czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wiza do USA.

Może był ktoś z Was ostatnio w Ambasadzie i dostał Wizę??Jeśli tak na ile przeważnie dostawaliście??:)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wiza do USA.

nie wielu raczej decyduje się na wyjazd do USA - teraz więcej wraca niż wyjeżdza:
- dolar tani, ciężko znaleźć pracę, pracodawcy mało płacą- bo na każde miejsce pracy kilku chętnych no i koszty utrzymania dochodzą, dojazdy do pracy bo tam wszędzie daleko

Rozumiem Cię przyjacielu mi tylko chodzi o Wizę na jaki okres czas obecnie może otrzymać.

Teraz każdy dostaje wize ,tylko nikt nie decyduje sie na wyjazd do USA ,bo po co jak dolar tani !

jedynie to w celach turystycznych mozna poleciec

Może tak grzecznie poproszę o wypowiedź osób, które nie dawno dostały wizę:) nie chodzi mi tu o dyskusje na temat czy opłaca się tam jechać czy nie.

ja dostałem z kolega na 10 lat i każdy tak dostaje

Dokladnie... Rowniez dostalem na 10 lat.
pozdrawiam.

Dają jakleci najlepiej jest trafić wize na 10 lat zresztą na lotnisku mogą ci wbić okres pobytu od 1 tygodnia do 6 miesięcy zależy jaki kaprys bedzie mial urzednik.

Nie prawda dostalem na 3 lata z mozliwoscią wielkrotnego przekraczania granicy poniewaz moj cel podrózy jest krótki :)

Łomża leży na Mazowszu !

Ja stawalem 18go czerwca a 24go bylem juz w NY, tak sie akurat udalo i jeszcze tutaj jestem. Dostac wize nie bylo wcale tak latwo, kwestia rozmowy, szczescia, przypadku, sam nie wiem czego. Bylem 49 w kolejce a za mna tlum ludzi jeszcze. Liczylem od poczatku to odrzucili przede mna 40osob, a jak dostawali to albo na 1rok albo na 10lat. Ja dostalem na 10lat

ja stawałem po wizę na 3 dni przed wyjazdem. przy konsulu tylko mówisz że chcesz osobiście odebrać a nie przez UPC i przychodzisz do okienka na drugi dzień z rana. Przeważnie dają na 10 lat. Jednak o długości pobytu decyduje jakiś "żółtek" gdy już wysiądziesz z samolotu - zazwyczaj 3 miesiące.

Ja bylem w srode, dostarczono mi wize DHLem w poniedzialek z rana. Sama wiza to tylko 1 krok na przod, bo po przylocie do USA jest jeszcze rozmowa z tymi ameryckimi kontrolerami i tutaj dopiero wbijaja na ile mozesz zostac, zazwyczaj pol roku a nie 3 miesiace.

Dziękuje za konkretne i na temat odpowiedzi:)

jeszcze na lotnisku bedziesz musial formularz wypelnic. tylko sprawdz 2 razy czy dobry wypelniasz :) wiem z doswiadczenia. jak dolecisz to raczej dostaniesz wjazdowa. trudniej raczej dostac to z ambasady. zalezy od ciebie, twojego wieku i czy np. jestes tu zatrudniony albo masz wlasna firme i raczej nie zostaniesz tam aby popracowac na czarno. a wy tez, do stanow nie jezdzi sie tylko zeby pracowac ! a nie ze sie nie oplaca wiec tam nie lec. teraz sie tam lata na zakupy albo zeby pozwiedzac :)

"Gdyby nie Internet to bym nie wiedział, że tylu idiotów jest na świecie" S.Lem

Moja siostra dostała na rok
była w ambasadzie w czerwcu

na 50 osob w firmie ktore jechalo do stanow po kilka razy tylko raz jednej osobie dali na pół roku. reszta zawsze 3 miesiace.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org