Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Deklaracja AKC-U |
Deklaracje ta nalezy dostarczyc w terminie do 5 dni od nabycia wewnatrzwspolnotowego. A co bedzie, jesli zostanie ona zlozona w pozniejszym terminie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Deklaracja AKC-U |
Zapłacisz karę, chyba w formie mandatu. Tylko nie wiem w jakiej wysokości, czy kwota kary jest stała czy zależy od wartości sprowadzonego sprzętu. slm
|
|
kara jest zalezna od terminu czyli im dłużej zwlekałeś to wiekrzą zapłacisz. a nabyciem wewnątrzwspólnotowym jest data przekroczenia granicy. podaj namiar to jak bede miał czas to dokładniej ci wyjaśnie jest ryzyko jest zabawa
|
|
Curtis, pisz na gg 5425639. Chodzi o to ze 6.07 kupilem samochod w Belgii, a zaplacic nie moglem do 11.07 bo dopiero 22.07 bede w Lomzy.
|
|
liczy sie od dnia przekroczenia Polskiej granicy więc jak wrócisz 22 to masz 5 dni od przyjechania autem do PL bigi2004
|
|
a to dobrze. dzieki wielkie za informacje :)
|
|
tak ale w sobote weszły nowe przepisy na podstawie ktorych jest wyliczana wartosc pojazdu. wiec jezeli przekroczysz granice po sobocie to automatycznie one cie obejmą a wtedy wartosc pojazdu zostanie wyliczona według wartosci rynkowej a nie tej z umowy. tak wiec i tak zapłacisz wiecej niz myslałeś. Teraz nie bedą przechodzic juz auta za "100" euro jest ryzyko jest zabawa
|
|
Juz jest? Bo w necie czytalem, ze dopiero bedzie (a posty na forach sa swieze).
|
|
w dodatku na zadnym portalu nie ma informacji o tym, ze zmienila sie akcyza
|
|
to odswiez fora bo jak przyjdziesz do urzedu to sie zdziwisz jak mnie nie posłuchasz jest ryzyko jest zabawa
|
|
Nie musze, juz wiem ze to weszlo, ale jako ze mam umowe z poczatku lipca, to prawdopodobnie bede jeszcze na starych zasadach placil.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |