minut...

Ja: Skoro Pani stoi w Stokrotce 14 minut, to może warto wybrać Biedronkę?

Rozmowę przerwał telefon do Pani z Informacji

Wnioski z tej sytuacji pozostawiam wam, jednak moje wyglądają tak:
Nie wiem jak wygląda system wynagradzania kasjerek, od czego zależy premia, ale Kasjerka nigdy się nie przyzna do tego że klient stał dłużej niż 5 minut, ponieważ sama podłoży sobie mine, sama stwierdzi że wydajność jej pracy jest mniejsza, lub też spadła, pare takich sytuacji no i kończymy współprace.

Zastanawia mnie tylko kwestia, jak by to wyglądało w przypadku znalezienia towaru przeterminowanego, zapewne wmówili by klientowi że wniósł ten towar ze sobą, próbując wyłudzić 5 zł...

Chciałbym jednoznacznie zaznaczyć, iż nie mam żadnych osobistych pretensji do pracowników tej firmy, są oni po prostu szeregowymi pracownikami, to nie oni są autorami tych hasłem marketingowych.

Pozdrawiam,

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kaufland, nie dla idiotów, refleksje konsumenta.

W pełni popieram wyżej napisany tekst. Jest jeszcze jedna uwaga na co powinno się zwrócić uwagę dotyczy to nie tylko Kauflanda ,ale wszystkich sklepów w których zakupy robi się korzystając z wózków. Sa to sklepy gdzie w większości kupujemy towar spożywczy i denerwującym jest fakt jak się widzi jak rozanielone mamuśki ,wytapetowane jak lalki barbi wożą w tych wózkach w środku swoje pociechy ładując tam na nich chleb mleko i inne .Życzę im smacznego z brudami z butów ich dzieci ,ale dlaczego inni normalni ludzie muszą z tych wózków zbierać wszelkie brudy na swoje zakupy?Jeszcze nie spotkałam ,żeby ktoś z pracowników zwrócił uwagę ,do czego te wózki są przeznaczone, a jeśli już się zwróci uwagę to robią zarówno jedni jak i drudzy cielęce miny. Ludzie jak to się mówi łapy opadają !!!! No cóż jednak kultury nie da się nauczyć kulturę trzeba mieć.

Podobnie stałam w kolejce dłużej, niz pięc minut, za co w informacji dostałam drewnianą łyzkę do mieszania na patelni, bo podobno pieciozłotówek już nie dają. Po co więc wypisywac te banialuki na plakatach? Napisałam skargę i wrzuciłam do skrzynki zaraz przy wejściu ;)

a mi sie wydaje,że jeśli w sklepie nie ma specjalnych wózków, np. jak w realu dla dzieci to trudno nosic dzieciaka po sklepie na rekach lub na dwa wózki? próbowałaś serduszko bo mi sie nie udało.. a co do tych reklam to zgadzam sie z wami.

joanne 15 widać z twego tekstu ,że chyba naprawdę jesteś przysłowiową blondynką.Skoro nie potrafisz poradzić sobie na zakupach z dzieckiem/ja wychowuję nie jedno i nie mam z tym problemu/i jeśli smakują Tobie brudy z butów to życzę jeszcze raz smacznego.Można małe dziecko posadzić na siedzeniu przy rączkach ,ale chodzące dziecko i brudnymi butami wozić razem z chlebem to już szczyt najwyższego braku jakiejkolwiek kultury Jest to tak jak ktoś się wychował w gnoju to teraz nie można od niego wymagać logicznego myślenia.Mam wielką nadzieję ,że w końcu komuś dotrze do mózgów jak się powinni zachowywać normalni ludzie i tym kupującym i tym sprzedającym

Bo to pojeby jak przychodzi co do czego co nie wiedzą co odpowiedzieć..ŻAL za dupe sciska

Pomysłowo.

wiesz serduszo11 ja nie chodze do sklepu z dzieckiem ale towary to pakuje w torby foliowe tak ze moje jedzenie nawet jak ma kontakt z brudami to znacznie wczesniej niz dopiero w wozku. tzn. w piekarni jak sie bulki na podloge wysypia albo w samochodzie dostawczym czy juz w sklepei zanim przyjda kijenci. tylko ze jak oczy nie widza to serce nie boli co???????????????????????
__________________________________________-

... & vice versa!

