Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Bandyci na drogach |
Kiedy skończy się z przestępcami za kierownicą ? Kiedy poważnie zajmą sie tym problemem. Niech nikt nie zwala winy na drogi i graty z zachodu. Trzeba jeździć tak jak na to pozwalają warunki . Zmniejszyć dozwolone prędkości i karac jak za usiłowanie zabójstwa.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Bandyci na drogach |
ale do czego pijesz? ktos Ci cos wywinął na drodze?? F2
|
|
Autor: John (---.techtel.pl) Zmniejszyć dozwolone prędkości i karac jak za usiłowanie zabójstwa. Do ilu zmniejszyć do 15 km/h ??? Prawie całe miasto ma do 40 jeszcze chcesz zmniejszać ??? To może lepiej wprowadzić obowiązek jazdy przy zgaszonym silniku ???
|
|
"Celem ruchu drogowego nie jest bezpieczeństwo, tylko szybkość. Gdy Pan chce mieć bezpiecznie, trzeba obniżyć prędkość do 0 km/h albo do 10 km/h i będzie Pan miał bardzo bezpiecznie. Jeżeli Pan wsiada do samochodu, to Pan się godzi na większą prędkość w zamian za pewną stratę bezpieczeństwa." "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
John ty jestes chyba jakis po....bany. nie wiem wogule o co ci chodzi karac jak za usilowanie zabijstwa, ale kogo tego kto przekroczyl predkosc czy co po ten Twoj temat jest niezrozumialy i pisany pod wplywerm emocji
|
|
Pewnie nie ma prawa jazdy skoro chce jeszcze ograniczac predkosc.
|
|
nie napewno jechał L-ką i wszyscy go ztrąbili hahahahha bo miał całe 9 km\h hahahah a jak masz jakiś problem do motocyklistów to powiem krótko... spierd.. ;)
|
|
budowa infrastruktury drogowej a nie sieci masztów z fotoradarami . Na Zachodzie mają autostrady 2-pasowe, 3-pasowe ,prędkości jakie tam osiągają niejednego Johna przyprawiłyby o zawrót głowy a jednak jest tam mniej wypadków niż u nas. U nas niestety krajowe drogi jakoś wyglądają ale lokalne to po prostu klepiska i tyle . Na których nie ma nawet wyznaczonych osi drogi:( bigi2004
|
|
na drogach pełno wiochmenów za kierowanicami tuningowanych Audików prawie nówka , Opli Vectra stary model czy stare BMW. Teraz każdy ma lub będzie miał fure. Tylko nie każdy ma równo poukładane pod sufitem i tu włąsnie jest problem tego co się dzieje na drogach Nasza
|
|
a odnosnie tych autostrad to bigi2004 nie wal głupot popatrz na statystyki. Tam w Polsce gdzie oddano autostrady liczby wypadku gwałtownie wzrasta. Jak ma sie mentalnośc wiochmena za kierownica to żadne autostrady nie zapewnią bezpiecześńtwa. Tylko mandaciki po 2000 złotych to jest bat na dupe takich wiochmenów - zaraz prędkości spadna no i więsza liczba fotradarów jestem za. Nasza
|
|
są nawet przecież kraje gdzie nie ma ograniczeń i można jechać ile fabryka dała i jakoś nie słychać żeby dzień w dzień ferrari się tam rozbijało ;) bardziej potrzebna rozbudowa dobrych betonowych dróg niżeli ciągłe łatanie ich smołą z piaskiem. przydałoby się też jednak inne podejście ludzi. kto widział ten wie ile prawdy jest w pewnym amerykańskim kabarecie, który w pewien sposób ośmiesza sytuację na ich drogach mówiąc że: kto jedzie wolniej ode mnie to debil, ten kto jedzie szybciej - wariat. nie ma wariatów na drodze - wszystkie 11 pasów jedzie stała, tą samą prędkością i nie ma podziałów jak w Europie: zewnętrzny dla ciągników, środkowy dla osobówek, wewnętrzny dla piratów drogowych
|
|
wracaj John do swojej Marry. chociaz to fakt ze w Lomzy malo kto po zdaniu egzaminu przestrzega przepisow. "Gdyby nie Internet to bym nie wiedział, że tylu idiotów jest na świecie" S.Lem
|
|
Jeżeli chodzi o zwiększenie liczby fotoradarów : http://pl.youtube.com/watch?v=_KjkI1aGv6s&feature=related Sami oceńcie
|
|
Odnośnie filmiku z YouTube: nie powiedziałbym, że to wypadek spowodowany fotoradarem - raczej nieprzepisową jazdą kierowcy - jechał zbyt szybko i zbyt gwałtownie hamował - chyba właśnie ze strachu przed zdjęciem. Stwierdzenie, że to wina fotoradaru, jest śmieszne.
|
|
Moim zdaniem, to po pierwsze na bezpieczenstwo MA w bardzo duzej mierze stan drog. Teoretycznie poza miastem mozna jechac szybko, tylko co z tego, jak na wielu drogach przy 80-90 juz rzuca samochodem po jezdni, bo takie sa dziury/wyboje, koleiny... Po drugie, co Ci dadza czlowieku jeszcze wieksze ograniczenia? Na glowe upadles? Ja jezdze przepisowo i dzis np. jadac po trasie co rusz rzucalem krotkimi i dlugimi, bo co chwile ograniczenie do 50 albo do 30, bo zamiast droge zalatac piachem posypali i postawili znaki... A inni popier.dalaja i maja w dupie ograniczenia. I co? Ja mam pozniej jezdzic wedlug znakow, wszedzie moze 30 km/h, a ci co teraz olewaja znaki i tak beda gonic 120 w tym samym miejscu, wiec jaki sens? A najbardziej mnie wpienia chyba jak debil jedzie jakims zlomem i przy ograniczeniu do 40-50 na terenie zabudowanym cisnie ile wlezie i wyprzedza, bo mu sie spieszy, a kawalek dalej za zabudowanym zawala droge, bo mu przy 80 juz malo kola nie odpadna. Wedlug mnie to powinni sie skupic na ostrzejszym egzekwowaniu obecnych przepisow, a nie stawianiem kolejnych ograniczen predkosci. I poprawie jakosci drog przede wszystkim. Po dobrej drodze bezpieczniej sie jedzie powyzej 100, niz na dziurawej 60.
|
|
Jeśli wiecie jakie są u nas drogi to trzeba jeździć wolniej. Chcecie mniej wypadków? To jedźcie ostrożniej chyba że wolicie aż zrobią nowe drogi, ale wątpie czy ktoś się tego doczeka. Wszyscy wymagają a może każdy coś od siebie pomoże
|
|
john jezdzi ale na recznym to jakis cw.l jest john trzeba zalegalizowac eutanazje dla takich jak ty i problem zostanie rozwiazany przyjechales z pidunia kolo waplewa jak na prejlowo sie leci i byles w szoku tyle ulic samochodow na raz zobaczy to bylo straszne przezycie dla ciebie najgorsze na ulicy sa takie paly jak ty jak jade za takim cwokiem i zastanawiam sie co chcesz zrobic to mnie krew zalewa a najgorsze jest to ze ty sam jeszcze nie wiesz e-L-kom i john-emu mowimy stanowczo nie atari 65 xe
|
|
kiepskiej baletnicy przeszkadza rąbek u spudnicy - człowiek w 90 procentach jest głowna przyczyną wypadków drogowych. I to sobie kochani uświadomcie. Nasza
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |