Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
1. Czerwoniak, 2. eLki, 3. TIRy |
Jak w temacie: 1. Kto upoważnił czerwoniaki w momencie wyjazdu z zatoki do zajeżdżania drogi normalnie jadącemu pojazdowi? 2. Jadące eLki 25 km/h po Łomży z miast i powiatów formalnie nie podlegających naszemu WORDowi? 3. Przeklęte TIRy jadące około 80 km/h przez Wojska Polskiego? Gdzie nasza kochana drogówka, nieroby - straż miejska mają oczy nie mówiąc o ITD sterczącej przy stadionie o których na CB, każdy sobie przekazuje. Nasze władze, na czele z P. V-ce prezydentem Sroczyńskim oraz P. Karwowskim, który nie ma pojęcia o budowie dróg - może nareszcie wezmą się za robotę, a nie zajmują sie duperelami. Jazda po Łomży zaczyna w godzinach szczytu przypominać zabawę w kotka i myszkę. Co drodzy czytelnicy i udzielający się na forum myślicie o tym i jakie proponujecie rozwiązania? Pozdrawiam użytkownik Łomżyńskich dróg.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: 1. Czerwoniak, 2. eLki, 3. TIRy |
1.OBWODNICA!! musimy o tym głośno mówić może któryś z jaśnie szanownych włodarzy dosłyszy wołanie 2. INFRASTRUKTURA DROGOWA- nie ma co się okłamywać ,że Białystok jest w SSE a my nie:( Żaden inwestor poważny do nas nie zawita jak nie będzie miał po czym przyjechać. To chyba bardziej potrzebne niż kolejny super-hiper market:) a do tytułowych władców łomżyńskich dróg można dodać jeszcze przedstawicieli handlowych, dostawców pieczywa i taksiarzy... bigi2004
|
|
Sory, ale z tego co ja wiem to jeśli autobus wyjeżdzający z zatoki włączy kierunkowskaz to ma pierwszeństwo przejazdu. Tak jest napisane w KRD ...
|
|
Art. 18. Kodeksu Ruchu Drogowego 2. Kierujący autobusem (trolejbusem), o którym mowa w ust. 1, może wjechać na sąsiedni pas ruchu lub na jezdnię dopiero po upewnieniu się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego. A nie gdy pojazd znajduje się w połowie autobusu.... o to mi chodzi Zgoda jeżeli sytuacja przedstawia się następująco: Art. 18. Kodeksu Ruchu Drogowego 1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do oznaczonego przystanku autobusowego (trolejbusowego) na obszarze zabudowanym, jest obowiązany zmniejszyć prędkość, a w razie potrzeby zatrzymać się, aby umożliwić kierującemu autobusem (trolejbusem) włączenie się do ruchu, jeżeli kierujący takim pojazdem sygnalizuje kierunkowskazem zamiar zmiany pasa ruchu lub wjechania z zatoki na jezdnię.
|
|
no i jeszcze BLMy ktore nie patrza jak jezdza- moze nie wszystkie, ale wiekszosc. ostatnio kilka na rondach wjezdzalo mi pod kola i z podporzadkowanych drog tez sie ladowaly. podkreslam, ze nie wszystkie, ale jakos z nimi mam takie sytuacje
|
|
Najbardziej wkurwiający są ''Warszawiaki'' tablice WP,WE ... itd ci to dopiero się nie gapią gdzie jadą na rondo ci przed samo masko wyskoczą bo ma taki mecsedesa w td. i cieszy batona albo na 3 lub nie raz nawet na 4 wyprzedzają to są dopiero ...
|
|
bigi2004-co masz do pzedstawicieli handlowych?
|
|
ja pierdole ale macie problem...... narzekacie na korki to spier.... na jakieś zadupie i po problemie nie jesteście sami na tym świecie... ;)
|
|
krecik 68 do starszych gości nic nie mam . ale młodzi za kierownicą to prawdziwi królowie ulic:) jeżdżą jak mali Kubice na nic nie patrzą i tylko wyglądać jak te ich seicento czy w lepszym wypadku panda zgniecie się jak puszka po piwie. nie jest to regułą oczywiście ale większość przedstawicieli przed 30stką zapomina ,że póki co do najbliższej autostrady mamy 300 km:) (lub 200na Litwę:)) bigi2004
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |