czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Usługi płatnicze Partner - Przekręt

Od dłuższego czasu opłacałem należność za Vectrę w ich budynku na ul.Kons.3 maja 2 w agencji Partner o której notabene dowiedziałem się od pracownic Vectry.Jako ,że płacę 5,50 zł za najtańszy pakiet to płaciłem raz na pół roku.Tak było także w czerwcu gdzie zapłaciłem należność do końca roku.I nagle dostaje od Vectry faktury Vat od lipca z informacją ,że mam uiścić opłatę za telewizję. na fakturze mam informację że cytuję "Vectra S.A. nie zaleca dokonywania opłat za pośrednictwem firmy Partner gdyż nie gwarantuje to wpływu środków na konto Vectry i może narazić Państwa na wszczęcie procesów windykacyjnych".Co z tego że mam dowód wpłaty - to ja będę ścigany za brak wpłaty a nie oszuści z Partnera. Ciekaw jestem ile osób jeszcze zostało tak zadziwionych jak ja ? Idę jutro do Vectry ale już znam ich odpowiedz , trzeba opłacić ponownie - a ten dowód wpłaty mogę sobie wsadzić w .... . Czemu prawo pozwala na działalność takich agencji ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Usługi płatnicze Partner - Przekręt

poczytaj temat: zapłacona faktura a brak przelewu!!

witaj
przyczytaj moj temat zaplacona faktura a brak przelewu

A co Wy się banków boicie?Przecież ciągle się słyszy o tych agencjach jakie robią przekręty.W banku jest przynajmniej pewne,że jak się zapłaci,to pieniądze wpłyną.Chyba,że się pomyli numer konta.Chce się oszczędzić kilka groszy prowizji,to potem trzeba płacić drugi raz.Nic się ludzie nie uczycie!

Krecik68 nie chodzi tu o koszt prowizji bo płacąc z mbanku nie ma prowizji od przelewów tylko myślałem,że skoro panie z Vectry polecały ten punkt to była tam jakaś umowa z Vectrą. Traktowałem to poniekąd jako kasę Vectry - ten sam budynek i zawsze było ok. ale okazało się ,że do czasu. Szkoda trochę choć to niewielka kwota ale cóż za nau(cz)kę się płaci.
Okazuje się, że oszukanych zostało wiele osób i w poniedziałek w Vectrze Panie tam pracujące nie miały lekkiego dnia - ale po co reklamowały ten punkt , mają za swoje i myślę , że słusznie.

Dowodów wpłaty nie wkładaj sobie w .....tylko wszyscy powinniście iść do Sądu na sk......nów.Pewnie są jakieś szanse...

dokładnie te babki same polecały pójdzie pan tam niedaleko jest punkt wpłat prosze tam iść bedzie szybciej to człowiek szedł!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org