Zwracaja 5zł jak sie czeka wiecej jak 5min i gdy sa wszystkie kasy czynne. Tak pisze na plakacie (tylko mniejszymi literami ) ;)

To nie znaczy ,że na chamskie zachowanie i brak kultury musimy dawać przyzwolenie i się godzić jak chamy się panoszą .

Jeśli chodzi o czystość wózków to kochaniutka one stoją całą noc pod sklepem i wątpię aby byłe czyste!!! Takie małe buciki chyba gorzej go nie pobrudzą. Poza tym żywność jest pakowana. Serduszko ty moje:) to w jaki sposób ty się wyrażasz świadczy o tobie. Nie reprezentujesz nic swoją osobą. Współczuję głupoty.
A wracając do tematu. Za przeterminowane produkty dostałam pieniądze. poszłam do informacji aby sprawdzić czy to działa i faktycznie z tym nic nie kłamią:)

Serduszko11 - nie masz chyba żadnych problemów, skoro wynajdujesz takie idiotyczne.
Poza tym nie ucz kultury, Ty, która zwracasz się do innych z małej litery.
Miłego dnia:P

----------------------------------------------------------------------------
Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka

Bo chamskie postępowanie i brak kultury nie zasługuje na wielką literę.Wszystkim którzy uważają ,że brudy z dziecięcych bucików są ;sterylne ;niech je sobie liżą na deser SMACZNEGO. Kultury takich ludzi nigdy nie da się nauczyć ,kulturę trzeba mieć.Szkoda tylko tych dzieci ,jaki przykład dają im tak puści rodzice.

Pamiętaj jak ktoś tu wspomniał że te wózki stoją na dworzu. Przyjdzie dresik naćpany czy wstawiony narzyga pozniej spadnie deszcz i co? Nawet nie bedziesz wiedziala a mozliwe jest prawie wszystko. Z reszta pracownicy firm ktore wytwarzaja towary i tak robia z nimi co chca dosypuja byle co pluja nie myja rak i **** wie co jeszcze nie gadalbym gdybym na wlasne oczy nie widzial. I podkreslam ze nie kazdy ma w sobie cos z chama ale niestety Polaka Polakowi wilkiem. Na koniec powie tyle że gadanie o bucikach w wózku jest głupotą i czepianiem się. A jak ty wrzucasz torebkę do wózka np? Może stała u Ciebie na dywanie po którym chodziło Twoje dziecko w brudnych butach.

"Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"

Na chamskie postępowanie wszystkich ,którzy tak postępują jak piszesz, normalni ludzie nie zamierzają nigdy dać pozwolenia.Z tekstu wynika ,że nie obce jest Ci postępowanie chamskie dobrze je znasz ,jesteś jednym z nich.Popierasz je i w pełni akceptujesz. Gratuluję ,ale takiego typu ludzie nigdy nie byli nie są i nigdy nie będą dla mnie i dla normalnych ludzi wzorem do naśladowania.Z taką hołotą nie zamierzam dyskutować w końcu sami się wykruszycie i wrócicie gdzie wasze miejsce .

O matko! Rasistka jakaś czy co? Ciekawe, kulturalne serduszko11, skąd pochodzą Twoi przodkowie, z której podłomżyńskiej wsi? Wszystkich chamów wysyłasz tam, skąd przyszli, a czy wiesz jakie Ty masz korzenie???

Nie muszę się tłumaczyć bo mam wielką satysfakcję ,że moje korzenie od wielu pokoleń pochodzą z Łomży.Być chamem a po chamsku się zachowywać i postępować to są dwie różne sprawy,ale jak się poczuwasz do jednego i do drugiego to gratuluję bystrości myślenia ;uderz w stół a nożyce się odezwą:

Jeszcze jedno skoro te buciki są tak sterylne to dlaczego miały by tak zainfekować mój dywan na którym postawię torebkę a ona potem tak zanieczyści sklepowy wózek.Świadczy to o tym jak potrafisz korzystać ze sklepowego wózka, bo na torebki jest specjalna półeczka na której z powodzeniem można posadzić dziecko. Powodzenia w zapoznaniu się z instrukcją obsługi wózka sklepowego,jeśli nie masz problemów z logicznym myśleniem.

LOL :D

Dajcie spokój, serduszko11 to jakiś troll, nikt normalny by tak nie pisał.

----------------------------------------------------------------------------
Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka

W niektórych przypadkach bardzo dokładnie widać, że ludzie pochodzą od małpy. Bez obrazy dla małp :)

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

Serduszko jakie to szczęście dla Twojej mordy, że jej nie widzę bo bym Ci ją skuła!!!

Serduszko: proponuje nosić jakieś środki czystości przy sobie, żeby umyć wózek przed użyciem

Już się boję hahhahaahha leć do swojej gminy po sztachety bo tylko to potrafisz.Poczytaj sobie wypowiedzi normalnych przyzwoitych ludzi na tym forum może Ci coś rozjaśni pod tym ciemnym dekielkiem .

Serduszko 11 napisała : ,, ... dla mnie i dla normalnych ludzi ...'' Hehehe już się sama określiła ...

Serduszko, weś się ogarnij...Chyba żaden chłop Cię nie dmuch, bo upierdliwa jesteś jak stara panna.

Co tam jakieś buciki w koszu!A jak wozicie w nich proszki do prania i inną chemię to dobrze?Na pewno po tym żarcie lepiej smakuje.Nie bądźmy aż takimi pedantami(dla niektórych to trudne słowo).Ten świat już dawno przestał być czysty!I ludzie też....

ale k... macie problemy. Na miarę XXI w. Kupuj co masz kupiś i won a nie mierzysz i się podniecasz wózkami . To takei ekscytujące ze się coś kupi ? Może to sens waszego życia ? Buciki, wózeczki, kasjerki, 5 zł To jakieś forum dla popaprańcow. Strasznie ambitny temat .No ale jak się nie ma pojęcia o niczym to i zakupy w sklepie są na miare wyprawy do żródeł amazonki.Proponuję inne nie mniej ambitne tematy :

opinie o golonce w Biedronce
Zapach w kiblu w Lidlu
lub o jadzi co chce w Stokrotce

Żegnam a autora wątku zapraszam na leczenie

pabloz4, z całym szacunkiem, ale nie każdy lubi być nabijany w butelkę i mówiąc krótko, oszukiwany poprzez nic nie warte slogany, sławiące dany sklep. Skoro coś nie funkcjonuje, to po co wmawiać ludziom że tak jest. Muszę Ci powiedzieć, że osoby które znają mnie i mój nick, odzywały się do mnie pisząc, że dobrze zrobiłem że to sprawdziłem, bo same były ciekawe...
Jeśli Ty chcesz być konsumentem robionym na szaro, proszę bardzo..

O ja cię nie p.... Kto bierze na serio jakieś pieprzenie że nie stoi sie tam dłużej niż 5 minut. Byłem w tym sklepie 2 razy i nie zwróciłem uwagi na żedne tego typu ściemy . Wchodzę , kupuję i cześć . Ty się pewnie rozglądałeś za darmowymi bułkami i tego typu hasłami . W domu nie macie co robić bo rozumiem że to w ramach rozrywki chodzicie do sklepów. Samo podniecanie sie tego typu rozrywkami świadczy że nie tylko zrobili cie na szaro ale ale cały jesteś zrobiony z szarości i co gorsza nawet nie wiesz kiedy to się stało. Pokolenie konsumentów wychowanych na pieprzeniu o tym że coś jest lepsze od czegoś

pabloz4, sklep umieszczając takie slogany daje nam pewne prawa, a z praw trzeba umieć korzystać. Twoje wypowiedzi za bardzo są nasączone negatywnymi emocjami. Pozdrawiam

Popieram pablo4 . Niestety jest wielu takich, którzy z nudów, z braku zainteresowań chodzą, szukają i aż się sami proszą, żeby ich ktoś takimi kitami nabił w butelkę . Potem sprawdzają, medytują i szukają towarzyszy niedoli .

Niestety, wielkie sieci sklepów, typu Kaufland, prześcigają się w wymyślaniu "cudownych sposobów" na to, by pozyskać klienta, by choć na chwilę przyciągnąć jego uwagę. Żerują na tym właśnie, że wiele osób dla zabicia czasu idzie do sklepu, i ogląda, i czyta, ich, idiotyczne momentami, reklamówki. Większość ludzi nawet nie zwraca na to uwagi, ale niektórzy są bardziej spostrzegawczy i rzeczywiście czytają te bzdety. Tego nie unikniemy, a mam dziwne wrażenie, że będzie z czasem jeszcze gorzej. Najzdrowiej będzie jeżeli będziemy ignorować każdy głupi chwyt reklamowy.

Kazdy taki tani hipermarket to jeden wielki i ten sam bubel, w ktorym na otwarcie nadskakuje sie klientom a gdy emocje opadna. Szanowne panie kasjerki w kauflandzie z łaski wydaja jednorazowe torebki foliowe. Do tego juz doszlo ze robiac zakupy w ich melinie trzeba jeszcze domagac sie reklamowek. żal

Łomża Guerillas

Witaj serduszko 11,jak przeczytałem twój pierwszy post to przyznałem ci rację i podtrzymuję ją. Po przeczytaniu następnych pokazałaś swoje prawdziwe oblicze,tyle jadu i chamstwa rzadko się spotyka. Powiem krótko tacy ludzie jak ty nie powinni tu pisywać!!!

Nie warto sobie "Serduszkiem 11" zaprzątać głowy. Szkoda tylko, że w młodym pewnie, człowieku jest tak mało radości, serdeczności i pogody ducha. Ale w pewnym sensie rację ma, co do koszyków.

Rację ma oczywiście,ale sposób jej wyrażania wskazuje ze nie jest lepsza od tych którzy te dzieci tam wożą.Najbardziej nie podoba mi się ta jej pogarda.No cóż może jeszcze coś z niej wyrośnie,może nie ma z od kogo brać dobrego przykładu,może te jej łomżyńskie korzenie od dawna stały pod jakimś sklepem i prosiły ziomków o 50 gr na "chleb"

Byłem dziś w Kauflandzie, bardzo duży wybór towarów, ceny wielu produktów niższe od tych w Stokrotce, czy naszych łomżyńskich sklepikach. Co ważne większość to produkty firmowe, znanych marek, nie jak w Lidlu produkowane dla Lidla, słabszej jakości. Są towary produkowane dla Kauflandu np. soki, ale z wytwórni w Polsce i smaczne. Mnie jako klienta ciszy każdy taki sklep, gdzie mogę kupić taniej i dobrej jakości produkty.

Ja osobiście mam zastrzeżenia do p. kasjerek. Ruszają się dość wolno, są jakieś rozkojarzone........ Ostatnio, jednej z nich, wypadł cukier na taśmę i pękł. No i nici z cukru, bo nie chciało mi się biec po następny. A pani rozłożyła bezradnie ręce i zaczęła liczyć zakupy następnego klienta.
W każdym sklepie, nie tylko w Kauflandzie, takie podejście do klienta to żenada.

serduszko11: jak myslisz do czego jest w tym wózku ta odchylana część z dziurami na nogi w górnej części wózka poniżej rączki za która się prowadzi wózek ?

Od razu Ci odpowiem:

http://pl.wikipedia.org/wiki/W%C3%B3zek_sklepowy

buty są na zewnątrz wózka więc jakim cudem żarcie w wózku jest brudne? poza tym jjesz opakowania ? skoro twierdzisz ze towary w wózku brudne , przecież są opakowane kolorowo i ładnie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org