Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy widzicie? |
Hmm.. nie denerwuja Was przypadkiem takie różne twory koscielne, które ni stąd ni zowąd wokół wyrosły i lansują swoje tryby myslowe pod płaszczykiem Kościoła katolickiego?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy widzicie? |
wierzę w Boga ale nie w instytucję. dlatego też nie denerwuje mnie coś co powstaje nie za moje pieniądze bo nie dołożyłem sie ani złotówką. a skoro Ciebie denerwuje to ile w tym jest Twojej kasy??????? bigi2004
|
|
A co masz konkretnie na myśli Malgoszmata? btw. to masz intrygujący nick.
|
|
mozesz rozwinac temat?
|
|
Bigi u mnie jest tak samo w Boga i w Kościół jako wspólnote wierze. Ale w Instytucje i w księdza za chu*a. Dzisiaj ksiądz to młody człowiek który idzie na kapłana z myślą o kasie imprezach panienkach i ruchaniu. "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
nie no Gruby nie przesadzaj są księża z powołania i takich cenię jednak ksiądz to łącznik miedzy mną a Bogiem tak wiec staram się być co niedziela w Kościele ale na tacę nie daję . pozdrowienia bigi2004
|
|
Gruby...ty to chyba jakiś niedorozwinięty jesteś albo nie masz kompletnie pojęcia o kapłaństwie.
|
|
lacznik miedzy toba a bogiem ? ha ha ha, to znaczy sie ze co ? jakies medium. czy poprostu ten co moze rozgrzeszyc i po kazdej spowiedzi czujesz sie znow czysty jak lza ? zalosne
|
|
szarnac dzięki kapłanom człowiek jest bliżej Boga- nie medium akurat tego nie miałem na myśli. Widzę, że Tobie daleko od nauk Chrystusa. Do spowiedzi chodzę jak czuję taką potrzebę ani wcześniej ani później. pozdro bigi2004
|
|
Sporo młodzieniaszków terminujących w Seminarium ucieka tam przed armią.Nic nie mają wspólnego z powołaniem.
|
|
Znaczy to że bycie księdzem to taki zawód,sposób na życie.
|
|
Roxxot, tyle że ci, co tam idą uciekając przed czymś długo tam nie pobędą bo prędzej czy później i stamtąd uciekną.
|
|
ksiądz.... zwykly czlowiek, zaden łącznik, trohe bzdur opowie , ze zmodlisz jedna modlitwe i jestes rozgrzeszony... na drugi dzien myysli ze wlozysz cos na tace, teraz coraz wiecej księzy to pedofile i zonaci faceci... mi tez ksiądz moglby dac trohe na moja tace kase... kupilbym sobei jakas figurke albo wybudowalbym moze sobie jakąs kapliczke wpokoju zeby byc blizej tego boga??????? zycie
|
|
Księża z powołania?Czyś ty człeku oczadział?Gdzie ich szukać.Kasa,Kasa jeszcze raz kasa-czyja? moja,twoja,twoja i twoja.A naród głupi i daje.Jeden kościół,drugi,piąty,dziesiąty.Ciekawe ile jeszcze?Niedługo na każdej ulicy będzie kościół.W końcu gdzieś muszą upchnąć tych co wytrzymają do końca.
|
|
Sa z powołania ale to geje.
|
|
A co doświadczyliście tego na własnej skórze że tak chętnie się wypowiadacie o księżach? Któryś ksiądz was zgwałcił czy "źle dotykał"? Najlepsze jest to że usłyszycie raz na jakiś czas w TV coś o jakimś pseudo księdzu i macie takie zdanie o wszystkich. Zapominacie o tym że TV rozgłasza takie wątki bo to sensacja którą łatwo połykają tacy jak wy. Co do kościołów to niech się budują jeśli parafianie chcą mieć swoją własną Świątynię. W czym wam to przeszkadza, bo ja tego kompletnie nie rozumiem. Żebyście byli zmuszani do opłacania tej budowy to byście mogli to krytykować. Moim zdaniem te kościoły które się obecnie budują będą ozdobą dla tych osiedli na których są zlokalizowane. Niektórzy zachowują się jak opętani, gdy tylko zobaczą krzyż, od razu piszą na tym forum że im to przeszkadza. Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
DO DAMIANE03 Po pierwsze nie kierujemy sie tylko TV bo media to wiadomo raz prawda raz mit. Po drugie czy kościół piewotnie miał być miejscem gdzie spotykają się z Chrystusem wierni czy miał ozdabiać osiedle?? raczej to 1 Po trzecie a myślisz że za co taki kościół jest opłacany ZA KASE PARAFIAN!! pomyśl sobie taki wielki kościól ile to gazu prądu wody... "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
Ozdoba osiedli to tylko jeden z argumentów który miał przemówić do tej "niewierzącej" części forum. Właśnie za kasę parafian jest opłacana budowa i za kasę parafian będzie to dalej prosperowało. Nikt nikogo nie zmusza żeby wykładał określoną kwotę, czy płacił jakąś daninę na kościół. Kto chce i kogo na to stać to płaci. CO ŁASKA :) Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
ozdobą osiedli mogą być także biedronki:) Pozdrawiam wszystkiech wierzących i niewierzących,każdy ma swoje zdanie,także ja,i dla mnie ani ksiadz ani kościoł nie przeszkadza. Pozdro
|
|
a co myslicie o pomyśle aby każdy kosciół wziął pod opiekę jeden dom dziecka i raz w miesiącu zbierał na tace i oddawał wszystkie zebrane pieniądze na ten właśnie dom!? kościołów w Łomży jest mnóstwo a domów dziecka nie wiem ile jest ale sądzę, że wielu by to bardzo pomogło! tylko nie zaczynajcie znowu o pedofilach bo to nie jest cel mojego post u . wtedy i ja zacząłbym dawać na tace. a teraz wszyscy razem modlitwa za szybką budowę świątyni Ojcowie nasi.......... :))))
|
|
Cebulko, domy dziecka to instytucje państwowe ,kiedyś były ochronki ( mam nadzieję, że rozumiesz o czym to zdanie mówi). Kochana cebulko w domach dziecka umieszcza się dzieci porzucone i nie kochane przez rodziców( myślę, że rozumiesz to zdanie). Rodzice ci albo nie byli uczniami nauki kościoła wogóle, albo byli marnymi uczniami powiedzmy na ocenę dopuszczajacą lub niedopuszczającą, co nie znaczy , że nie mają prawa do poprawki. Egzamin z życia zdajemy każdego dnia. Poprawkę możemy zdawać w kazdej chwili. Jako częsty bywalec świątyni przez ostatnich kilkadziesiąt lat wieledziesiat razy miałem okazję dołożyć swoją złotówkę na cele charytatywne, w tym na domy dziecka (kościół pamięta o wszystkich, o których nie pamięta m.in. opiekuńcze państwo). Nie można jednak zrzucać odpowiedzialności na kościół za złą politykę społeczmą państwa. Jeśli wytykasz błędy, to nie rób tego jednostronnie, bo można odczytać z tego tylko twoją złą wolę wobec tego kościoła, od którego domyślam się doznałaś tak wiele krzywd. Na różne cele charytatywne można złożyć swoją złotówkę na numery kont podawanych w mediach. Jeśli z czystym sumieniem możesz powiedzieć, że bardzo dbasz o tę formę twojego altruizmu to pochylam głowę z szacunkiem. Kościoły dziwnym sposobem przetrały wiele działań niszczacych na przestrzeni wieków, myślę, że te które powstają obecnie tak samo będą świadkami naszych czasów, ciagiem burzliwej historii naszego państwa.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |